Erjavec postal novi predsednik Košarkarske zveze Slovenije

1

Matej Erjavec je novi predsednik Košarkarske zveze Slovenije. Člani KZS so ga na mesto predsednika, nasledil je Romana Volčiča, izvolili na današnji redni letni skupščini zveze.

Na mestu podpredsednikov, ki si ju je Erjavec izbral sam in ju je prav tako potrdila skupščina, mu bosta pomagala nekdanji kapetan slovenske reprezentance Rašo Nesterović ter Gregor Griljc, predstavnik sponzorja KZS Sonyja.

Erjavec, nekdanji košarkar Janč, Parkljev in Slovana, je pravnik in že od leta 2003 uspešen odvetnik z lastno odvetniško pisarno, sodeloval pa je tudi na lanskem evropskem prvenstvu v Sloveniji, so ob predstavitvi novega predsednika zapisali pri KZS.

“Zvezo sem prevzel v krasni kondiciji in upam, da bo še naprej vse teklo tako, kot je že bilo zastavljeno in kot še bo. Poskušal bom zagotoviti čim več sredstev za organizacijo in popularizacijo slovenske košarke. Zavedam se finančnega stanja, v katerem se nahajajo klubi, prav tako pa tudi dejstva, da so oni baza slovenske košarke in potrebno jim bo priti nasproti,” je po potrditvi izvolitve – dosedanji predsednik Volčič je pred dnevi kandidaturo umaknil – dejal Erjavec.

V programu delovanja je Erjavec zapisal, da “ne more biti nobenega dvoma o tem, da je KZS z dosedanjim delom, posebej pa v zadnjem obdobju z izvrstno organizacijo EuroBasketa 2013, poprej pa tudi z vse boljšo organizacijo pisarne, reprezentanc in marketinga, postala ena najbolj uglednih in najpomembnejših športnih organizacij v Sloveniji. Organizacija s statusom, ki ji ga upravičeno lahko zavidajo skorajda vse druge zveze in, ki se lahko primerja celo s položajem, kot ga ima sicer povsod drugod praktično nedosegljiva nogometna zveza.”

Erjavec je deseti predsednik KZS, poudaril pa je, da mora biti predsednik vodja, usmerjati strategijo, se ukvarjati tudi z vsebino ter tako prevzeti večjo odgovornost, želi pa tudi dvigniti vodenje zveze še za stopnjo navzgor.

* Dosedanji predsedniki:
1950-1961: Tine Benedičič
1961-1967: Stane Dolanc
1967-1978: Peter Breznik
1978-1980: Miran Potrč
1980-1983: Miloš Mitič
1983-1993: Marko Sok
1993-1996: Mirjan Bevc
avgust 1995-1996: Vladimir Brolih (v.d. predsednika)
1996-2010: Dušan Šešok
2010-2014: Roman Volčič
 (sta)
kosarka
Število komentarjev: 1
  1. pelin pravi

    Odslej ne gledam več Slovenske košarke.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen