Na severu Pariza policija ubila oboroženega muslimana, ki je skušal napasti policijsko postajo

0

Francoska policija je danes na severu Pariza ubila moškega, ki je skušal z nožem in nečim, kar je bilo videti kot pas z eksplozivom, skušal napasti tamkajšnjo policijsko postajo, je danes sporočila francoska vlada. Po navedbah policijsko virov naj bi bil pas lažen.

Moškega so ob približevanju policijski postaji v večetnični soseski tudi slišali, kako je zavpil Alahu Akbar oz. Bog je velik.

“Moški je davi skušal napasti policista na recepciji policijske postaje, preden ga je policija ustrelila in ubila,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil tiskovni predstavnik francoskega notranjega ministrstva Pierre-Henry Brandet.

Na kraju dogodka so po njegovih besedah sedaj strokovnjaki za deaktivacijo bomb. Tja je odpotoval tudi notranji minister Bernard Cazeneuve.

Incident se je pripetil v četrti Goutte d’Or, kjer večinoma živi prebivalstvo severnoafriškega in podsaharskega porekla.

Do poskusa napada je prišlo ob prvi obletnici napadov na prostore satiričnega tednika Charlie Hebdo, ki so sprožili tri dni trajajoč val terorističnega nasilja in terjali 17 mrtvih. Ti napadi so v Franciji odprli leto terorizma, ki je vrhunec dosegel z napadi 13. novembra, v katerih je umrlo 130 ljudi.

Francoski predsednik Francois Hollande je imel ob današnji obletnici novoletni nagovor policiji, žandarmeriji in vojski, v katerem je pozval k večjemu sodelovanju vseh teh služb za preprečitev terorističnih napadov. (sta)

policija francija pariz

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen