Sarajevo zavito v črnino: norec za volanom na prehodu za pešce do smrti povozil dve študentki

0

Policija v BiH je sprožila obsežno iskalno akcijo za moškim, ki je v ponedeljek zvečer v Sarajevu na prehodu za pešce do smrti povozil dve mladi ženski, Selmo Agić in Edito Malkoč.

Ministrstvo za notranje zadeve sarajevskega kantona je danes sporočilo, da imajo informacije, da je povzročitelj nesreče, v kateri sta umrli dekleti, stari 20 in 21 let, 25-letni Sanjin Sefić. Eno od deklet je umrlo na kraju nesreče, drugo pa je podleglo poškodbam nekaj ur kasneje v bolnišnici, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Kot je povedal tiskovni predstavnik sarajevske policije Irfan Nefić, osumljenca niso našli na njegovem domačem naslovu in ga iščejo, obvestili so tudi vse policijske službe, vključno z mejno policijo.

Očividci so za lokalne medije povedali, da je avtomobil, ki ga je upravljal Sefić, zdrvel skozi rdečo luč na semaforju s hitrostjo najmanj 100 kilometrov na uro. Dekleti je zbil na prehodu za pešce, ko je na semaforju svetila zelena luč.

Na družbenih omrežjih so se hitro razširile informacije, da sta bili žrtvi nesreče uspešni študentki psihologije na filozofski fakulteti v Sarajevu. Zaradi tragedije je nekaj deset ljudi protestiralo pred sedežem kantonske vlade in zahtevalo kaznovanje povzročitelja kot tudi odgovornost policije, ki so jih očitali, da ne opravlja svojega dela.

Kritikam se je pridružil tudi sarajevski župan Ivo Komšić, ki sicer nima nikakršnih pristojnosti nad delom policije. “Policija skupaj z meščani nemo opazuje, kako norci divjajo s svojimi avtomobili po sarajevskih ulicah,” je izjavil.

Kantonska vlada je zaradi tragičnega dogodka sklicala izredno sejo, na kateri je razpravljala o varnostnih razmerah v prestolnici BiH.

Na kraju nesreče so občani danes polagali cvetje in prižigali sveče v spomin na pokojni dekleti, še poroča Hina. (sta/ured)

sarajevo-dve-punci

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen