Ukip z novim vodstvom, Farage pa želi pritiskati na britansko vlado

0

Britanska evroskeptična stranka Ukip je na letnem kongresu z 8451 glasovi podpore za novo vodjo izvolila Diane James. Dosedanji vodja stranke Nigel Farage, ki je odstopil po odločitvi britanskih volivcev za izstop iz EU, je ob tem izrazil prepričanje, da mora Ukip izvajati pritisk na britansko vlado.

Kot je na kongresu, ki bo v Bournemouthu potekal še v soboto, dejal Farage, ima občutek, da želi nova britanska premierka Theresa May doseči “mehak” izstop države iz EU. Po njegovih besedah je edini način za zagotovitev tega, da do izstopa zanesljivo pride, zdrav in močan Ukip, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Priložnost za stranko Farage vidi predvsem v razočaranih volivcih laburistov, ki so se na referendumu odločno zavzeli za izstop.

Britanski minister, pristojen za pogajanja glede odhoda Velike Britanije iz EU, David Davis je minuli ponedeljek v britanskem parlamentu poudaril, da ne bo drugega referenduma o članstvu Otoka v EU. Kot je dejal, bo Velika Britanija zapustila EU in ponovno vzpostavila svojo suverenost. (sta)

nigel-farage

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen