Kar 216 mio evrov: Lionel Messi po raziskavah ostaja najdražji nogometaš na svetu!

1

Argentinski nogometni zvezdnik in član Barcelone Lionel Messi ostaja najdražji nogometaš na svetu, je v letnem nogometnem poročilu objavil Mednarodni center za raziskave v športu (CIES) s sedežem v Švici. Messijeva tržna vrednost naj bi bila 216 milijonov evrov. Drugi na lestvici je Portugalec Cristiano Ronaldo s 114 milijoni evrov.

Messijeva vrednost se je zaradi slabših predstav, njegova Barcelona v tej sezoni ni osvojila niti enega pokala, znižala za 19 milijonov, vendar je še vedno ocenjen za skoraj dvakrat dražjega od Ronalda. CIES navaja, da naj bi bila taka razlika med njima tudi zaradi nižje starosti Messija, ki bo 27 let napolnil ta mesec. Devetindvajsetletni Ronaldo je glede na zadnjo raziskavo “pridobil” štiri milijone.

CIES ugotavlja, da je Real opravil tudi najslabši nogometni posel leta, gledano samo na tržno vrednost, saj je za prestop Valižana Garetha Bala iz londonskega Tottenhama odštel rekordnih 100 milijonov evrov, Bale pa je po oceni CIES vreden 37 milijonov manj. Real, zmagovalec lige prvakov, ima tudi daleč najdražjo ekipo na svetu, saj je za posameznega nogometaša odštel v povprečju 32,3 milijona evrov. Atletico Madrid, poraženi finalist lige prvakov in španski prvak, je, kot primer, za vsakega igralca plačal v povprečju “le” 4,3 milijona evrov.

Po analizi učinka nogometašev na igrišču, ki jo je opravil CIES, bo na svetovnem prvenstvu v Braziliji najtežje zadeti prav proti gostiteljici prvenstva. Na mestih v obrambi so Thiago Silva, Dante, Dani Alves, Maxwell, Marcelo in Maicon med najboljšimi na svetu. Selektor Felipe Scolari si je lahko celo privoščil, da v reprezentanco ni poklical Rafinhe in Luisa Filipeja, ki sta prav tako med najboljšimi obrambnimi igralci.

Toda v analizi se je pokazalo, da Brazilija na drugih položajih nima tako udarnih mož kot v obrambi. Najbolj enakovredno zasedbo ima Španija, ki ima na vseh igralnih mestih vsaj po enega igralca, ki je v najboljši deseterici sveta. Najboljši napadalci so Cristiano Ronaldo (Portugalska), Luis Suarez (Urugvaj), Ciro Immobile (Italija) in Lionel Messi (Argentina).

* Deseterica najdražjih igralcev (tržna vrednost, metodologija CIES):
 1. Lionel Messi (Barcelona)      216 milijona evrov
 2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)  114
 3. Luis Suarez (Liverpool)      107
 4. Eden Hazard (Chelsea)        82
 5. Neymar (Barcelona)         68
 6. Paul Pogba (Juventus)        66
 7. Gareth Bale (Real Madrid)      63
 8. Mesut Özil (Arsenal)        53
 9. Edinson Cavani (Paris St. Germain) 52
10. Mario Götze (Bayern München)    51
 . Diego Costa (Atletico)       51
 (sta)
Messi
Število komentarjev: 1
 1. lionel messi angry pravi

  These are in fact fantastic ideas in regarding blogging.
  You have touched some pleasant factors here. Any way keep up wrinting.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen