Tanko: Janša ima po zakonu in ustavi še vedno mandat, Brglezovi pozivi so nekredibilni!

16

Po mnenju poslanske skupine SDS ni sporno, da so v komisijo DZ za nadzor obveščevalnih služb predlagali tudi obsojenega prvaka SDS Janeza Janšo. Janša ima po zakonu in ustavi še vedno mandat, je v izjavi novinarjem zatrdil vodja poslancev SDS Jože Tanko in dodal, da pritožbeni postopki glede Janševega mandata potekajo.

Predsednik DZ Milan Brglez je poslansko skupino SDS sicer pozval, naj poda nov, zakonsko skladen predlog za članstvo v komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. A Tanko ob tem opozarja, da tak poziv prejemajo od Brgleza, “ki je glede Janše v DZ sprejel politično odločitev, v nasprotju z ustavo, zakonom in brez glasovanja”.

Da je to blamaža DZ, po Tankovih besedah opozarjajo številni pravniki in “glede na te razlage poslancu Janši mandat ni prenehal”. V SDS so tako prepričani, da ni nič spornega, če v komisijo predlagajo Janšo.

Tanko sicer ocenjuje, da bi varnostne in obveščevalne službe civilni nadzor že morale imeti. Zato, da ga ni, je krivda po njegovem mnenju izključno na koalicijskih strankah, ki da so odlagale in zavračale ustanovitev komisije. Komisijo bomo dobili, je napovedal.

Glede na to, kar se dogaja v Slovenski obveščevalno-varnostni službi in vojaško-obveščevalni službi ministrstva za obrambo, pa razmere po Tankovih besedah niso dobre. “Vzpostavili so se pogoji za neke vrste politično privatizacijo obeh služb,” ugotavlja.

Poudaril je, da mora imeti v tej komisiji opozicija večino, SDS pa je daleč največja opozicijska stranka. Tako tudi ni razloga, da bi svoje mandate v njej prepustili komu drugemu, je dodal.

Na vprašanje, ali je torej pričakovati, da bodo v komisijo še enkrat predlagali iste člane, je odgovoril, da morajo najprej razčistiti, zakaj je bil sedanji predlog sploh zavrnjen.

Janša bi moral prejeti tudi vabilo na sredino izredno sejo DZ, ocenjuje Tanko, a obenem dodaja, da je prvaku SDS onemogočeno priti na sejo poslanske skupine. Po besedah vodje poslancev SDS pravne dileme glede Janševega mandata niso razčiščene, pritožbeni postopki pa ne končani. Ob tem ni pojasnil, kje in kakšni so ti postopki. To vprašanje je treba po njegovih besedah nasloviti na Janšo oz. njegovega odvetnika. Janšev zagovornik Franci Matoz za STA sicer ni dosegljiv.

Namesto Janše bi lahko v poslanske klopi sedel Božo Predalič, vendar pa Tanko ni želel konkretno pojasniti, ali bo prevzel mandat.

Ob trditvi, da Janši ni prenehal mandat, pa tudi ni konkretno odgovoril, koliko poslancev torej sedaj šteje poslanska skupina SDS. Dejal je le, da vodi drugo največjo poslansko skupino. (sta)

janez jansa DZ not4

Št. komentarjev: 16
 1. b pravi

  Če ne bi bilo Tanka in Černača, pri moji veri…sploh ne bi vedel, kaj se implicitno dogaja okoli mene…

  Zdaj ko vem, eksplicitno lažje diham.

 2. MEFISTO pravi

  Pravijo, da eksiplicitno nisi čisto pri sebi.

 3. svež veter pravi

  Poslanci SDS-a bi morali dobiti ukor, ker tako delujejo.
  Ljudje pred parlament in vrzite ven te gnide.

 4. davkoplačevalec pravi

  Poslanci SDS plačo prejemate tudi z mojim denarjem, zato vprašanje: “Kaj ste storili oz. ali ste se sploh oglasili, v zvezi z gospodarskim stanjem v državi, sprejemanjem proračuna itd.”
  Dobro veste, da si plač ne zaslužite!

 5. Medeni pravi

  Ja Joža saj maj tvoj šef mandat. samo ne v parlamentu ampak na Dobu.
  tak je to že vredi. Za svoje grehe je potrebno opraviti pokoro,tak so nas pri verouku učili, samo za moje grehe je dovolj dva očenaša in dve zdravemarije
  za Ivanov greh pa je pokora 2 leti penziona na dobu
  Lep Pozdrav
  Joško iz Prekmurja

 6. MRGA pravi

  TANKO je epotrjeno shizofrenik in ima karton na studencu kjer se bčasno zdravi z svojim kolegom in vodjem IJJ-jem !!!

 7. davkoplačevalec pravi

  Poslanci SDS, s čim se ukvarjate že dva meseca? Z zapornikom ali za dobrobit državljanov, ki vas plačujejo?

 8. OPOMIN pravi

  Tanko še vedno misli, da je komunist.

 9. OPOMIN pravi

  SDS, sporoča, da bo od 1. novembra dalje, krščanski podmladek SDS-a pred sodiščem delil topli čaj. Tisti, kateri ima dokazilo, da je vsaj 10x stal pred sodiščem dobi tople volnene gate.

 10. dzi nu nje ja pravi

  JANŠA mora najprej odslužiti mandat na Dobu.

 11. ata pravi

  Tanko je največji idiot daleč naokoli.

 12. Wifi pravi

  Zaradi vaše zaplankanosti niti niste opazili, da vas normalni komentatorji ne šljivijo več.
  Jas sem moral narediti izjemo in vam to sporočiti. Tudi meni s gnusite.

 13. b pravi

  @Wifi…zopet si nekaj moral???

 14. MEFISTO pravi

  Wifi, saj veš, da gre samo za enega rdečega primitivca z množico razlićnih nickov in da enako serje tudi po drugih blogih.

  Kjerkoli se oglasi, ga vsi takoj spoznajo po obrabljeni temi in neskončnem primitivizmu ter silno nizki kulturi in enkratnem sovraštvu do vsega, kar ni udbaško in komznistično.

  Povsod tudi daje vedeti, da so mu blizu homoseksulne izkušnje.

 15. sds-je DIAGNOZA MENTALNE BOLEZNI pravi

  tanko–SPET SERJE–tanko–!!!!!!!!!!!!!

 16. ata pravi

  Tanko, največji imbecil in neozdravljivi bolnik. Njega je treba za vedno zapret v Polje………

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen