Za Camerona Trumpove izjave “razdiralne, neumne in napačne”

1

Izjave Donalda Trumpa, enega od kandidatov za republikansko predsedniško nominacijo, glede muslimanov so po mnenju britanskega premierja Davida Camerona “razdiralne, neumne in napačne”. Kot je v parlamentu v Londonu še ostro ocenil premier, bi se, če bi Trump obiskal Veliko Britanijo, “vsi združili proti njemu”.

Tako je Cameron odgovoril na vprašanje, ali podpira peticijo s pozivom, naj se Trumpu prepove vstop v Veliko Britanijo, pod katero se je nabralo že več kot 560.000 podpisov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Peticija je nastala, potem ko je Trump nedavno izjavil, da bi, če bi postal naslednji ameriški predsednik, vsem muslimanom prepovedal vstop v ZDA.

Vprašanje je sicer premierju zastavila opozicijska laburistična poslanka Tulip Saddiq, ki je muslimanka: “V naši državi imamo zakonodajo, ki ljudem, za katere se oceni, da ne bi ugodno vplivali na naše javno dobro, prepoveduje vstop v državo. Se premier strinja, da bi moral ta zakon veljati za vse enako, ali bi morali narediti izjemo za politike milijarderje?”

Cameron ji je sicer odgovoril, da se strinja s prepovedjo vstopa za skrajne pridigarje, katerih namen je radikalizirati in vzpodbujati ekstremizem, da pa ideje o prepovedi vstopa za Trumpa ne podpira. (sta)

donald trump dere2

Število komentarjev: 1
  1. Petrovc pravi

    Cameron je opica!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen