Na Bovškem z radarja izginilo manjše letalo z 31-letnim slovenskim pilotom

0

Na Bovškem pri vasi Čezsoča je včeraj okrog 20. ure z radarja izginilo manjše letalo. Poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Samo Kosmač je za STA povedal, da naj bi šlo za manjše letalo piper, ki je nekaj minut pred 20. uro poslalo klic na pomoč, za tem pa so z njim izgubili stik.

Več informacij zaenkrat ni znanih. Je pa z brniškega letališča že vzletel helikopter, ki bo poskušal izslediti pogrešano letalo. Po informacijah TV Slovenija je bila že aktivirana tudi Gorska reševalna služba.

Kot je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik, je manjše letalo piper 28 ob 17.35 vzletelo z letališča v Bovcu, namenjeno pa je bilo proti Brniku. Na njem so bili pilot in dva potnika, vsi slovenski državljani.

Po podatkih policije naj bi letalo pilotiral 31-letni slovenski državljan.

Božnik je povedal še, da so bile aktivirane vse pristojne reševalne službe, ki kakršne koli sledi za pogrešanim letalom in potniki iščejo na območju Krasjega vrha, ki leži med Čezsočo in Drežniškimi Ravnami na gorskem grebenu Polovnik.

Zadnja letalska nesreča se je v Posočju zgodila pred slabimi tremi leti, ko sta v ultra lahkem letalu umrla pilot in sopotnik. Pred mesecem in pol pa je nad Ajdovščino strmoglavilo manjše letalo, v katerem so umrli štirje nemški državljani. (sta)

piper

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen