Na dunajskem oblikovalskem sejmu mode Blickfang tudi Slovenka Jana Mršnik

0

V dunajskem Muzeju uporabne umetnosti (MAK) do nedelje poteka oblikovalski sejem mode, pohištva in nakita Blickfang. Gre za prodajno-razstavni sejem, na katerem se predstavlja 150 oblikovalcev. Pod blagovno znamko BelaBela razstavlja tudi slovenska oblikovalka Jana Mršnik. Izdelke si obiskovalci lahko ogledajo na 3500 kvadratnih metrih.

Sejem Blickfang, ki poleg Dunaja poteka tudi v Baslu, Hamburgu, Stuttgartu in Zürichu, je prizorišče za aktualne oblikovalske trende. Tako se med drugim predstavlja dunajska znamka Bonpart s tehnično reduciranim stilom za pohištvo, znamka Colorat iz Poljske s svojo živobarvno in vzorčasto kolekcijo oblačil, nizozemski oblikovalec Ontwerpduo pa je na ogled postavil nenavadne dodatke za dom.

Jana Mršnik, ki na sejmu sodeluje tretjič, se predstavlja s serijo namiznih podstavkov Cocoons. “Moja kolekcija Cocoons vsebuje dve različici podstavkov, gre za povezovanje lesa in tekstila. Podstavki so v osnovi lasersko izrezani iz lesa in naknadno ročno vezeni. Poleg izdelkov Cocoons se bom predstavila tudi s starejšimi kolekcijami modularnih izdelkov iz polipropilena in volnenega filca,” je povedala lastnica blagovne znamke BelaBela.

Na programu sejma so tudi različne posebne razstave in uprizoritve določenih tem. Na razstavi z naslovom Kids Design se je, denimo, mogoče prepričati, da otroško pohištvo ni vedno pisano in kičasto. Avstrijski oblikovalci pohištva Living Siedendorf prikazujejo pohištvo, ki raste z otrokom, oblikovalec Tukluk pa svoje didaktične blazine, ki jih s pomočjo magnetov mogoče oblikovati v različne skulpture, so sporočili s predstavništva mesta Dunaj Eurocom PR. (sta)

jana-mrsnik

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen