Nemčija prilagodila šolske urnike zaradi SP v nogometu. Kako bodo reagirali pri nas?

0

Zvečer bedenje in spremljanje tekem, zjutraj pa podaljšan spanec. Kaj takšnega bi si v času svetovnega nogometnega prvenstva želel marsikateri šolar, saj se bodo nekatere tekme mundiala začenjale šele ob 21. uri po srednjeevropskem času ali še kasneje. Kako bodo ob tem trpeli urniki, pa najbolje vedo starši navdušenih mladih nogometašev.

Mnogi otroci bodo letošnje svetovno prvenstvo, ki se prihodnji četrtek začenja v Braziliji, želeli spremljati tudi v neposrednih prenosih. Za večino v srednji Evropi bo to problem, saj so prve tekme na posamezni dan na sporedu ob 18. ali 21. uri, nočne pa ob polnoči ali celo ob 3. uri zjutraj. In to v času, ko se šolsko leto zaključuje. Če bodo spričevala pozitivna, bo bržkone marsikateri starš mladim ljubiteljem nogometa doma pogledal skozi prste, tako ali tako pa so blizu počitnice in odločilne tekme mundiala bodo prav gotovo za nekaj dni prestavile odhod v poletna letovišča.

Kot zanimivost velja poudariti, da bo nogometno “zavedna” Nemčija, ki bo tudi letos na SP iskala visoko uvrstitev “elfa”, šolske urnike in prevoze šolarjev nekoliko prilagodila. Pouk se bo v nekaterih zveznih deželah začenjal kasneje in ga bodo nato podaljšali v popoldne. (sta)

brazuca zoga

Brazuca – uradna žoga nogometnega prvenstva 2014

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen