Cerarjeva vlada še dalje čisti “nenaše”. Tokrat s pomočjo Štruklja ruši Damjana Damjanoviča.

30

Sindikata Sviz in Glosa že dlje časa prejemata pritožbe o nekompetentnem vodenju Slovenske filharmonije in neprofesionalnem odnosu do zaposlenih ter kršitvah predpisov direktorja Damjana Damjanoviča. V skupni izjavi za javnost zahtevata, da se Damjanovič javno opraviči za žaljenje v filharmoniji zaposlenih glasbenic in glasbenikov.

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) ter Sindikat kulture in narave Slovenije Glosa sta spomnila, da se je Damjanovič ob izrekanju podpore ministrici za kulturo Julijani Bizjak Mlakar ob zadnjih pozivih k njenem odstopu pritoževal nad nesorazmerno odgovornostjo direktorjev v kulturi, ki da imajo hkrati zvezane roke. “Pri zaposlenih je obratno: njihove obveznosti so poljubne, odgovornost nikakršna, časa za rovarjenje pa neomejeno,” je dodal.

Sindikata, ki zastopata interese zaposlenih v Slovenski filharmoniji, od Damjanoviča zahtevata takojšnje javno in enoznačno opravičilo za neresnične in žaljive trditve. V nasprotnem primeru bosta uporabila vsa sredstva, ki so na voljo, da bi zadostila zaposlenim v filharmoniji.

“Če kdo, Damjanovič ve, da so obveznosti filharmonikov v zakonodaji in splošnih aktih filharmonije natančno opredeljene. Trditi, da filharmoniki zahtevnega, kreativnega poslanstva ne opravljajo odgovorno in kakovostno, je skrajna žalitev, ki v resnici onemogoča uspešno sodelovanje orkestra in zbora z direktorjem. Zmerjanje zaposlenih, ki da imajo neomejeno časa za rovarjenje, je skrajno pritlehno in čez vsako dopustno mero sprejemljivega,” so pojasnili v sindikatih.

Dodajajo, da direktor, ki v javnosti tako obravnava glasbenice in glasbenike v osrednji slovenski glasbeni instituciji z mednarodnimi referencami samo zato, ker so povsem legitimno opozorili javnost na slabe odnose, največ pove o neprimernosti njega samega, da opravlja funkcijo direktorja Slovenske filharmonije.

Menijo tudi, da Damjanovičeva izjava neposredno žali vse druge zaposlene v kulturi, ki delajo pod istimi pogoji in isto zakonodajo. Bizjak Mlakarjevo zato sprašujejo, ali direktor Slovenske filharmonije “po tako nesprejemljivih izjavah še uživa njeno podporo in ali je lahko še zmeraj član skupine za pripravo sprememb Zujika”.

Damjanovič, ki je leta 2014 kandidiral za ljubljanskega župana s podporo SDS, je za STA dejal, da se bo na izjavo odzval, ko jo bo uradno prejel s strani sindikatov.

Pripis 28.12. Direktor Slovenske filharmonije (SF) Damjan Damjanovič, od katerega sta sindikata Sviz in Glosa zahtevala, da se javno opraviči za žaljenje v filharmoniji zaposlenih glasbenic in glasbenikov, meni, da v njegovi izjavi “ni nobenih žalitev, temveč gre le za oceno stanja in razmer, v katerih delajo”.

Kot je zapisal v odgovoru vodjema obeh sindikatov, njegova izjava, ki mu jo očitata, temelji na dejstvih. Ob tem je prepričan, da bi se moral tisti, “ki je vse to povzročil in s tem neupravičeno blatil ime zavoda, opravičiti vsem zaposlenim v SF in celotni javnosti”.

Priznava, da ima v filharmoniji “nekaj manjših konfliktov s posamezniki”, ki pa so “posledica tega, da jim ne da tistega, kar jim ne pripada”. Kot pravi, ima za vse to dokaze, očitki, ki se nenehno ponavljajo na njegov račun, pa so zgolj klevetanja, ki so jih kot takšna, meni direktor filharmonije, že večkrat prepoznale tudi pristojne instance – svet zavoda, ministrstvo za kulturo, računsko sodišče.

Damjanovič meni, da je do nesporazuma prišlo zaradi preobilice težav in dela, ki ga imajo vodje sindikalnih organizacij v današnjem času. Drugače si, kot pravi, ne zna pojasniti, da pred nastopom v javnosti niso preverili stališča druge strani o stvareh, katerih ga obtožujejo.

Ker ima dokaze o tem, kdo rovari znotraj filharmonije, ne vidi razloga za opravičilo, ampak je prepričan, da se mora za svoja dejanja opravičiti tista oseba, ki je v javnosti oblatila ime zavoda, v neugoden položaj pa postavila vse zaposlene v filharmoniji.

Vodjema obeh sindikatov, glavnemu tajniku sindikata Sviz Branimirju Štruklju in predsedniku sindikata Glosa Mitji Šuštarju, v prvi polovici januarja predlaga sestanek, na katerem bi osvetliti morebitne nesporazume. (sta/ured)

damjan damjanovic2

Št. komentarjev: 30
 1. Janez pravi

  Le zakaj so se zaposleni v filharmoniji odločili da perejo umazano perilo javno in ne znotraj hiše #retorično

 2. uffff pravi

  ufff…..kaj je tu novega za legalno mafijski kučanistan…..ufff…

  saj je bilo jasno tudi ob zadnjem referendumu…..

  uffff pravi:
  20. 12. 2015 at 20:49
  je pa bilo zanimivo opazovati, da so vsi vrhovi vseh državnih in paradržavnih inštitucij in organizaciji tekmovali kdo bolj bolj glasen ZA………vsi, čisto vsi….toliko o razširjenosti legaliziranega enoumja in mafije……uffff

  spomnite se, jugo-balkanci kot sovjeti razumejo državo kot mafijsko tvorbo , kjer je enoumje in mafijska pokornost edini kri terij napredovanja…….ufff….zakaj pa mislite, da so jugo-.balkanske kot sovjetske države tako gn ile, ne pravne, ne demokratične in ne delujoće?…ker je tega mafijsko pokornega enoumnega smrdečag gn oja na vrhu na tone……uffff

 3. LEVI KULTURNIK pravi

  Kjer je denar (subvencije, sponzorji) so tudi prijazni poslušni vazali … Živeti samo od plače pa res ne gre!

  Ali imamo zato danes le še LEVE KULTURNIKE? In se vse malo bolj Evropske in demokratične bojkotira?

  Povsod vidimo politiko drobnih korakov … dolga pot iz socializma v socializem! Nekateri ne morejo brez negativne selekcije!

 4. re gornjemu pravi

  Vidiš, da kar ti debil napišeš, nihče ne bere?

 5. MoroStar pravi

  Ne vem, kaj ta Cerar tako mečka. Janez bi imel v tem času že vse pod kontrolo.

 6. dzi nu nje ja pravi

  SMRT UDBO-JANŠEVIZMU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 7. muri pravi

  dzi nu nje ja, kaj ti je varnostni ventil vtrgalo na bojlerju?

 8. Petrovc pravi

  Malo prirejeno po Avseniku:

  MI ŠE KAR ROPAMO:

  Mi še kar krademo,
  s stolčkov ne gremo,
  narod oropamo,
  zastonj se trudijo,
  mi ne odidemo,
  na Delu in TV nas ščitijo.

  Nam Slovencev prav nič ni mar,
  nam je le za denar,
  le enkrat se živi,
  mal jih nalažemo
  in proč so vse skrbi,
  nikoli odgovarjali,
  nikoli vračali.

 9. Petrovc pravi

  SANJALO SE MI JE:
  Da smo Piranski zaliv preimenovali v “KORLOVO KAHLO”
  In da na vhodu, v zaliv, nad morjem, z eno nogo na Hrvaški, z drugo pa na Slovenski strani, stoji razkoračen Korl Ehjavec, visok 190 m, kot tisti kiklop v Gibraltarju pred tri tisoč leti!
  Zahvala Slovencem, da nam je Kahla pridobil Piranski zaliv, ki pa je sicer sedaj v njegovi lasti in lahko nemoteno, na barkah postavlja hladilnike in pralne stroje povsod po zalivu.

 10. Vedno pravi

  Tega damjanovica vedno vidiš s simonitijem na kavici

 11. Petrovc pravi

  Janšo so preganjali zaradi 10.000 Euro, kar je prodal več, kot kupil.
  Banič, Dragonja, Kopač, pa so DILETANTSKO odklopili Hrvatom JEK, ki so ga Hrvatje soinvestirali in sedaj bomo plačali takole 50 miljonov!
  Pri tem so Hrvaško energijo prodali v Evropo po 50% NIŽJHI CENI! NAVIDEZNO!
  V resnici je šlo za velik rop.
  IN NJIH ROP BOMO PLAČALI VSI UPORABNIKI EL. ENERGIJE! V obliki višjih položnic!
  Vsak uporabnik priključka na El. en., bo tako v letu dni plačal okoli 100 Eurov več!
  IN CMERAR IMA ŠE NEKAJ TAKIH IDEJ!

 12. Vedno pravi

  Vsak ve da Janša obvladuje energetiko

 13. Petrovc pravi

  OPOZORILO PRED SKUŠNJAVO:
  SDS z navdušenjem podpira ustanovitev nove stranke z vodjo Primicem!
  NAPAKA!
  1. Primic je popolnoma neprimeren vodja. Neizobražen (politično, gospodarsko, geosistemsko,..)
  2. Primic je “okužen” z referendumom! In SLO mediji, ki so (TVSLO: 70% pedrov in lezbijk). Samo poglejte, danes je že na TVSLO1 film protikatoliški!! In ta grob in agresiven lobj ga bo onemogočil, osmešil, ignoriral.
  3. Primic ni lepotec, tipa Pahor, Mesec, Kučanove plave očiju,… da bi ga babe volile!
  4. Volilci niso bili proti zaradi Primičeve agitacije! Bili so proti zaradi naravnosti zakonov. In Primic je bil nepomenben pri tem!
  5. Primic v parlament prišel ne bo! Pobral pa bo procent, dva, NSI in SDS zna ostati v parlamentu osamljena!

  NE DELAJTE DILETANTSKIH STRATEŠKIH NAPAK!
  JA, JA, NOVA STRANKA NA DESNI! Toda premišljeno in finančno podprto! Vsaj 10 miljončkov mora stati za tem!

 14. sdaovec pravi

  Kalimero tebi se je te dni cist utrgal…Poisci pomoc!

 15. Vedno pravi

  Ivan pusnik s cigar letalom se je jj pripeljzl iz grcije je eden najvolivnejsih imen v slov energetiki(krog okrog gorenja, veze z gazpromom, uvoz premoga alta),pa da o tes6,premog velenje toplarna medved kosorog zagozen ne govorimo pa eles pa vse vse

 16. gogi pravi

  Slej ko prej bo moral odleteti. Ker je kandidiral pri SDS in ker ni rdeč. Drugo leto ob takem času ga več že ne bo.

 17. sdaovec pravi

  Ta komunist jj vse ve in obvlada,ne ve pa od kje mu 250.000 viska..

 18. Vedno pravi

  Zato pa je tudi vizjak v energetiki dobil sluzbo ker ima tam sds mocan vpliv

 19. Vedno pravi

  Upam da odleti in da se zacne simoniti ukvarjat s zgodovino in ne s fin mahin.

 20. sdaovec pravi

  Pol stranke sds je najbolj zagretih komunistov.Pristinski doktor je pa legend! Jajce je po kolenih hodil.Mars v tri picke materine komunajzer jansa..

 21. Petrovc pravi

  VEDITE!
  Da tako Cmerar, kot Virant, kot Bratovškova, ki sta prišla v parlament s svojimi strankami, čez noč, da so imeli za hrbtom:
  -kapital!
  -Časopisje, radio, TV!
  Skratka STRICE IZ OZADJA!
  Nateg volilcev je uspel, ker so jim prali noč in dan možgane!
  Teh adutov desnica NIMA!
  Nasprotno!
  Torej se mora organizirati NA KVALITETI IN GOVORNIŠKI ODLIČNOSTI svojega novega kandidata!

 22. Vedno pravi

  Alta pa je bila tista ki je imela glavno besedo pri agrokorjevem prevzemu merkatorja in prodajo aerodroma fraportu bogdan,pa bogdnan pusnik pa premog velenje pa rotnik pa vse vse je to sds

 23. Petrovc pravi

  NOREC NA MESTU PREDSEDNIKA!
  Poslušal intervju z Boratom!
  Najprej sem se smejal, na koncu pa zjokal!
  O BOG, O BOG, KAJ NAM DELAŠ, PAMETNIM, V SLOVENIJI!
  Kje si ga našel, tega Nerona-Borata, tega norca!
  …….In mu Bobovnik, na konncu, nasmejan, zafrkljivo, pravi:
  “Povabil bi vas na odrsko komedijo, pa ne bom!”
  In se norec, Borat, netaktno in povsem neprimerno, vrže v sedežu naprej:
  “katero, katero, po pravici vam povem, sam pripravljam da bom nastopal v neki komediji, na odru!”
  In mu spraševalec pravi: “Komedija, miška, kaj mi delaš!”
  In se norec, za hip sesede vase, pa takoj pobere in ves nasmejan: “ja, ja, ja!”

 24. sdaovec pravi

  Baraba,dobro razdiras slovence….Nekaj si pa zapomni jansa!V slogi je moc in to bos dozivel.Rad bi pa da bos premier nadalnjih 30 let.In ce kdaj umre hGospod Kucan,da mu ti kot predsednik vlade beres in se na njegovem grobu poslovis.Vidis kaksna opica si,o tem ti svercaros z orozjem ki zagovarja srecno druzino ne razmisljas..Naj ti bo vedno lepo v Grazu z Urako,ko jo peljes na krpanje ko pade na stopnicah v tvoji srecni druzini.Vedno si tepel zanske..

 25. Petrovc pravi

  IN PRAVIJO, MODERNI “FILOZOFI”:
  Da smo vsi enaki, da se v žilah vseh pretaka rdeča kri!

  PA VAM POVEM, NISMO VSI ENAKI!
  Nekateri smo pametnejši, delovnejši, verujoči, sistematičnejši!

  Kajti že v Bibliji piše: IZBRANI IN IZVOLJENI!

 26. ultimax pravi

  Kje je sindikat za Kovinoplastiko?Semolić,Štrukelj,a sta že slišala za to firmo???’

 27. marx pravi

  Kako to, da se komunistom vse sfiži ? Gotovo so nesposobni. V vseh pogledih, na vsakem koraku zaostajajo nekaj desetletij za kapitalisti. Samo slepi tega na vidijo.

 28. Engels pravi

  To je zaradi tega, ker nimajo dovolj znanja o podzemeljskih naravnih virih, s katerimi bi črpali bogastvo

 29. kulisa pravi

  Svizec naj najprej zavije čokolado, da bo lahko približno razumel kaj sploh hoče. Zaposlenim ni pogodu, da morajo delati. Na to se pa svizec dobro razume-zakaj delati, če pa kot javni sektor morajo prejemati plačo že za prihod v službo. Ej, svizec, zGlosal si kre*ten*izme za in zaradi stricev iz ozadja. Hu*dič je, ker ubogi be*bavi tvoji člani še vedno ne vedo, kako zelo jih lupiš. Kakšno plačo imaš (NE zaslužiš), imaš? Upaš raji povedati?!

 30. državljan pravi

  kar reče cerar je edino etično ptravno, kar rečejo tisti, ki se ne strinjajo z njim,njegovimi brglezi in podobnimi tiči, je sovražni govor za vse pristojne institucije v Sloveniji. To je naša država, ki smo tako pozno ustanovili in v zgodovini tudi ne bo ostala prav dolgo. Cerar, vesel božič!”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen