V Istanbulu policija ubila dve domnevni teroristki

0

Turška policija je v današnji raciji v Istanbulu, ki so jo izvedli še pred zoro, ustrelila dve domnevni teroristki. Racija je bila usmerjana proti celici domnevnih skrajnežev v mestu. Po navedbah turških medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, so bili v spopadih lažje ranjeni štirje policisti.

Racija je potekala v četrti Gaziosmanpasa na severu mesta. Zaenkrat ni poročil, kateri organizaciji naj bi pripadali mrtvi domnevni teroristki.

Četrt Gaziosmanpasa je znana kot trdnjava pristašev prepovedane Delavska stranke Kurdistana(PKK) in skrajno leve Revolucionarne ljudske osvobodilne fronte.

Turški mediji tudi poročajo, da naj bi bili domnevni teroristki povezani s skrivnostnim bombnim napadom 1. decembra v bližini istanbulske podzemne železnice, v katerem je bilo več ljudi ranjenih. Odgovornosti za ta napad ni prevzela nobenega skupina, cilj napada pa naj bi bilo mimovozeče policijsko vozilo.

Turčija je okrepila varnostne ukrepe po 10. oktobru, ko sta se v Ankari med skupino mirovnih aktivistov razstrelila dva samomorilska napadalca. Umrli so 103 ljudje. To je bil najhujši napad v sodobni turški zgodovini. (sta)

policija turska

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen