V Zagrebu registriran eden najdražjih avtomobilov na svetu

0

Na zagrebških cestah so v minulih dneh zasledili enega od sedmih prototipov dragocenih avtomobilov znamke lykan hypersport, ki je prestižni izdelek libanonske družbe W Motors. Začetna cena športnega super avtomobila je 2,5 milijonov evrov, v Zagrebu pa je registriran v imenu podjetja Rimac automobili.

Lykan hypersport je prvi super avtomobil, ki je bil izdelan na Bližnjem vzhodu. Predstavitev so imeli na mednarodnem avtomobilskem sejmu v Dubaju novembra lani.

Domnevno so libanonski proizvajalci prejeli več kot 100 naročil, a naj bi izdelali le 25 avtomobilov lykan hypersport, ki bodo cenejši samo od lamborghinija veneno in maybacha exelero.

Ponos bližnjevzhodne avtomobilske industrije ima motor moči 552 kilovatov, do hitrosti 100 kilometrov rabi samo 2,8 sekunde. Doseže lahko hitrost do 390 kilometrov na uro, ki jo kaže virtualni kazalec na hologramskem zaslonu, prvi tovrsten merilnik hitrosti v avtomobilski industriji.

Lykan Hypersprot ima v sprednjih lučeh vgrajenih 420 15-karatnih diamantov, notranjost je prešita z zlatimi nitkami. Kupci lahko izbirajo med dragimi kamni in med štirimi barvami vozila – belo, rdečo, modro in črno.

Na zagrebških ulicah je videti črnega, ki jemlje dah mimoidočim. Lastnik podjetja Rimac automobili, Mate Rimac, ki je znan po električnem hitrem avtomobilu Rimac Concept One, je zanikal, da bi kupil dragoceni libanonski avtomobil.

Je pa za časnik 24 sata potrdil, da je lykan hypersport v njegovem podjetju. “Žal, o projektih in prototipih, na katerih delamo za druge družbe, ne smem govoriti,” je dejal Rimac. Ni želel niti razkriti, ali je vozil lykan hypersport, ko so izjemni avtomobil konec prejšnjega tedna nekateri vozniki uspeli posneti na več lokacijah v hrvaški prestolnici. (sta)

W-Motors-Lykan-Hypersport

Lykan Hypersport

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen