Audi vpoklical 850.000 vozil, od tega v Sloveniji 681

0

Nemški proizvajalec avtomobilov Audi je napovedal vpoklic 850.000 vozil Audi A4, izdelanih zgodaj leta 2012, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Za ta korak se je odločil, ker se zaradi napake pri trku v redkih primerih čelni zračni blazini ne sprožita, kot bi se morali. V Sloveniji bo vpoklicanih 681 vozil, so dejali v podjetju Porsche Slovenija.

“Res je, od petka bo aktiven nov Audijev pozivni ukrep Parametriranje krmilnika zračnih blazin,” so pisanje tujih tiskovnih agencij za STA danes potrdili v Porscheju Slovenija, ki je generalni slovenski uvoznik in zastopnik za vozila znamke Volkswagen, s tem pa tudi Audi.

Kot so pojasnili, pri prenovljenih, aktualnih modelih vozil Audi A4 iz določenega proizvodnega obdobja obstaja možnost, da se pri trku v redkih primerih čelni zračni blazini ne sprožita, kot bi se morali.

Lastniki prizadetih vozil v Sloveniji bodo o vsem obveščeni v naslednjih dneh. V Sloveniji so sicer za obveščanje zadolženi pooblaščeni prodajalci vozil Audi in servisni partnerji.

“Vse lastnike prizadetih vozil bomo prosili, da se po prejetju pisnega obvestila povežejo z Audijevim servisnim partnerjem in z njim določijo servisni termin. Za hiter postopek priporočamo, da ob dogovorjenem terminu prinesejo s seboj dopis in servisno knjižico za vpis zaznamka,” so postopek opisali v Porscheju Slovenija.

“Pri vseh vozilih, vključenih v ta pozivni ukrep, bo treba izvesti parametriranje krmilnika zračnih blazin,” so še povedali. Posodobitev bo trajala približno pol ure in bo za stranko brezplačna. (sta)

audi novi

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen