Zaradi del in nogometnega derbija v Ljubljani ta vikend več cestnih zapor

0

Zaradi del bo danes in v nedeljo za ves promet zaprta Kajuhova ulica v Ljubljani, in sicer na severnem kraku križišča Kajuhove ulice in Letališke ceste. Prav tako bo danes na odseku Kozarje – Vič na ljubljanski južni obvoznici promet proti Dolenjski potekal samo po prehitevalnem pasu. Zaradi tekme bo zvečer spremenjen prometni režim okoli Stožic.

Kajuhova ulica bo na severnem kraku križišča Kajuhove ulice in Letališke ceste zaprta danes in v nedeljo. Kot so zapisali na Mestni občini Ljubljana, bo obvoz urejen po Šmartinski, Bratislavski in Letališki cesti oziroma po Šmartinski, Njegoševi in Zaloški cesti. Zaradi zapore bodo po obvozni trasi vozili tudi mestni avtobusi na linijah 2, 22 in 24.

Ponovno bo danes posebna prometna ureditev zaradi nogometne tekme od 18.30 naprej veljala okoli stadiona Stožice. Kot izpostavljajo na občini, se lahko obiskovalci na tekmo brezplačno pripeljejo z mestnimi avtobusi. Ob predložitvi vstopnice tri ure pred in tri ure po tekmi se namreč z mestnimi avtobusi lahko vozijo brezplačno, prav tako bodo v času tekme brezplačna parkirišča v lastni občine.

Na Tržaški cesti bo medtem pri avtocestnem priključku Ljubljana Vič do nedelje zvečer promet oviran zaradi asfaltiranja. Občasno bo cesta v posamezne smeri tudi zaprta, piše na spletni strani prometno-informacijskega centra. Na ljubljanski obvoznici bo ob tem v nedeljo na razcepu Koseze zaprt nadvoz iz smeri Šentvida proti Dravljam oziroma Bežigradu.

Bosta pa v nedeljo ob ugodnem vremenu za asfaltiranje v smeri centra že odprta oba vozna pasova na Celovški cesti. (sta)

delo-na-cesti

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen