Tutankamon ni bil med najbolj čednimi – bil je v bistvu Shrek!

0

Egipčanski faraon Tutankamon, ki je bil vselej prikazan kot lepotec pravilnih potez, naj bi bil v resnici bolj podoben risanemu junaku Shreku. Njegova slavna posmrtna maska naj bi bila v resnici neke vrste “fotošop”. Nedavna raziskava je razkrila, da faraon ni bil med najbolj čednimi. Med drugim je imel krive zobe, “ženske” boke in deformirano levo stopalo.

Virtualna avtopsija, ki temelji na 2000 zbranih podatkih, je rezultate pokazala v prepletu z genetsko študijo, ki je pokazala, da sta bila Tutankamonova oče in mati v bližnjem krvnem sorodstvu, morebiti celo brat in sestra.

Strokovnjaki menijo, da je njegovo ne najbolj privlačno zunanjost in telesne hibe moč pripisati prav incestuoznemu razmerju. Zaradi slabe genetske podlage naj bi “deček-kralj” zbolel za podedovano boleznijo in posledično mlad umrl. Vsi njegovi predniki so umrli mladi, je besede profesorja Hutana Ashrafiana s Kraljevega univerze v Londonu povzela srbska tiskovna agencija Tanjug.

Doslej so o Tutankamonovi smrti nastajale številne teorije – da je umrl v nesreči s kočijo, za posledicami neznane bolezni oziroma, da je bil žrtev zarote.

O študiji bodo posneli tudi dokumentarni film. (sta)

tutankamontutankamon2

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen