V bombnem napadu v Siriji številni mrtvi

0

V bombnem napadu na tržnico z orožjem v Majadinu na vzhodu Sirije je bilo danes ubitih 30 “teroristov”, je poročala državna televizija. Po navedbah tiskovnega predstavnika upornikov Omarja Abuja Lejle pa je v napadu, ki ga je po njegovih besedah izvedla skupina Islamska država Iraka in Levanta (Isil), umrlo vsaj 15 civilistov.

“Na tržnici z orožjem v Majadinu je odjeknila močna eksplozija, v kateri je umrlo 30 teroristov, mnogi pa so bili ranjeni,” je poročala sirska televizija.

Lejla, tiskovni predstavnik upornikov iz province Deir Ezor, je navedbe televizije zanikal in za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da v bližini kraja incidenta res prodajajo lahko orožje, a da je bila tarča napada tržnica, ki jo obiskujejo civilisti.

Po njegovih besedah so za napad odgovorni pripadniki Isil, ki se od začetka leta bojujejo z rivalskimi uporniškimi skupinami v Siriji, v zadnjih dneh pa so sprožili tudi ofenzivo v sosednjem Iraku. Isil, katerega pripadnike so sicer pregnali iz večine severozahodnega dela Sirije, si prizadeva združiti svoje sile v Siriji in Iraku, navaja AFP.

Kurdske sile pa naj bi po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes z obeh strani zavarovale mejni prehod Al Jarubija med Irakom in Sirijo in tako prekinile oskrbovalne poti Isila med iraškim Mosulom in severnim delom Sirije. Kot so aktivisti sporočili na Twitterju, so mejo zavzeli skupaj z borci iz iraških plemen. (sta)

bomba avto irak

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen