Na območju Kobarida našli mrtvega 47-letnega nemškega jadralnega padalca

0

Ob gozdni poti nad vasjo Borjana v bližini Kobarida so v torek zvečer našli mrtvega 47-letnega nemškega jadralnega padalca, ki je zaradi slabosti predčasno pristal na čistini grebena Kobariškega Stola. Po podatkih policistov se je moški zgrudil med sestopom z grebena in tam obležal mrtev. Tuja krivda za smrt je izključena.

Moški, ki je s Kobariškega Stola poletel v skupini 14 nemških jadralnih padalcev, je po približno 20 minutah letenja predčasno pristal na območju, ki se nahaja nad vasjo Borjana. Nato se je peš odpravil proti omenjeni vasici. O svojem stanju je po radijski zvezi sporočil skupini jadralnih padalcev, s katero je bil prej na vzletišču, ki so pozneje pristali na pristajališču v Kobaridu. S skupino je bil nazadnje v stiku okoli 14. ure, nato pa se več ni oglašal na klice, zato so posumili, da z njim ni vse v redu, so v sporočilu za javnost navedli novogoriški policisti.

Za pogrešanim je v popoldanskih urah stekla iskalna akcija pod vodstvom bovških policistov, tolminski gorski reševalci so ga našli našli nekaj čez 19. uro ob gozdni poti nad vasjo Borjana. Njegov nahrbtnik z jadralnim padalom so našli na gozdni poti, približno 100 metrov nad mestom, kjer se je zgrudil in obležal mrtev.

Zdravnica Zdravstvenega doma Tolmin je potrdila smrt in odredila sanitarno obdukcijo. Policisti so o dogodku obvestili okrožno sodišče in pristojno državno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. (sta)

jadralno padalo(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen