ŠKANDAL. Urednica Dela dopustila, da nestrpneži vsej Sloveniji sporočajo o “črnuharskih podganah”. Mussomeli: To je ponižujoči pojem!

73

Včeraj si je Delo kot osrednji slovenski časnih privoščilo nedopustno in skrajno primitivno “napako”. Na strani 5 so namreč objavili pismo bralca, ki je tiste, ki so se udeležili Mussomelijeve “fešte” (beri: odkrivanja spominske plošče vseh žrtev totalitarizmov pred ameriško ambasado), poimenoval s “ČRNUHARSKIMI PODGANAMI”!?

Če bi šlo za nek anonimni komentar na spletu – bog pomagaj tistemu, ki takšne piše – a glavna in odgovorna urednica Dela Mateja Babič Stermecki, se je očitno odločila, da se ta nizkotnost objavi v Delu na prvih straneh. Še dolgoletni medijski poznavalci se ne spomnijo, da bi kdaj kaj tako odkrito zavrženega in napadalnega (gre namreč za čisti sovražni govor) objavilo v Delu. V nadaljevanju prispodobe; najprej podgane in potem deratizacija! Glede na to, da je predmetno pismo izrazit primer sovražnega govora, je na mesto vprašanje, zakaj Delo s takšnimi objavami pomaga razširjati tovrstni sovražni govor?!

Ameriški veleposlanik Joseph Mussomeli je za Politikis.si ob tem povedal naslednje: “Razočarujoče, ampak ne presenetljivo, da je spominska plošča vsem slovenskim žrtvam totalitarizmov izvala toliko grenkobe in jeze. Naslavljanje kateregakoli Slovenca s tako ponižujočim pojmom kot je to bilo v pismu v Delu 23. aprila, demonstrira še bolj nujno potrebo po spravi v Sloveniji. Prvi korak k spravi mora biti medsebojno spoštovanje in razumevanje.

V mojem govoru 16. aprila sem veliko pozornosti namenil “žrtvam” ameriške zgodovine in kako se celo dandanes ZDA borijo, da bi postale boljša in bolj sočutna država. Vsi smo delali napake, vsi smo naredili kaj večjega narobe, in vsi se lahko učimo drug od drugega in pomagamo drug drugemu.

Upam, da bo spominska tabla vsaj malo pripomogla k spravi, toda sedaj vidim, da so to dejanje narobe interpretirali tako “levi” kot “desni”. Veliko “levih” jo vidi kot “obtožbo”, medtem, ko je preveč tistih na “desni” vidi kot “obrambo”. Nič od tega ni prav. Namesto tega ta plošča predstavlja mali korak k osvoboditvi od zlobe in grenkobe, ki ju dandanes izraža preveč Slovencev.

Kot žalostno kaže pismo v Delu, je veliko Slovencev še vedno ujetih v grenkobi in strahu. Bistveno za Slovence je, da imajo spoštljivi odnos do vseh mrtvih in da se osredotočijo na skupno prihodnost za voljo naslednje generacije Slovencev.”

Na odgovor glavne in odgovorne urednice Dela Mateje Babič Stermecki še čakamo

plosca1plosca2plosca3Vsi, ki so se udeležili odkritja spominske plošče vsem žrtvam totalitarizmov pred ameriško ambasado, so po mnenju nestrpneža “črnuharske podgane”. Delo mu je to “mnenje” objavilo na 5. strani včerajšnje izdaje. Foto: Demokracija.si

Št. komentarjev: 73
 1. Tone-1 pravi

  KOMUNISTI SE POŽVIŽGAJO NA VSE,SO VAJENI,DA LAHKO DELAJO IN REČEJO KAR JIM PADE NA PAMET,TE JO PA TAKO NIMAJO KAJ DOSTI.

 2. Martin pravi

  Res je nenavadno da je Delo objavilo tako pismi saj je časopis,ki takih nestrpnosti in žalitev običajno nedopušča.

 3. Baubau pravi

  Večni problem demokratov, so komunisti. Večni problem komunistov, pa je resnica. Resnica ima namreč zoprno lastnost, da vedno pride na dan.

 4. Igor pravi

  In ta resnica, se po vaše kaže preko konvertita I.J.Janšo.

 5. Janez+ pravi

  Ne, v tem primeru nam jo je moral posredovati tujec.
  Ki pa mu je več kot jasno, kaj se v Dolini dogaja.

 6. KONVERTIT pravi

  Tudi drugje v Evropi bi našel kakšnega vaškega norčka, ki pa svoje norosti ne razglaša na veliki zvon!
  Na eno žrtev na strani nacizma pa lahko dodamo še tri na strani komunizma!

  Norček ima sprej pa ne more do table, da bi po njej packal nacistične in komunistične packarije! Kako to boli! Še vedno najdemo naročnike, ki so pripravljeni plačati v imenu SD in partije! Partije ni bikjer brez tajne politične policije (STASI, UDBA, NKVD)! Zločinci so naročniki in zločinci so izvajalci in zlpočinci so najeti kriminalci!

 7. Janez+ pravi

  In kakšen mislite, da bo odgovor?
  Že od nekdaj se trobila poslužujejo rubrike Pisma bralcev, kamor zakamuflirajo svoja mnenja pod imenom in priimkom osebe, ki verjetno sploh ne obstaja.
  Zakaj bi se to spremenilo, če se nič drugega ni?

 8. tqr pravi

  Po kuloarjih se šušlja, da se bo pojutrišnjem u Stožicama nekaj pompozno proslavljalo. Apeliram na Politikis, da razišče, kaj. Možnosti so:

  – 81. obletnica ustanovitve Gestapa
  – 77. obletnica nacističnega razsutja Guernice, ali
  – 73. obletnica Hitlerjevega obiska v Mariboru (“naredite mi to deželo spet nemško…”)

 9. cvili možek pravi

  amerika je zelo velika.muso naj gre tja od komer je prišel.Tam naj po mili volji postavlja spomenike nedolžnim UBITIM AFGANISTANSKIM OTROKOM in drugim izvensodsko pobitih.Ampak postavil bo samo enega .Ostanek življenja bo gnil v zaporu.

 10. Marta pravi

  Še najbolj žalostno pa je to, da ogromen odstotek Slovencev misli enako. Objava takih pisem je le voda na njihov mlin.
  Bog ve, ali je njegovi ekscelenci Josephu Mussomeliju že jasno, zakaj je pri nas tako, kot je.

 11. Janez+ pravi

  Ti boš nm guvoru, a ne?

 12. Janez+ pravi

  Oh, že nekaj časa mu je jasno.
  Sploh je g Mussomelli zelo zanimiv človek, posebej, če ga spoznaš osebno.

 13. KONVERTIT pravi

  Ne morejo packati po tabli pa tako packajo v DELU!
  Koliko ur bo omenjeni komentar, še na ogled v DELU?
  Mogoče pa ga še citirajo na TV in v parlametu gos. Potrata!

 14. cvili možek pravi

  Si predstavljate našega konzula v ameri.Dobro.Pomislite kaj bi se z njim zgodilo da postavi tablo umrlim talibanom.Porušili so jim samo dva manjša bloka pa takšen pogrom nad Afganistanom.Na TISOČE ton bomb z RADIOKTIVNIM rastrelivom na tisoče popolnoma nedolžnih otrok je mrtvih in ranjenih………..

 15. Janez+ pravi

  Konzul ni enako veleposlanik.
  Ampak detajli delajo levim probleme že ves čas.

 16. Atos Posiljen pravi

  “Upam, da tudi Delo gre kmalu ” rakom živžgati ! Upam da čimprej.Pa čeravno prepozno!!!”

 17. Atos Posiljen pravi

  “koza neumna, nesramna. Delo je na robu popolnega izginotja tako, da lovi poslednje trenutke s takimi cencarijami.Veliko jih je,ki ga se bodo odpovedali.Ja, labodji spev,urednica rdecega tiska, v propadu.Naj vam bo lahka zemljica slovaska.”

 18. Janez+ pravi

  S takim načinom komunikacije se postavljaš na nivo tistih, ki jih obsojaš.

 19. janšo_za_diktatorja pravi

  Ha, tkim. anonomni “novinarji” Politikisa (Demokracije in Reporterja) in so zadnji, ki lahko nestrpneže očitajo komurkoli. Naj najprej počistijo pred svojim pragom in spucajo nesnago s svojih spletnih in tiskanih strani.

 20. uros pravi

  Žalostno je, da se piše leto 2014 in da ima partija še vedno svoj uradni list, ki v katerem se lahko piše prav vse, tudi če je povsem skregano z demokracijo.

 21. Janez+ pravi

  Novinarji medijev, ki jih naštevaš, so samo posledica. Posledica enoumja, ki vlada v “osrednjih” medijih.
  Bi pa čiščenje res koristilo marsikomu. Med drugim tudi tistemu, ki si nadene nick Janšo za diktatorja. To seveda ni nestrpnost, nekoga imenovati diktatorja, to je strpnost.

 22. abrakadabra pravi

  Komunisti so spet razkrili svoj obraz. To je garjav obraz.

  Dovolj mi je komunistov. Oni so slabo ogledalo Slovenije. Resnice pa ne prenesejo. Naj cimprej vsi p.o.c.r.k.a.j.o.

 23. Janez+ pravi

  Raje bi videl, da bi spregledali. Ampak, težka bo, priznam.

 24. robi pravi

  Tone-1 pravi:
  24. 04. 2014 at 13:49

  KOMUNISTI SE POŽVIŽGAJO NA VSE,SO VAJENI,DA LAHKO DELAJO IN REČEJO KAR JIM PADE NA PAMET,TE JO PA TAKO NIMAJO KAJ DOS

  TI SI VELIK OSEL IN TOTALNI IDIOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!KJE SO PRI NAS KOMUNISTI???????????BILI SO TO JE RES IN MED NJIMI STA BILA NAJBOLJ GLASNA JANŠA IN GORENAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 25. Janez+ pravi

  Kako ti ni nerodno dan za dnem tukaj ponavljati neumnosti??

 26. runkl pravi

  Jas sploh vedo nebi, da tam v neki žabamahariji izhaja neki cajtunk, ki se mu Delo pravi. Ker visim na mariborskem politokisi, to vem, pa ga fseeno nea čitam. Jas rajši čitam zgodovino na fremtnih šprahah.

 27. runkl pravi

  Na politokisi pa so taki komenteri čisto fsaki dan, tak da nea vem zakaj se aufpudlate…

 28. Janez+ pravi

  Škod k ni takih več (k sploh ne vejo d upstaja en Delo), čprou je dobr.
  Velik paperja za mal dnara, tko d č rabš z pudkurt…

 29. runkl pravi

  Gorenc ga ziher nebi kuro, ampak rabo za tazadno brisat…bol dugo traja…

 30. Žana pravi

  Za stalinistične barbare je primren prostor ,kletka za divje zverine ! Milijoni naivnežev ki ukrepa niso upoštevali,so to plačali z lastno glavo !

 31. cvili možek pravi

  ŠKANDAL ŠKANDAL ;ŠKANDAL;ŠKANDAL,ŠKANDAL ,referendum bo 8junija,8 junija ,8 junija 8junija.Plastična ni opravila domače naloge sedaj sledijo interne kazn ihhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhh

 32. Baubau pravi

  Strinjam se z g. veleposlanikom, ko pravi, da je potrebno imeti spoštljiv odnos do vseh mrtvih. Zase lahko rečem, da ga imam. Nikakor pa ga ne morem imeti do še živih morilcev. Obračun z njimi mora narediti država, z vsemi pravnimi sredstvi, ki jih ima na voljo. Konec koncev, jim to nalaga tudi ustava rep. Slovenije.

 33. cvili možek pravi

  Baubau,IRAK LIBIJA AVGANISTAN,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,……………………………………………………………………………………………………………………………

 34. NEkomunizmu pravi

  Veliko “levih” jo vidi kot “obtožbo”, medtem, ko je preveč tistih na “desni” vidi kot “obrambo”.

  Sprave ni brez prava. Sprava S-PRAVOM!!!! Sicer lahko vsak pobija ali uvaja zločinski režim v “svoji” vasi, potem pa se morajo svojci z morilci spraviti v tišini BREZ PRAVA-

 35. prepri43 pravi

  Mussomeli se res ne zaveda da se nahaja v deželi rdečih talibanov in je skrajni čas za odhod v domovino če si hoče živeti v miru in spokoju.Krediti ki jih bomo seveda spet iskali pri njih bodo primerno dražji!

 36. runkl pravi

  @prepir43…pa ti resno misliš, da je Musomeliju pr nas teško???

 37. Baubau pravi

  cvili možek

  Zmedeni cvili možek. Čez kak dan bodo imeli tvoji idoli rdečo orgijo v Stožicah. Postavi se tesno ob vhodu. Boš v živo videl Kučana. Glede esihštiha se ne sekiraj, ker ga bodo imeli tudi povabljeni.

 38. Atos Posiljen pravi

  “NO,a je kaj huje,kot biti komunajzer ?”

 39. Atos Posiljen pravi

  “Nedopustna sramota časopisa DELO !!!!” 🙁 🙁

 40. Atos Posiljen pravi

  “Delo sploh ni časopis ampak bolješvistično trobilo…”

 41. Atos Posiljen pravi

  “Kdor kupuje ta drek v bistvu podpira komuniste v Sloveniji.”

 42. erwin pravi

  Murgljo&kamarila so se tako odločili in zapisali. Na smetišče zgodovine z njimi!!!

 43. Janez+ pravi

  Se kda kje ogledati to remek-djelo?

 44. Petrovc pravi

  PETEK JE DAN ZA METEK.
  Sam sicer nikoli ne volim slabšega od še slabšega, ergo manjše zlo.
  In mi je popolnoma vseeno, kaj se zgodi v petek.
  Štala bebavih ovac-volilcev.
  Štala izprijenih hijen-SLS.
  Štala klovnov, ki se gredo politiko-Desus.
  Štala slaboumnih iz šol za zaostale-Pahor-SD.
  Štala seksualno drugače usmerjenih, netradicionalno-DL.
  In v tej štali Bratuškova, ki ne ve kje je in kar nekaj bleja.

  In seveda vrhovni, mali stric iz ozadja, usodni slovenski MEFISTO.
  DRUŠTVO, KI NEKOGA NAJPREJ PROSI, DA KANDIDIRA. ČEZ ČAS PA GA PRAV TAKO PROSI, NAJ NE KANDIDIRA.

  Ljudje Božji, ta država je država norcev, hijen in bebavih.

 45. Janez+ pravi

  Se mi že nekaj časa zdi, da ni moja, ja…

 46. Janez+ pravi

  Pa to, da gartencvergl muti, še štekam, to mu je pač kruh in sol.
  Da pa folk to še kar kupuje, tukaj pa se moje razumevanje neha…

 47. runkl pravi

  Blagor tebi Petrofc, ko se lahko omakneš f stepo…

 48. maja pravi

  Kučanovi hlapci na Delu.

 49. apač pravi

  Kaj muslimanij je postavil tudi kakšno ploščo za indijance, sužnje, pobite otroke v afganistanu in iraku?

 50. NEkomunizmu pravi

  Jutri kongres PS in severnokorejsko sodišče pošilja 900 stranski spisič po pošti. Je sovpad datumov naključje ali totalitarna praksa?

 51. Tone-1 pravi

  robi.
  HVALA ker si me poimenoval,vedi,da so osli inteligentne živali,sigurno bolj kakor ti.

 52. Petrovc pravi

  DEJ BOG, da bi nad Slovenijo prišle poplave še bolje Turki in najbolje kuga. Samo selekcionirano.

 53. Janez Navadni pravi

  Naj živi svoboda izražanja!!!

  Smrt fašizmu!!!

 54. toti mb pravi

  Kakšen odgovor lahko pričakujete od komunistke druge ali tretje generacije, ki je še trikrat bolj zatelebana od njenih vzornikov zasleoljeneih od komunizma od katerega je odvisno njeno preživetje, kajti v drugem primeru ostane brez službe, brez kruha, kajti v tej družbi imaš samo dve možnosti – ali potaneš pijanec, ali nor s temi norci. Če samo primerjam moje vrstnike s potrato časa in ostalo sd golaznijo, so še veliko bolj zatrapani.

 55. pravicni777 pravi

  No, končno (a žal vedno prepozno) ta ameriški veleposlanik spoznava, da njegova dejanja še bolj razdeljujejo slovenski narod. Ne vem, čemu je potrebno netiti nove strasti in obujati spomine na tragične dogodke 2. svetovne vojne in po njej. Obsojam vsakršen zločin zoper človeštvo, a treba je priznati, da je gledati na te dogodke z današnjega časa povsem drugače, kot je bilo to takrat. S tem ne zagovarjam nikogar in nikogaršnja dejanja med vojno in po njej. Takrat je bil pač čas vojne in posledična ravnanja neposredno po vojni. Tudi ostali zavezniki so dobesedno “pospravil” s tistimi, ki so bili na strani nacistov in fašistov. Iz razlogov, da se vojna čimprej konča, so zavezniki bombardirali nemška mesta in jih dobesedno porušili do tal, noben se ni sekiral, da v mestu živijo tudi nedolžni civilisti, ki bodo žrtve vojne. ZDA so vrgle dve atomski bombi na Japonskem in se noben ni sekiral, da so s tem povzročili strahotne posledice za nedolžno civilno prebivalstvo. Tudi za časa Miloševića so letala NATO pakta bombardirala srbska mesta, uničevala infrastrukturo, padalo je po nedolžnih žrtvah. Pa se zato noben ni sekiral. Le pri nas se je treba po koncu vojne sekirati za vse posledice. Tako ne moremo več naprej. Na vsako vojno je treba gledati kot na dejanja, ki nas naj opominjajo na to, da je vsaka vojna in njene posledice nesmiselna in tragična. Iz vsake take zgodbe se je treba nekaj naučiti, potegniti črto in iti naprej. Zakaj se Nemci potem ne opravičujejo iz dneva v dan celemu svetu za gorje, ki so ga povzročili celemu svetu? Zakaj se ZDA ne opravičujejo Japonski in Nemcem za vse civilne žrtve, Zakaj se ZDA ne opravičujejo Srbiji za vse civilne žrtve? Ve pa se, na kateri strani je kdo bil? Domobranci so bili na strani velike hitlerjevske nacistične koalicije, saj o tem govorijo njihova pisanja v revijah Slovenski domobranec, ki so izhajala med vojno in ki jih lahko berete v pdf oblikah na digitalni knjižnici. V teh revijah opevajo junaške zmage nemške vojske in se zgražajo nad agresorskimi napadi barbarov – angloameričanov.

  Pa s tem nočem nikakor rehabilitirati povojna ravnanja komunistov, ki so pobili več tisoč domobrancev in ostalih prebivalcev Slovenije.Ta dejanja obsojam. Le hočem razumeti tisti čas, kakor je treba razumeti tudi to, da je vsak zmagovalec v izogib nadaljevanju vojne ali ponovni vzpostavitvi nacističnega režima ali iz maščevanja tudi na zmagovalni strani povzročil ogromno tragedije. Pa zdaj zaradi tega ne bomo postavljali spomenikov na naših veleposlaništvih v Washingtonu ali Berlinu.

 56. abrakadabra pravi

  @pravicni777 pravi: 25. 04. 2014 at 07:57

  No, končno (a žal vedno prepozno) ta ameriški veleposlanik spoznava, da njegova dejanja še bolj razdeljujejo slovenski narod.
  ……………………………………………………………………………………
  Kulturen narod ni mogoče razdvajati. Razdvaja se lahko samo živino. Vsaj polovica Slovencev (tisti na levem bregu) so umazana živina. Bo čas da imamo koline.

 57. abrakadabra pravi

  Pa še nekaj: Nemci so bili v vojni manjše zlo kot pa partizani. Vsaj v Sloveniji ne. Žrtve, ki so jih povzročili gredo posredno pripisovati bebastim partizanom (n.pr. Dražgoše itd).

 58. Skeptik pravi

  Hudiča ti komunisti so ene hude žvali. Pred letom 1990 jih je bilo okoli 150.000, danes pa že kar 1/2 slovencev. Torej če štejemo samo volilce okoli 400.000, pri čemer je potrebno upoštevati, da jih je kakih 50.000 prešlo na stran SDS ozitoma so njeni podporniki. Vsaka čast partiji, da si je tako opomogla, po zgodovinskem sestopu z oblasti.
  Obstaja pa še žarek upanja, da pa partija le ni tako uspešna, mogoče gre le za pomoto v razmišljanu in zamenjevanju pojmov nekih zvestih sledilcev bivšega(ih) partijca(ev).

 59. abrakadabra pravi

  Sicer levičar ni istoveten s “komunistom”. Prvi je tak po svojem nagnjenju (kot buzeranti), drugi pa ima še uradno potrdilo (partijsko knjižico). V končnem mišljenju pa sta seveda oba enaka.
  Prav noro pa je, če v to skupino nekdo prišteva člane SDS. Govorimo o nagnjenjih in pripadnosti. Tu pa ne smemo mešati jabolka s hruškami.
  Kar pa se tiče števila levih osmojencev: en sam komunist v Sloveniji, je en odvečen komunist. Treba jih je iztrebljati z vsemi sredstvi, ker zastrupljajo slovenski narod.

 60. Atos Posiljen pravi

  ” Kje pa je sedaj tista silna varuhinja človekovih pravic Vlasta Neisdorfer, ki ima sicer toliko za povedati? Kje so tiste skupine, ki se borijo proti nestrpnosti in so jih polni mediji, ko nekemu Ciganu, ki je kradel policija stopi na prste ali , ko nekdo reče kaj žalega čez Parado ponosa itd.??!! To kar piše Delo je pa sveto ali kako? Nimam zaupanja v te skupine , niti v varuhinjo, ker se ne oglašajo, ko bi se morali!!”

 61. Atos Posiljen pravi

  “Časopisna hiša DELO je že od nekdaj imela najslabše novinarje poglejte si samo Zorana Potiča in še danes jih imajo kar nekaj takih.”

 62. runkl pravi

  Kaj veš, Atos…mogoče pa Dela, razen uredništva politokisa, ne bere nihče več. Po komentaru sodeč pa Delo bereš tudi ti, saj jaz naprimer prvič čujem za nekega Potićovega Zokija…

 63. Atos Posiljen pravi

  @Runkl, to se sliši spodbudno. Upam, da je to res.

 64. runkl pravi

  @Atos…kar se mene tiče…definitivno

 65. Narim pravi

  abrakadabra pravi:
  25. 04. 2014 at 08:08
  Razdvaja se lahko samo živino.

  ___

  Dobr, lohk pa fsaj zamukate, če so vas že razdvojili.

  Al pa rigate.

  Upsaaaa, sej to na tem forumu tud delate.

  😛

 66. Narim pravi

  Atos Posiljen pravi:
  25. 04. 2014 at 09:30
  ” Kje pa je sedaj tista silna varuhinja človekovih pravic Vlasta Neisdorfer, ki ima sicer toliko za povedati? Kje so tiste skupine, ki se borijo proti nestrpnosti in so jih polni mediji, ko nekemu Ciganu, ki je kradel policija stopi na prste ali , ko nekdo reče kaj žalega čez Parado ponosa itd.??!! To kar piše Delo je pa sveto ali kako? Nimam zaupanja v te skupine , niti v varuhinjo, ker se ne oglašajo, ko bi se morali!!”
  ___
  A ste si že nabavili kužka ?

  Sam fpršam.

  🙁

 67. Janez+ pravi

  Seveda pa se ne fprašaš, zakaj so vsi varuhi, ki so skakali in vpili ob omenjanju “trenerkarjev” ob omenjanju “črnuharskih podgan” tiho kot r..,i?
  Mogoče zato, ker si tudi ti? R,iit namreč…

 68. srečko pravi

  Janez+,

  s kotičkom očesa sem opazil neketere tvoje drobne pikrosti na moj konto in nisem reagiral – jaz ti pa očitam sprenevedavost na vsej črti,ko govoriš o medijih.
  Seveda je slovenska javnost skočila na noge ob “trenerkarjih,zombijih ipd” – toda upoštevati je treba kdo je to izjavil – ne pa,da se greš primerjave neprimerljivega,ko nek anonimus objavi neko svojo neslanost in jo uredništvo obžaluje.
  Je morda IJJ kdaj svoje cinizme obžaloval? Se zanje opravičil?

 69. Janez+ pravi

  Ne, jih ni. Tudi opravičil se ni.
  In tukaj nisem zato, da bi opravičeval cinizme JJ-ja (btw, kdo je IJJ?), ampak da bi opozarjal na neenaka merila varuhov vsemogočih in nemogočih pravic in krivic, ki znajo skočiti v zrak, ko govori bedarije desni in ne zna niti migniti s prstom, ko se govori proti desnim.

  Btw, uredništvo obžaluje? ROTFL.

 70. Opravičujem se pravi

  Objavljam: opravičujem se, ker je nepismeno PS članstvo prihajalo na volišča naravnost iz joginga z na dlani napisano številko PS-rbije in opravičujem se, ker so tovariši pač zzombčiji komunizma.

 71. demokrat1953 pravi

  Mussomeli ima prav. Prav imajo tudi tisti,ki so napisali grafit : Smrt fašizmu in komunizmu. Po znanstvenih podatkih so v 20. stoletju največje zlo človeštvu prizadejali 3 diktatorski režimi: Nacizem, Fašizem in Komunizem! Med prvimi 3 največjimi zločinci 2o. stoletja,ki so pomorili največ lkjudi,sta na prvih 2 mestih Komunista,kitajec Mao Ze Dong in boljševik ter Titekov vzornik Stalin ,na 3.mestu je nacist Hitler. Mimogrede glede na število prebivalstva je tudi Titek uvrščen med neslavno prvo deseterico največjih zločincev 20.stoletja !!!!!

 72. zvone pravi

  Prav sram me je da sem Slovenec. Tisti, ki sramotijo ZDA, našega največjega zaveznika in varuha naše samostojnosti, so večinoma tisti, ki zelo dobro živijo na državnih jaslih in sesajo kri delavcev realnega sektorja. Da smo samostojni se imamo zahvaliti Wilsonovim tezam, zavezniški pomoči v orožju
  v 2WW ter še posebej pomoči ZDA YU ob informbiroju, dobivali smo ogromno pomoč v hrani, orožju, denarju ter moralni podpori ZDA, ker če tega ne bi bilo, bi nas Stalin pohrustal za malo malico. ZDA nam tudi danes stoji ob strani, pa tega rdeči nehvaležneži ne cenijo. Gospod Mussomeli for president. Hvala vam za vse kar ste dobrega storili za nas.

 73. Žana pravi

  Delo je objavilo tudi članek o Vladimirju Bukovskem, izgnanem iz bivše SZ ! Mladinska knjiga pa knjigo o strašljivo okrutnem diktatorju Stalinu ? Dovolj zaenkrat za tiste ,ki si želijo zagreniti letošnjo pomlad ?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen