Državljani prisilno plačujejo več kot 150 evrov letno. SDM je zato komisiji za peticije predala 2500 podpisov za ukinitev RTV prispevka!

24

Slovenska demokratska mladina (SDM), podmladek SDS, je predsednici komisije DZ za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Evi Irgl izročila več kot 2500 podpisov za ukinitev rtv-prispevka. Rok Klajnšek je pojasnil, da so se za peticijo odločili, ker v svobodni družbi nihče ne more nikogar prisiliti, da plačuje nekaj, česar ne želi.

Po besedah člana izvršilnega odbora SDM Klajnška v SDM z razočaranjem opažajo, da je informativni program, ki ga izvaja RTV Slovenija , “pristranski, nekakovosten in aktivističen”.

Prepričani so, da v svobodni družbi nihče ne more in ne sme nikogar prisiliti, da plačuje nekaj, česar ne potrebuje ali ne želi. “V Sloveniji pa mora vsako gospodinjstvo za rtv-prispevek letno plačati več kot 150 evrov,” so opozorili.

Pri tem je Klajnšek navedel primerjavo, s katero je pojasnil, da ima “Slovaška s 5,5 milijona prebivalcev na svoji javni televiziji zaposlenih nekaj čez 300 ljudi, Grčija s skoraj 11 milijoni prebivalcev nekaj več kot 600 ljudi, v Sloveniji z dvema milijonoma prebivalcev pa je na javni televiziji zaposlenih več kot 2000 ljudi”. (sta)

rtv-slo2naglavo

Št. komentarjev: 24
 1. linke pravi

  no.
  kot prepričani levičar pozdravljam to pobudo.
  upam da uspe, rtv mastodont naj pogine bridke smrti.

 2. keki pravi

  Bravo! Odlična pobuda!

 3. Mefisto pravi

  Odločno NE podpiram te pobude!
  Kje bom pa lahko gledal, skupaj z Janezem, najinega ljubljenega Borata pahorja?

 4. zvone pravi

  Davkoplačevalci plačujemo 2.000 bedakov, ki delajo negledljiv program. Do kdaj še?

 5. OMB pravi

  SE 100 JIH JE PREVEC, CE POGLEDAMO SAMO TE PETROVCICKE IN TISTO “UDBOVSKO” BJONDO POFARBANO, UF SE MI KAR OBRACA….

 6. Kr en pravi

  Ha ha ha , but,ci., Tolk nam naprej mečete Nemčijo in Avstrijo in .. Vse razvite zahodne države imajo nacionalno TV ki jo plača država (še UK, čeprav so sprivatizoral celo vodo). Sam vi bi rad izenačil profi RTV za noro24TV.
  Za po.srat

 7. raft pravi

  Kr en pravi:

  Ha ha ha , but,ci., Tolk nam naprej mečete Nemčijo in Avstrijo in .. Vse razvite zahodne države imajo nacionalno TV ki jo plača država (še UK, čeprav so sprivatizoral celo vodo). Sam vi bi rad izenačil profi RTV za noro24TV.
  Za po.srat
  ————————-
  Njihove nacionalne TV niso leglo čefursko-komunistične bande.

 8. re gornjemu pravi

  Leglo koga je pa Janez TV 24? Še večje sranje “drugo pakovanje”.

 9. pravicni777 pravi

  Mater so v SDS pihnjeni. V sodobni družbi ni potrebno plačevati za nič, česar ne potrebuješ. Zakaj pa jaz moram plačevati davke za denimo vojsko? Jaz je ne potrebujem in nočem, da jo imamo. V bistvu je prispevek za RTV pač davščina, ker bi jo bilo drugače potrebno financirati iz proračuna, pa bi zato nam vsem to skompenzirali skozi večje davščine, tak da je na koncu čisto vseeno. RTV Slovenija ni zgolj informativni in politični program, ampak je tudi kulturna inštitucija, producentska hiša, ustvarja programe, ki jih nihče drug ne (le kdo bo skrbel za gluhe, pa za dokumentarne programe, pa izobraževalne vsebine, pa za programe manjšin itd). Gledali bomo samo komercialne televizije z resničnostnimi šovi in postajali vse bolj “glupi”? To bi radi v SDS?

 10. Narim pravi

  Podpiram pobudo.
  Ne za ukinjanje, temveč zmanjšanje zaposlenih na eno primerno velikost.
  Vsaj prepolovili bi lahko.

 11. Ingo pravi

  RTV SLO je res navadno zbirališče čefurjev in yu mastrubatorjev. Takšnega javnega servisa Slovenija po 25 letih samostojnosti res ne potrebuje!

 12. pravicni777 pravi

  Pa imejmo kakšnih 300 zaposlenih in kvaliteto (tudi tehnično) tako, kot jo ima edina verodostojna televizijska hiša v državi – Nova 24 TV. Danes na tem edino verodostojnem mediju beremo o posilstvu neke invalidke s strani migrantov. Ko pa poguglaš to informacijo, pa ugotoviš, da te novice ni objavil nihče nikjer na nobenem mediju, niti v tistem kraju, kjer bi se naj “gnusno dejanje” zgodilo, ni o tem. Na Novi 24 TV očitno novice prirejajo, si jih izmišljujejo vse za to, da se narodu migranti “zagnusijo”. Propaganda, ki je podobna Goebelskovi pred 2. svetovno vojno, vse z namenom, da poiščeš krivce v tej krizi, ki nam odžirajo kruh, s prstom pokažeš na sovražnike, ki nas ogrožajo ipd.

 13. Pohorc pravi

  Kdor želi gledat njihov program, ga naj plača, sam ga sploh ne gledam , zato je krivično, da ga moram plačevat.

 14. Pohorc pravi

  re gornjemu pravi:

  12. 10. 2016 ob 07:43

  Leglo koga je pa Janez TV 24? Še večje sranje “drugo pakovanje

  Te televizije ne plačuješ in je tudi ne rabiš gledat!

 15. kralj matjaž pravi

  mislite da če janezek ne plačuje rtv ne boste tudi vi plačevali koliko ste bogi vas bojo izterjal dočim janezka ne ma dobre odvetnike

 16. Fakin pravi

  Vsi mediji so v judovski, drugačni ne morejo obstajat.

 17. Fakin pravi

  Ne dobijo licence. Torej?
  Plačujemo, da nas natepavajo z lažmi. Izglasujmo svojo ustavno pravico, ne medijem, ki si služijo kruh z lažmi.

 18. v bistvu je pravno tole tako fantje. Vam bom jaz povedal. Nihče ni dolžan plačevat ničesar, ne rtv, ne komunale ne nič. Vse te firme pa lahko terjajo zakonsko od vsakega državljana plačilo.

 19. To vam je vsem jasno. Tudi če ne plačate dobite položnice za nazaj . ČE PA kljub temu ne plačujete leta in leta , nobenega opomina , firme kot so komunala , rtv itd. v javni lasti pa vas potem dajo na izterjavo firmam za izterjavo, te dajo avtomatsko vlogo na sodišča da ste dolžni za XY let v določenem znesku.

 20. Ne spusti komentarja. V glavnem NISTE DOLŽNI PLAČEVAT NIČ , samo brez odvetnikov NE BO ŠLO . In janez ma Matoza, tako da on ne bo nič plačal.

 21. KIDON pravi

  Vsekakor, da ta prispevek plačujemo, in ga še vedno bomo, je v celoti odgovorno naše zavrženo sodstvo.
  ps: pa ne mi spet o LETELIH GLAVAH.

 22. ODLETELA GLAVA pravi

  ……………se valja po Brdu, kjer se vije glas po smrju, a nikakor preresno, kjer je sosedstvo bolesno.

 23. Bojan pravi

  kdor želi gledat naj plača kdor pa ne pa pač ne …sicer sem zato da se popolnoma ukine plačevanje .. naj se financirajo iz reklam ..

  jaz juh sploh ne gledam in se mi zdi zelo krivično, če ne že lopovščina da moram to plačevat…

 24. dzi nu nje ja pravi

  Prisilno plačujemo tudi zločinsko RKC s katero pošteni državljani nočemo imeti nič ( 0 ) ,pod pretvezo,da gra za kulturne…,kaj že???

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen