Ovaden direktor podjetja Stol Tomo Juhant, za lansko nezgodo v lutkovnem gledališču

0

Za nezgodo v Lutkovnem gledališču Maribor, kjer sta maja lani padla s tribune otroka, so kriminalisti zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti podali kazensko ovadbo zoper eno osebo. Po poročanju časnikov Večer in Slovenske novice naj bi bil ovaden direktor kamniškega podjetja Stol Tomo Juhant.

Nesreča se je zgodila 29. maja lani, ko so bili otroci iz Vrtca Tezno na ogledu predstave v lutkovnem gledališču. Ko so se po ogledu predstave spuščali s tribune, je popustila ograja in otroka, stara štiri in pet let, sta zgrmela skoraj štiri metre globoko na betonska tla. Pri tem sta utrpela lažje poškodbe.

Po poročanju današnje izdaje časnika Večer je bila ograja neustrezno pritrjena na okvir. Juhant naj bi bil ovaden kot direktor podjetja, ki je dvorano lutkovnega gledališča opremilo s stoli in ograjo tribune. Ograjo naj bi pritrdili z lepilnim trakom. Vijake naj bi privili šele po omenjeni nesreči oziroma devet mesecev po odprtju gledališča v novih prostorih v nekdanjem minoritskem samostanu na Lentu.

Starši obeh otrok naj bi medtem razmišljali o odškodninski tožbi proti zavarovalnici, saj niso zadovoljni z odškodnino, ki jim je bila ponujena. Vsaka od družin je po poročanju Večera zahtevala po 15.000 evrov, zavarovalnica pa jim je ponudila po 1400 evrov.(sta)
gledaliscee (fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen