Samsung ustavlja proizvodnjo Galaxy Note 7, škoda bo šla čez dve milijardi USD

1

Južnokorejski velikan Samsung se je zaradi tehničnih težav odločil za poseg v proizvodnjo pametnih telefonov Galaxy Note 7. V Samsungu pravijo, da gre za prilagoditev proizvodnega procesa, mediji pa so pred tem poročali, da je koncern proizvodnjo zaustavil. Samsung je nedavno te mobilnike zaradi vžigov baterij vpoklical, a so se težave nadaljevale.

Iz Samsunga, največjega proizvajalca pametnih telefonov na svetu, so tako sporočili, da gre za prilagoditev proizvodnje tega telefona, z namenom izboljšati nadzor nad kakovostjo in omogočiti temeljito preiskavo razlogov za težave z baterijami, poroča tiskovna agencija AFP. Odločitev o ustavitvi naj bi Samsung sprejel po posvetu z organi za nadzor varnosti potrošnikov iz Južne Koreje, ZDA in in Kitajske.

Samsung je že 2. septembra vpoklical 2,5 milijona pametnih telefonov Galaxy Note 7, potem ko so prejeli pritožbe uporabnikov, da jim je litij-ionsko baterijo med polnjenjem razneslo. Potrošnikom je ponudil menjavo za nove telefone, a so se težave nadaljevale.

Prejšnji teden so se namreč pojavila poročila, da so imeli uporabniki enake težave tudi z nadomestnimi napravami, zato sta v nedeljo telekomunikacijska velikana, ameriški AT&T in nemški T-Mobile napovedala zaustavitev zamenjav telefonov in zahtevala preiskavo.

Medtem ko je AT&T strankam ponudil možnost zamenjave modela Galaxy Note 7 za drug Samsungov pametni telefon, pa so se v T-Mobile odločili ustaviti prodajo tako spornega mobilnika kot tudi nadomestnih naprav.

Današnja objava o Samsungovem ukrepu je povzročila precejšen padec vrednosti delnice koncerna, ki pa se je natoo pobrala in konec trgovanja pričakala 1,52 odstotka pod izhodiščno vrednostjo.

Družbena omrežja so v zadnjih tednih preplavile slike zoglenelih telefonov, kar je povzročilo veliko škodo ugledu južnokorejskega velikana, ki svojo javno podobo gradi na inovativnosti in kakovosti. Škodo zaradi težav z mobilnikom Galaxy Note 7 analitiki ocenjujejo na dve milijardi dolarjev.

Kljub težavam z odpoklicem pa je Samsung v petek za tretje četrtletje napovedal nepričakovano visok dobiček, za kar gre zasluga predvsem uspešni prodaji spominskih čipov in najnovejših televizijskih sprejemnikov. (sta)

Magenta Carpet

Število komentarjev: 1
  1. highly awaited samsung pravi

    This is really fascinating, You are a very professional blogger.
    I’ve joined your feed and stay up for in the hunt for extra of your great post.
    Also, I have shared your web site in my social networks

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen