Objavljena natečaja DSP in revije Sodobnost za kratko zgodbo in esej

0

Društvo slovenskih pisateljev (DSP) in revija Sodobnost sta razpisala natečaj za nagrado Slovenskih dnevov knjige za najboljšo kratko zgodbo, Sodobnost pa je obenem razpisala tudi natečaj za najboljši slovenski esej. Nagradi v vrednosti 1000 evrov bodo podelili na odprtju 20. slovenskih dnevov knjige.

Avtorji, vsak lahko sodeluje le z enim besedilom, morajo prispevke za najboljšo kratko zgodbo leta 2015, ki ne sme biti daljša od 30.000 znakov s presledki, na DSP poslati do 10. marca 2015. Poslana besedila bo ocenjevala tričlanska žirija. Nagrajeno zgodbo in šest nominiranih besedil bo objavila revija Sodobnost.

Za nagrado za najboljši slovenski esej leta 2015 se lahko avtorji potegujejo s tremi prispevki, ki morajo biti splošne oziroma literarne narave ter ne smejo biti krajši od 20.000 in ne daljši od 40.000 znakov s presledki. Eseje morajo avtorji prav tako poslati do 10. marca 2015.

Do šest najboljših esejev vključno z nagrajenim bo objavljenih v reviji Sodobnost. Za objavo predlagani eseji bodo honorirani, so sporočili z DSP. (sta)

knjiga odprta

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen