Policija: Morilski napad na vlaku v Švici bojda nima znakov terorizma

0

Švicarska policija je danes sporočila, da doslej niso našli nikakršnih znakov, da je šlo pri sobotnem napadu z nožem na vlaku za teroristično dejanje. Prav tako ni znakov, da bi bil napad, v katerem sta po najnovejših podatkih umrla ena žrtev in napadalec, šest ljudi pa je bilo ranjenih, politično motiviran, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Švici je v soboto 27-letni Švicar na vlaku, ki je peljal na vzhodu države ob meji z Liechtensteinom, zanetil požar in z nožem napadel potnike.

Ranil je sedem ljudi, med njimi tudi šestletno deklico. Zaradi opeklin in vbodnih ran so jih odpeljali v bolnišnico, nekaj je huje ranjenih. Policija je danes sporočila, da je ena od ranjenih, 34-letna ženska, davi v bolnišnici podlegla poškodbam.

Poškodbam je zatem danes podlegel tudi napadalec, ki je bil v napadu prav tako ranjen in so ga s hudimi opeklinami odpeljali v bolnišnico. Motiv napada še ni znan, tožilstvo je odprlo preiskavo.

Napad se je zgodil okoli 14.20 po lokalnem času, ko se je potniški vlak bližal postaji v kraju Salez, ki leži med mestoma Buchs in Sennwald. Napadalec je najprej polil gorljivo tekočino in jo prižgal, nato pa potnike napadel z nožem. Pri sebi je imel najmanj en nož, je sporočila policija.

V času napada je bilo na vlaku več deset potnikov. V napadu so bili ranjeni tudi dve 17-letnici, 17-letni fant, 43-letna ženska ter 50-letnik. Žrtve so utrpele opekline in ureznine. Ena od žensk in šestletnica sta v kritičnem stanju.

Žensko, ki je davi umrla, je napadalec po navedbah policije polil s precejšnjo količino gorljive tekočine, zato so se pojavila ugibanja, da je bila morda glavna tarča napada, a policija tega ni potrdila. (sta)

svica napad

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen