ZNP opozarja: Mnogi novinarji, celo na javni RTVS javnosti vsiljujejo svoje mnenje

2

Predsednik Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) Tino Mamić v zadnjem času ob poročanju medijev o begunski krizi in referendumski kampanji opaža vse bolj številne kršitve novinarskega kodeksa in vmešavanje komentatorskih vsebin v novinarsko poročanje. To pa je po njegovem mnenju zloraba medijskega prostora.

Novinarji bi se morali zavedati, da so v službi javnosti, ki o vsem dogajanju želi čim bolj objektivno sliko, po možnosti z različnih zornih kotov. “Vsiljevanje svojega mnenja, ki ga počno mnogi novinarji celo na javni RTVS, je preseglo vsako mero dobrega okusa,” je zapisal predsednik ZNP.

Poudarja, da imajo novinarji tako kot vsi državljani svobodo izraziti svoje mnenje. “Imajo tudi pravico iti na volitve in o tem govoriti. Lahko so člani politične stranke. Imajo pravico tudi agitirati in kandidirati. A tega ne smejo početi istočasno, ko opravljajo delo novinarja. Novinar je v službi javnosti, ne politike,” je še zapisal.

Kot dodaja, imajo bralci, poslušalci in gledalci pravico do nepristranskega medijskega poročanja. “To pa se v Sloveniji trenutno grobo krši,” še opozarja Mamić. (sta)

ljudje hodijo Javnost ima pravico do nepristranskega medijskega poročanja

Št. komentarjev: 2
  1. Matt pravi

    S tem se popolnoma strinjam! Zlasti na teh straneh se redno pojavlja vsiljevanje ne samo novinarskega mnenja, temveč preforiranje ene politične stranke. Zlasti hudo je bilo v času Kaloha!

  2. pubec pravi

    Če se kje krši nepristranskost poročanja, je to na Politemkisu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen