Luhrmannov film Moulin Rouge! bo postal muzikal

0

Film avstralskega režiserja Baza Luhrmanna Moulin Rouge! iz leta 2001 bo postal muzikal. Projekta se bo lotila producentska družba Global Creatures, besedilo bo prispeval John Logan, režiral pa Alex Timbers. Glavna izvršna direktorica družbe Carmen Pavlovic je menila, da je Moulin Rouge! film, ki kar kliče po odrski različici.

Zaenkrat še ni znano, kdaj bo projekt dočakal premiero, prav tako ostajajo skrivnostni, ali bo prva premiera v ZDA ali v Avstraliji, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Luhrmann režiserja muzikala Timbersa pozna po produkcijah Bloody Bloody Andrew Jackson in Here Lies Love. “Takoj sem prepoznal kreativni duh tega mladega režiserja. Zdi se mi, da deliva podobno senzibilnost in instinkt,” je povedal. Hkrati mu je v čast tudi, da bo filmsko različico za muzikal priredil s tonyjem nagrajeni Logan, ki ga izjemno občuduje.

Film Moulin Rouge! je bil premierno prikazan na filmskem festivalu v Cannesu leta 2001 in je v filmske blagajne po svetu prinesel 179 milijonov ameriških dolarjev. Nominiran je bil za osem oskarjev, med drugim za najboljši film, prejel pa je dva – za kostume in umetniško vodstvo. (sta)

moulin rouge

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen