Resnice ni moč večno dušiti: Janša zmagal v tožbi, s katero ga je napadel udbovec Perčič!

8

Ljubljansko okrožno sodišče je predsednika SDS Janeza Janšo oprostilo v zasebnem kazenskem pregonu zaradi domnevne žaljive obdolžitve svetovalca nekdanjega predsednika republike Danila Türka, Francija Perčiča, je za STA potrdil Janšev odvetnik Franci Matoz. Perčič je napovedal pritožbo, je še pojasnil Matoz.

Perčič je Janšo zasebno kazensko preganjal zaradi izjave o njegovi povezanosti z Udbo iz septembra 2010, objavljene na Kanalu A. Janša je takrat po enem od narokov v pravdi, ki jo je prav tako zaradi navedb o sodelovanju z Udbo iz leta 2008 Perčič sprožil zoper SDS, dejal, da “obstajajo zelo verodostojni dokazi, da je Perčič bil udbovec“.

To naj bi škodilo dobremu imenu Perčiča, ki da nikoli ni bil član Udbe. Trditev je bila tako uporabljena z namenom zaničevanja, ker je citat “neresničen in žaljiv”, je bil prepričan Perčič.

Janša pa je na sodišču vztrajal, da njegova izjava ni vrednostna sodba, ampak preverljivo dejstvo. Njegova izjava je temeljila na mikrofilmu iz centralne evidence republiškega sekretariata za notranje zadeve iz leta 1987, ki ga danes hrani Arhiv Republike Slovenije, je še pojasnjeval predsednik SDS.

Matoz je pojasnil še, da so bili na na današnjem naroku zaslišani še direktor arhiva in dva zaposlena v teh ustanovi, ki so potrdili istovetnost mikrofilma. Sodišče pa je kmalu zatem izreklo sodbo, v kateri je ugotovilo, da je imel Janša utemeljen razlog, da je to, kar je trdil, resnično.

Stroške kazenskega postopka bo moral, če bo sodba postala pravnomočna, poravnati Perčič.

Perčič je pred leti tožil tudi SDS, ki je oktobra 2008 in junija 2009 v prispevkih Maske padajo in Perčičmeter, objavljenih na njihovih spletnih straneh, Perčiča označila za “najbolj zvestega vojščaka iz vrst Službe državne varnosti oziroma Udbe”.

Sodišče je odločilo, da mora SDS zaradi teh trditev plačati 4000 evrov odškodnine, vendar so napovedali revizijo. (sta/ured)

janez jansa oprostilka(klik na fotografijo za povečavo)

Št. komentarjev: 8
 1. brane pravi

  Resnica se je še enkrat več izkazala, še en udbovec več pa jih je dobil po svoji neotesani glavi.

 2. OPOMIN pravi

  JANŠA NI ZMAGAL, AMPAK JE DEJSTVO, DA GA KRIVOSODJE NI KAZNOVALO.

 3. ufff pravi

  je pa zanimivo, da se zverinski, krvavordeči , mafijski udbaši sramujejo biti to kar so…….ni slabo…..

 4. kmet pravi

  Madonca, kako so vsi udbovci in njihovi nasledniki, ali potomci fajn, tako prijazni, tako olikani – navzven – noter pa gnili in še enkrat gnili.

 5. miha pravi

  Ampak zakaj bi bilo sploh žaljivo, če udbovcu rečeš, da je udbovec?

 6. kmet pravi

  Dominantni mediji so dobili nalogo, da cca 10 dni gospoda Šircja in predsem stranko SDS prežvekujejo kot staro žvečilno, da še tako nevtralnemu občanu pride na bru hanje, kar je namen pro pa gandnega stroja.Gospod Šircelj je samo kolateralna škoda, kajti glavni cilj je stranka SDS, da jo kdaj bodi polijejo z g n ojnico. Tisočkrat ponovljena laž, hočeš, nočeš, postane *resnica*.

 7. pubec pravi

  Kmet, saj tudi TI polivaš g nojnico vsevprek!

 8. Francisco pravi

  BRAVO, JANEZ JANŠA!
  BRAVO, RESNICA!
  Hvala, Janez, da vztrajaš proti tej barbarski falangi in proti barbarizmom naslednikov bratstva krvavih rok!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen