Putin še vedno oster do Ankare: Rusija ne bo pozabila turške sestrelitve letala!

1

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes poudaril, da Rusija ne bo pozabila nedavne turške sestrelitve ruskega vojaškega letala. V tradicionalnem letnem nagovoru narodu je tudi posvaril pred nevarnostjo terorizma iz Sirije, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Ne bomo pozabili tega sodelovanja s teroristi. Izdaja je za nas vedno bila in vedno bo najbolj podlo dejanje. Tisti v Turčiji, ki so našima pilotoma zarili nož v hrbet, naj se tega zavedajo,” je poudaril.

“Vemo, kdo v Turčiji služi in dovoljuje teroristom, da kujejo dobiček,” je bil Putin znova kritičen do Ankare. Ob tem je izpostavil, da so Turki na splošno dobri, delavni in nadarjeni in da jih ne enači “z delom trenutno vladajoče elite, ki je neposredno odgovoren za smrt ruskih vojakov v Siriji”.

Napovedal je, da bo Turčija “več kot le enkrat” obžalovala to, kar je storila ter da se tisti, ki mislijo, da se bo ustavila pri gospodarskih sankcijah, močno motijo.

Dejal je še, da se ruski vojaki v Siriji borijo za varnost, ter poudaril, da prizadevanja samo ene države ne bodo dovolj, da bi porazili mednarodni terorizem. “Države glede terorizma ne bi smele imeti dvojnih meril,” je opozoril.

“Posebno nevarnost danes predstavljajo borci, ki so se zbrali v Siriji,” je dejal Putin. Po njegovih besedah je vmešavanje mednarodne skupnosti v Siriji in Iraku botrovalo kaosu, medtem ko se ruske sile v Siriji borijo s privolitvijo predsednika Bašarja al Asada in so uspešne v boju proti terorizmu. (sta)

vladimir putin zuga

Število komentarjev: 1
  1. JOJ pravi

    Putin se je spravil najprej nad Ukrajino, sedaj nad Turčijo, mogoče je kaj narobe z njegovim zdravjem, ko je napadalen. Nekam zabuhel je v obraz, kar je lahko znak za obolele jetra. Ljudje z bolnimi jetri so popadljivi: lahko so pa glede na njegova leta kriv hormoni, saj veste, pri ženskah menopavza, pri moških prostata. Svetujem mu temeljit pre3gled na kakšni dobri kliniki, Morda kar na našem UKC-ju…

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen