Lipica: Delanje norca iz Slovenije. Govoriti o ne-delitvah in naokoli skakati s titovkami!?

116

Naj bo Primorska tudi v prihodnje simbol združevanja in ne delitev, je na proslavi ob državnem prazniku priključitve Primorske v Lipici zaželel sežanski župan Davorin Terčon. Slavnostna govornica, premierka Alenka Bratušek, pa je poudarila, “da se moramo zavedati svoje zgodovine, ko nam odsotnost meje včasih prehitro zamegli celovitost zgodovinske slike“.

Kot bi spravne besede za slovenski razklani narod, a že hiter pogled po občinstvu je pokazal, da se trenutna oblast in njeni podporniki požvižgajo na spravo in simbolično celjenje bolečih ran. Če bi si dejansko prizadevali za “združevanje in ne delitev” danes po Lipici pripadniki Mladega foruma naokoli ne bi skakali s titovkami z rdečo zvezdo in mahali s socialističnimi zastavami s taisto rdečo zvezdo.

Mladi forum Kočevje sicer slovi po svoji “socialistični” udarnosti, saj ta lokalni podmladek socialnih demokratov v zadnjem času prevzema pobudo za demonstriranje »demokratičnega socializma« kot si ga je v sodobnem času izmislil Milan Kučan

lipica 14.9.2Pripadniki Mladega Foruma s socialistično ikonografijo udejanjajo Kučanov “demokratični socializem”…

Foto: Facebook

 

Št. komentarjev: 116
 1. MEFISTO pravi

  Dobro si jih oglejte!

  Same debilke in debili.

  Ne bom se veliko zmotil, če rečem, da mi bo nasprotoval kak kreten.

 2. pridanič pravi

  Občinski postrešček je verjetno imel v mislih BELOUŠKE.

 3. rene pravi

  Mladi bedaki, ki poslušajo še večje in starejše bedake od njih samih.

 4. renata pravi

  a so morali skruniti še lipico!?

 5. jonk pravi

  Ti bi skrunili še lastno mamo, samo da jih lahko Kučan & Stanovnik pohvalita. Rdeča svojat do konca in naprej.

 6. honda pravi

  Mladi sprani bedaki. Kumrofška šola 4-ever!

 7. PosRanka Ivelja pravi

  Tovariš Stanovnik je imel danes spet polno plenico.

 8. vine pravi

  Golazen komunistična, izmečki primitivni, banda komunistična…

 9. igor pravi

  Dober večer komentatorji, sami fašisti in nacisti, kot vaš šef.

 10. gumica pravi

  Proslava se je dotikala zgodovine, te iste zgodovine, ki je bila zmaga nad fašizmom in nacizmom. Domobrančki pa v protiofenzivo, je tako?

 11. MEFISTO pravi

  Še enkrat te vprašam, v kateri bitki, kdaj in kje ste premagali fašizem in nacizem?

  Pri osvoboditvi Primorske imate toliko zaslug kot pri osvoboditvi Ljubljane, v katero ste vkorakali v paradnih šesteroredi šele potem, ko so jo brez boja zapustili Nemci.

  Imate pa neprecenljive zasluge, da smo izgubili zamejsko Primorsko in da so Trst, Gorica, Videm, Čedad in druga mesta ostala na italijanski strani.

  Nekdanja vaša parola: Reka, Trst, Gorica, naša je pravicanm je bila navadna propagandna puhlica.

 12. slovenc pravi

  Komunisti lažejo kradejo slovenski narod že 70let da so dobili nazaj pobegle četnike ustaše in domobrance so žrtvovali koroško in trst to je resnica ostalo so same laži komunističnih kruhoborcev za zasluge ,ki jih ni in jih nikoli ni bilo samo za njih.

 13. bandidos pravi

  Kam spadamo pove neizbrisen zgodovinski zapis , ki sega daleč v zgodovino ne samo do leta 1945 !

  golazen rdeča

  http://www.liveleak.com/view?i=f54_1337075813#jAhALw1JOCMBLr8y.01

 14. tone-1 pravi

  dokler so bili slovenski partizani sami,brez komande KOMUNISTOV so nosili kape TRIGLAVKE,ko so KOMUNISTI prevzeli oblast so se začele pojavljati TITOVKE,ki so zelo podobne Srbskim šejkačem.
  KOMUNISTI,TITO je kriv,da smo izgubili del naših ozemelj,Kardelj je pustil Istro Hrvatom.
  Pahor pa piranski zaliv,vendar bo rekel,tako je bilo na referendumu.

 15. NOČEM JJ pravi

  A vas boli belouške a ? Na primorskem so duhovniki delali za ljudi ne pa proti njim ,tam ni bilo belogardističnih izdajalcev ki bi izdajali lasten narod !!!VSTALA PRIMORSKA !!!!!

 16. MEFISTO pravi

  “Pronicljivi” Nočem JJ, Gumica ali Pridanič bi lahko raziskali, koliko pokojnin je med zavednimi Primorci zaradi služenja v fašistični vojski, koliko jih ima tudi italijansko državljanstvo in koliko zavednih Primorcev se vsak dan vozi na delo iz komunistične Slovenije v fašistično Italijo.

 17. MEFISTO pravi

  Še enkrat sprašujem Gumico, kako lahko premagaš sovražnika, ki beži za teboj?

  Najbrž z upehanjem.

 18. MEFISTO pravi

  Reka, Trst in Gorica so bili pred komunisti slovenska mesta.

  Pa še kako bi se našlo.

 19. tone-1 pravi

  NOČEM JJ
  belouške so koristni plazilci uničujejo ZAJEDALCE

 20. jozo pravi

  Zbor priviligiranih penzionistov!

 21. joj,joj pravi

  @bandidos pravi:15. 09. 2013 at 07:56
  A si mogoce opazil, da se Slovenija pojavi komaj v zadnjih pol sekunde, pa se to samo kot del zaokrozenega ozemlja in brez imena ??
  Je to tisto, kar si nam hotel povedati ????

 22. Tona pravi

  Trop komunjar, ki so miselno ostali v letu ’45. Za kozlat. Da je to moj sin ali hčera, se mu odpovem!

 23. NOČEM JJ pravi

  Tone 1 Belouške (Natrx Natrix) se prehranjujejo predvsem z žabami in ribami ki pa niso nobeni zajedalci ! Jaz sem z belouškami mislil vaše belogartiste tj , izdajalce ki so prisegli nacistični Nemčiji in Adolfu Hitlerju !!!

 24. skeptik pravi

  @MEFISTO “Pri osvoboditvi Primorske imate toliko zaslug kot pri osvoboditvi Ljubljane, v katero ste vkorakali v paradnih šesteroredi šele potem, ko so jo brez boja zapustili Nemci.”

  Daj ti to razloži nejevernim Tomažem, zakaj sta potem Narodna vlada (cca 3h) in Narodna vojska brez boja zapustili Ljubljano. Pa ne da so bili taka pezdeta?

  @MEFISTO “Imate pa neprecenljive zasluge, da smo izgubili zamejsko Primorsko in da so Trst, Gorica, Videm, Čedad in druga mesta ostala na italijanski strani.”

  Od kdaj pa sta Videm in Čedad slovenski mesti, del slovenskega narodnega prostora? Nekako velja, da so Slovenci naselili pokrajino do Furlanske nižine, se pravi gričevnat svet, naselili (ustanovili) pa so se tudi v nekaterih krajih, znani s predpono Nuova. Drugače pa je bila Beneška Slovenija izgubljena na legalnem referendumu 1866. Več na http://sl.wikipedia.org/wiki/Bene%C5%A1ka_Slovenija

 25. bandidos pravi

  @ joj joj prav si opazil, slovenija je podobno “kao” SAO krajina, neko skrpucalo, ki ima omejen rok trajanja . Prebivalci te “dežele” so pritepena delomrzna banda iz balkana in propadajoči ostanki prastarega ljudstva, ki namesto, da vspostavi red, se raje zapija kot pa, da pokaže banditom, da smo tu in tu mislimo tudi ostati inu obstati .

  Mefisto je v veliki zmoti, “truplo slovenija” je vse bolj plen mrhovinarjev.

 26. Z_Majer pravi

  Orkodindjo, sem pričakoval, da boste “novinarji” politikisa že prej užgali kakšno v tem stilu. Na ja, saj ste prišli na svoj račun par tednov nazaj v Rovtah, ko ste z domobranskimi kokardami na čelu, biblijo v roki ter pod zaščito križa in pod vodstvom patološko spreobrnjenega komunista spreobračali zgodovino. Kar bluzite in na svoj patetični način pišite vašo smradno “zgodovino”, mi vemo (kot tudi Pinkoti zapojo), Partizani so osvobodili domovino!!! Ponosen, da sem Primorec!

 27. MEFISTO pravi

  Skeptik, razloži neukemu Mefistu, kako se lahko zgodi, da zavezniki preženejo zmagovalca z njegovega ozemlja, ki ga je “osvobodil”.

  Nekaj podobnega se je zgodilo tudi s slovensko Koroško, kipa so jo “osvoboditelji” velikodušno zamenjali za belogardistw

 28. ROMARKA pravi

  Spoštovani komentatorji!
  To, da je Tito legenda, je dejstvo in tega dejstva se ne da spremeniti, pa če vam je všeč ali ne! Svet Tita ne obsoja, Vladal je več kot trideset let in v teh letih ga ni nihče pospravil ter na njegovem pogrebu so bili velikaši s celega sveta!
  Tita obsoja samo slovenska desnica s petindvajsetodstotnimi prebivalci! Zgodovine se ne da spremeniti! Zakaj so pa potem domobranci bežali v Avstrijo skupaj z Nemci? Domobranec bi moral lepo ostati doma in braniti svoj dom pred komunisti in s tem bi pridobili čast za svoj pogum, ne pa bežati!
  Dajte no malo začeti misliti s svojim srcem in trezno glavo!
  Srečno!

 29. MEFISTO pravi

  V skladu z odločbo ustavnega sodišča je proti ustavno vsako javno čaščenje zločinca Tita in komunističnih simbolov.

  Včerajšnja proslava je torej grobo kršila slovenski ustavni red.

 30. skeptik pravi

  Mefisto, tudi zahodno Češko (Plzen, Domažlice…) in dele nekdanje DDR so osvobodili Američani, pa so se brez problema umaknili. Tudi Sovjetska armada ni nikoli prekoračila linije Drava-Mura, pa so bili skoraj na Dunaju, ko se je prebijala Sremska fronta, Murska Sobota je bila tako osvobojena(?) s strani SZ 3. aprila 1945. Politični dogovori so politični dogovori. Eden od njih je bil, da se Avstrijske meje ne spreminja (Koroška!), o meji Jugoslavija-Italija se je pa dolgo razpravljalo in pogajalo, dokler nismo/niso prišli do sedanje ureditve. če smo zgubili Trst, ki je samo deloma Slovenski in njegovo Slovensko zaledje, smo dobili Koper, Izolo in Piran, ki pa niso nič Slovenski. Ker pa se nismo hoteli zadovoljiti z Gorico in smo gonili take kot današnji nacionalisti, to je Reka, Trst Gorica, to naša je pravica, smo pač izgubili oboje, le Reka je bila priključena Jugoslaviji.

  Sicer pa še nisi odgovoril zakaj so pogumni borci Slovenske narodne vojske in sama Narodna vlada brez boja zapustili Ljubljano. Ali pa so mogoče boji bili (Orle, kar precej mrtvih na pragu svobode)

 31. keks pravi

  mefisto-belouška s pravim imenom Tele-bajsek ; Ko janša in njegovi belčki častijo svoje morilce pa je v redu?

 32. bandidos pravi

  @ ROMARKA Domobranci niso bežali pred titekovimi partizani, temveč pred podivjanimi stalinovimi zverinami, kar se je dogajalo tudi v drugih delih vzhodne Evrope ! Kar bi bilo, če ne bi bilo pa ne ve nihče, kar bi moralo biti pa ni je dejstvo, da zločinci sodijo pred sodišče, ne glede na kateri strani so zločini storjeni !

 33. parrhesiastes pravi

  TITO HEROJ, JANŠA NAVADEN GNOJ, je pisalo na transparentu. Čista desetka!

 34. MEFISTO pravi

  Vsi rdeči skrajneži bi radi polemizirali z modrim Mwfistom, ki pa mora skrbeti za svojo moralno, duhovno in intelektualno integriteto ter ignorirati te primitivce.

 35. skeptik pravi

  @bandidos pravi:
  15. 09. 2013 at 09:32 @ ROMARKA Domobranci niso bežali pred titekovimi partizani, temveč pred podivjanimi stalinovimi zverinami, kar se je dogajalo tudi v drugih delih vzhodne Evrope !

  Kakor je bandidos meni znano, noga sovjetskega (stalinističnega) vojaka ni stopila na ozemlje Slovenije, izvzemši ozemlje na levem bregu Mure. Kako torej utemeljuješ trditev da hrabra Narodna vojska ni pobegnila pred titekovimi partizani, temveč pred stalinovimi zverinami? Mogoče je pa pobegnila skupaj z Narodno vlado za svojimi gospodarji Nemci.

  Sicer pa poglejmo, kaj pravi zgodovinar “domobranstva” Boris Mlakar o odnosu hlapcev in gospodarjev:

  “Usoda domobrancev je bila ves čas na nitki, leta 1945 so se partizani o njej pogajali z Britanci, med vojno pa že z Nemci.

  Po eni strani je šlo za propagando proti domobranstvu, ko je partizanska propaganda govorila, kako jih bodo enkrat Nemci gotovo odpeljali na vzhodno fronto, take govorice so krožile po Ljubljani. Dejansko pa obstaja realen dokument, ki priča, da ta ideja ni bila čisto iz trte izvita. Na pogajanjih v okolici Grosupljega med Nemci in zastopniki partizanov, ki jih je zastopalo nekaj ljubljanskih izobražencev, je nemška stran za ponudbo, da partizani nehajo napadati komunikacije, ponujala, da domobrance pošljejo na vzhodno fronto. “(http://www.mladina.si/93264/domobranci-med-kocevskim-rogom-in-rusko-fronto/)

 36. bandidos pravi

  Cezarjevi paroli : ZGODOVINO PIŠEJO ZMAGOVALCI, za komunajzerje še danes sveta, slepo sledijo še dandanes levičarski skrajneži. Ne se smešit z linki citiranje kanalizacije, ki jo objavlja mladina, ki še na sekret ne sodi.

 37. MEFISTO pravi

  Rdečuhi, kašni zmagovalci ste bili, če so se poraženi Nemci in Italijani po vojni prej kopali v slovenskem morju kot Slovenci in če je moral zločinec Tito že okrog leta 1960 razdeliti med ljudi potne liste, da je lahko šlo milijon Jugoslovanov s trebuhom za kruhom v poraženo Nemčijo?

 38. MEFISTO pravi

  Rdeči humoristi, pod simbolom rdeče zvezde in v siju Titovega izročila ste nas že drugič do golega okradli in nas boste očitno osvobodili tudi svobode.

 39. MEFISTO pravi

  Zdaj spet odhaja preudarni Mefisto v gozd, da nabere borno zalogo za mesece zimskega stradanja pod rdečo oblastjo.

 40. MEFISTO pravi

  Ko nas bo komunistična oblast spomladi spustila na pašo, sem namreč prepričan, da bodo rdečkarji spet hoteli imeti zase najbolj sočne šope trave.

 41. tone-1 pravi

  nočem jj
  si pozabil,da sta bila Stalin in Hitler prijatelja

 42. keks pravi

  Mefizelj,le pojdi v gozd in ne pozabi pozdraviti očeta medveda in mame bukve.Pa lepo se napapaj,da bo vsaj trebušček poln,če je že glava prazna in ne bo trpela ,ko boš sral po rdečih.Sicer pa imajo komunisti,fašisti in janšisti enako končnico :-ISTI !

 43. glista pravi

  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaah

  Zoran, direktor, na obcini Celje, pride v pisarno in jezno vprasa:
  “Pa, momci, koji je opet pušio u liftu ?”
  Mefonja vstane in rece: “Pa, ja sam gospon Zoki, izvinte…”
  “Ma,” pravi direktor Zoki, “nemoj više, da pusis u liftu, ima puno dima i…”
  “A, ne, ne,” ga prekine Mefonja, “…to onda nisam bilo ja…”

 44. Maister pravi

  Od srca se nasmejem vedno ko vidim te ponarejene kape z slovensko trobojnico in zvezdo. Če bi se med 2 svetovno vojno pojavil kakšen partizan s takšno kapo bi ga na hitro procesirali, obtožili nacionalizma in bi izginil neznano kam po stari komunajzarski metodi. S tem so še enkrat dokazali da so goljufiva in kriminalna golazen ki prireja zgodovino za svoje potrebe in poneumlja ljudi z svojimi komunajzarskimi maškaradami.
  PS; Komunajzi a ste včeraj proslavili tudi izgubo Trsta in Gorice?

 45. JOJ pravi

  Tale mladež je napumpana s strani stricev, ki so v prejšnjem režimu imeli polne shrambe, hladilnike itd. medtem, ko smo navadna raja romali v Trst po pralni prašek, da nam gate niso smredele.
  Zares bi tile maldci potrebovali vsaj tri mesece tistega sistema, ki nam je vladal v času pred osamosvojitvijo!!!

 46. NOČEM JJ pravi

  Tone 1 Tudi Chamberlain je mahal z listkom in govoril :To je mir za naš čas ! Leto dni po Munchnu po je padla Poljska !!!!

 47. vine pravi

  Janša je heroj, Kučan, stanovnik in komunistićna falanga pa gnoj in največja sramota za Slovenijo…

 48. skeptik pravi
 49. skeptik pravi

  Uredniku pa najlepša hvala za moderiranje sporočil, ki temelje na knjižnih dejstvih. NAJ ŽIVI CENZURA

 50. kmetica Gomboc pravi

  @Vine
  Heroji niso obsojenci, ki mu drugi plačujejo račune in nimajo pojma o lastnih financah. Ki dajo sestreliti slovenskega pilota. Ki se po zakotnih betulah sestajajo z tajkuni. Ki spreminjajo zakone, da lahko brat legalizira hišo. Ki kradejo govore in nato dobijo nagrado. Ki izkoristijo prijatelje in jih nato ne poznajo več. O prodaji orožja in patrijah pa drugič..

 51. polde pravi

  Kolikor je znano, je Koroško in Primorsko, med drugimi “osvobajala” takratna Jugoslovanska armada, torej udeleženci teh proslav sploh ne uporabljajo pravih simbolov in bi morali mahati z jugoslovanskimi zastavami…
  No, še to.

 52. glista pravi

  …in tudi ne manipulirajo na twitterju s 6 let starimi članki iz Forbesa!

 53. VSI STRPNI pravi

  uff, naše zverinske komunistične podivjane BALKANSKE RDEČE SVINJE so imele pač še eno veselico, kjer so širile sovraštvo in nestrpnost in zavjale , da je združevanje enako ENOUMJU.
  Taki pač so bili in bodo ostali, rdeči, nostalgični, nestrpni, zverinski prasci……kaj je tu kaj novega?….hahahahahahHAHAHAHahhaa..naslednjič, ko se bodo ponovno nagonsko in divje združevali bodo še naprej sanjali titeka, partijo, komunizem in ENOUMJE ….hahahahahahahahahahahhHAHHAHAhaha….seveda pa bo veliko praznega besedičenja ampak na to smo itak navajeni…..hahahah..naj se gonijo med njimi….čeprav opažam, da je med publiko večinoma staruhi, nastopajoči pa so mladi , ki pa so tam večinom pod PRISILO…….

 54. VSI STRPNI pravi

  res lepo prihodnost za balkan naznanjajo ti nostalgični komunisti, ki sanjajo ponovno klanje drugače mislečih v imenu enoumja, partije in komunizma…….hahahhahaahha

 55. Miran pravi

  vine pravi:
  15. 09. 2013 at 11:45
  Janša je heroj, Kučan, stanovnik in komunistićna falanga pa gnoj in največja sramota za Slovenijo…

  ____
  Vine, pust šmarnico.
  Pamet ti je že razžrla, zdej je še želodc na vrsti in ni se za zajebavat.
  Trpel boš k žvau.
  🙁

 56. VSI STRPNI pravi

  pa še vprašanje: a je bil mali zverinski in morilski udbaški in rdeče svinjjski palček v prvi vrsti? je kaj nagonsko in divje zakljulil?…hahahahahahHHAHAHAHahahahahahahahah

 57. keks pravi

  janša JE BIL heroj ,ko je bil komunjar-rdeči-po svoji želji!Sedaj ko pa se je obrnil po vetru pa je največji tat in sramota za Slovenijo in Slovence,ki so se borili za samostojnost ,ko se je veliki “heroj” skrival globoko pod CD.Temu se ne reče heroj,ampak SERONJA (podobno kot njegov adjutant Tele-bajsek-mefizelj.

 58. Zofi pravi

  Ta rdeča slo golazen nas deli in to vsak dan bolj, dokler se Kučan ne stegne bo v Sloveniji kaos in anarhija-roparstvo psihični umor poštenih in pravičnih ljudi. Tudi Predsednik Države nas razdvaja in to zelo zelo, rajši bi šel ceste pometat kot pa, da se kaže med totalitarističnimi zločinci in njihovimi morilskimi simboli, sram ga je lahko, kdo ga še jemlje resno tega KLOVNA PAHORJA, na tekmah se obnaša kot podivjan pijan klošar, sram me je tega PD in tudi ni moj PD, glas mi pa vrni kalimero-kaco-mona!

 59. BERTO pravi

  KAJ JE BELOGARDISTI , VAS PEČE VEST A , MONE , , , TE NA PRIMORSKEM SMO SE SAJ UPRLI PROTI OKUPATORJU , , TAM GOR PAČ , , , , , , , ŠE DOBRO , DA JE BIL TITO , KU NE BISTE GLEDALI MORJE IZ UNCA . DRUGEGA NISTE , KO IDIJOTI . NAŠI NONOTI SO SE BORILI , ZA NAŠO SVOBODO , , , MA KAJ VAS NI SRAM ,GLEDE NATO , DA STE KAO ” SLOVENCI ” . PA ŠE NEKI NA SLIKI SO , TUDI POKRIVALA , KI SE IMENUJEJO TRIGLAVKE . MA KE MONE EJ . . . (y)

 60. tone-1 pravi

  NOČEM JJ
  ve se kdo je naredil pokol v Krakovskem gozdu

 61. VSI STRPNI pravi

  ufff, še en podivjani komunitek s, ki bi rad ponovno klal drugače misleče in sanja titeka in partijo….hahahahahah…upam, da morejo sinovi (če jih ima) tega nagonskega in opranoglavega starca iskati delo v zasovraženi italiji……hahahahahHAHAHAHAHAHahahhahahahHAHAHAhaha

 62. VSI STRPNI pravi

  ufff bertić, še en podivjani komunistek, ki bi rad ponovno klal drugače misleče in sanja titeka in partijo….hahahahahah…upam, da morejo sinovi (če jih ima) tega nagonskega in opranoglavega starca iskati delo v zasovraženi italiji……hahahahahHAHAHAHAHAHahahhahahahHAHAHAhaha

 63. VSI STRPNI pravi

  obstaja tudi možnost, da se naš podivjani komunitek bertič javlja iz obale, kamor, da je partija preselila po letu 1953, potem ko je zaklala in zapodila skoraj vse domačine……pa je naš rdeči posrani balkanac totalitarno hvaležen partiji, da ga je iz blatne kuče preselila v prazno beneško vilo……..hahahahHAHHAAHAHhahaahahah

 64. VSI STRPNI pravi

  uff, kako bo popizdil naš opranoglavi rdečuh……hahahahhahahhaah

 65. VSI STRPNI pravi

  ampak še najbolj smešno pri vseh teh naših nagonskih in nestrpnih balkanskih rdečih svinjah je to, da so prepičane , da so kao evropske in napredne, ker častijo komunistične klavce in sanjajo jugoslavijo…….hahahahhHAHAHAHahahahHAHAHAhahahahahaahHAHAhahahahahahahHAHhahahahahahHAHAhAH

 66. BERTO pravi

  E , KARO MIO , TI BIŠ MORAL IT MALO PSIHJATRU SE SPOVEDAT . PA ŠE TO , DA TI POVEM GOVORIMO O PRIMORSKI , NE PA O KRAKOVSKEM GOZDU , , , A JA PA ŠE TO TI POVEM SEM PRIMOREC , SLOVENEC , DOMOLJUB , IN NISEM KOMUNIST . VEM PA SAMO TO DA CENIM , KAR SO STORILI NAŠI STARI OČETJE . V BOJ ZA NAROD SVOJ .

 67. BERTO pravi

  ČE NEVESTE , KAJ PIŠETE , , , LEPO BI VAS PROSIL , , , NE NIČ PISAT , OK . A JA . . SEM POL ITALIAN IN POL SLOVENEC , IN TU MOJI PREDNIKI ŽIVIJO ŽE 500 LET . PA ČE SI NEZAPOSLEN , NESE SPRAVLJAT NA PRIMORSKO OK . DRUGAČE JAZ SEM ZAPOSLEN V SLOVENIJI , IN SEM PONOSEN , DA SEM TUDI SLOVENEC , KAJ PA TI ? ? ?

 68. BERTO pravi
 69. VSI STRPNI pravi

  berto, tudi ne boš verjel, tudi jaz sem primorec in to vsaj 500 let…..tako ne mi srati, o morju MENI . OK?
  kdor časti zverinskega komunista TITA, ki je zaklal vse kar se je dalo zaklati, posebno OB MORJU, je za vsakega , ki vsaj malo pozna EVROPSKE VREDNOTE in jih sprejema …balkanski podivjani rdeči prascec in zagovornik klanja drugače mislečih..ok,..kapiš. defičente ed intolerante di un balkanico di merda.

 70. NOČEM JJ pravi

  Nedelja 15 9 belogardistki in Janšisti upam da ste si ogledali film Na svoji zemlji !!!! Mone drekobr ske !

 71. ultimax pravi

  A si ga vrgel na roke,ob tem umetniškem filmu?

 72. prihodnost pravi

  ali lahko rečemo, da je normalen ta, ki slavi take zakol?
  http://dalje.com/en-world/mass-grave-reveals-over-300-croats-and-slovenes/239872

 73. MORONKA pravi

  Romarka ima po mojem skromnem mišljenju prav.
  “Tito je legenda in tega dejstva se ne da spremeniti!”
  No, zdaj pa poglejmo, kaj legenda pravzaprav pomeni.

  Legenda je zgodba iz preteklosti, katero ne potrjujejo nikakršni materialni ali drugi dokazi. Z drugimi besedami: LEGENDA je MIT, Pravljica ali PRIPOVEDKA.

  Vse okoli Tita je legenda. Nobenih resničnih dokazov ni, da je bil ta človek resnično rojen na Hrvaškem, vse več indicev je, da je bil v resnici Poljski žid.
  Poleg tega Tito ni osvobodil Jugoslovane od nemške okupacije, kajti Nemci so izgubili vojno na vzhodni fronti, afriško-italijanski fronti in zahodni fronti. Naj se prosim sedaj najde genij, da nam pojasni, katera od teh front se je nahajala na ozemlju Jugoslavije ali pa vsaj Balkana!

  Vse kar je Tito resnično dosegel, je bilo masovno medvojno in povojno klanje vseh in vsakogar, ki so si jih komunisti izbrali za tarčo. Po njegovi zaslugi je miljon ljudi prišel ob življenje, naslednji miljon je bil prisiljen državo zapustiti ali bil izgnan. 15 let kasneje sta 2 miljona jugoslovanov zapustila državo in odšla s trebuhom za kruhom v tujino, kajti rodna država jim je lahko ponudila le vsesplošno siromaštvo, razpadajočo infrastrukturo, pomankanje osnovnih življenskih potrebščin in konstantno pranje možganov z imbecilno ideologijo. Tito je vladal kot faraon, sončni kralj, pustil se je oboževati poneumljenemu narodu, nekaj časa je vlekel za nos USA, od katere je dobil vsaj toliko pomoči kot do tal porušena Nemčija.
  Kaj so Nemci naredili z denarjem, vemo.
  Kaj so Jugosi naredili z denarjem, tudi!
  Ko so se USA naveličale Tita, jugosov in njihovih opičjih norčij, in niso več dali denarja za gešenk, se je bilo treba zapufati. Ko je bilo treba kredite začeti odplačevati, je Tito elegantno crknil, vodenje pa prepustil naslednikom. Ker je imel celo življenje paranojo, se je obdal z največjimi in najbolj nesposobnimi zvestimi bedaki. Ki so naredili to, kar so pač edino znali, razfukali so državo. Hvala bogu, da se je vmes zgodil padec Berlinskega zidu, razpad varšavskega pakta in konec vzhodnega tipa komunizma. Pot v svobodo je bila končno odprta.

 74. MEFISTO pravi

  Res je, pot v svobodo je bila takrat odprta.

  Toda spet dvigujejo glave občudovalci rdeče zvezde, ki nas odvračajo od poti v svobodo.

 75. MEFISTO pravi

  Mefisto je danes nabral tudi veliko mušnic.

  Rdečkarji, navalite, za vse vas jih bo dovolj.

 76. MEFISTO pravi

  Še tole bi rad pripomnil preudarni Mefisto.

  Lik Romarke je bedast kot je bedast njen stvarnik.

 77. NOČEM JJ pravi

  Tone1 Tudi demokratična Anglija je kriva množičnega umiranja nemških vojnih ujetnikov v svojih taboriščih in to po vojni .Nenavsezadnje so tudi Angleži vrnili slovenske narodne izdajalce nazaj v domovino in ne misli si da niso vedeli kaj bo z njimi ! Vsi so isti !!!

 78. MEFISTO pravi

  Rdečkarji, neumorni Mefisto je danea nabral veliko mušnic.

 79. kmetica Gomboc pravi

  Torej si jih pripravi, mongoloid.
  Kar surove, čez pa liter šmarnce.

 80. MEFISTO pravi

  Kmetica Gomboc, nekomu se je zdelo potrebno ponoviti, da je Mefisto nabral veliko mušnic.

  Naj ti ne bo nerodno, pa se postavi v vrsto.

  Najlepša in največja bo tvoja.

 81. gumica pravi

  @MEFEK
  ali bi mi pršparal mal rdeče kožce z pikami, pliiiz?

 82. WILDROSE pravi

  Nošenje simbolov propadlega komunizma in bivše države, bi bilo potrebno prepovedati z zakonom. Tiste, ki sanjajo, da bi dobili nazaj bivšo državno in uvedli “demokratični socializem po kučanu”, pa naj pomirim; dokler sem živ tega v Sloveniji ne bo!

 83. WILDROSE pravi

  Če Tito takrat ne bi zajebal, bi danes morje ne samo gledali, ampak tudi uživali iz Trsta, ker bi bil naš. Toliko o komunističnih zaslugah na Primorskem.

 84. BERTO pravi

  SPOROČILO ZA – VSI STRPNI . VIDIŠ , DA KAR NEKI PIŠEŠ , IN SE SPRAVLJAŠ NAME , PA ME ŽALIŠ , DA SEM DEFICIENTE IN TAKO . NAPREJ SAMO , ZATO , KER SEM POL ITALIJAN , , , PONAVLJAM NISEM KOMUNIST , SAMO CENIM POŽRTVOVALOST NAŠIH STARIH OČETOV , DA SO SE BORILI ZA NAS , , , SLOVENCE , AMPAK NEKATERI , TEGA PAČ NE CENIJO . SEM IŠTRIJAN IN SEM PONOSEN , DA SEM . ČE SI PA TI PRIMOREC AL KAJ SI . . . . . . ? PER ME , SEI SOLO UN CRETINO , E NIENTE ALTROTO , E STRONZO DALL’INFANZIA , , PERCHÉ NON AI IDEA CHE COSA STAI SCRIVENDO , LO SAI CE COSA SEI . . . .SEI UN NAZIONALISTA .

 85. gumica pravi

  @WILDROSE
  v svojem prvem komentarju ste napisali oz. ljudi pomirili,
  da dokler boste živi, demo-socializma po Kučanu ne bo.
  Očitno imate neko močno a nam neznano funkcijo, ki
  vam bo to omogočila, ali kako?

 86. MEFISTO pravi

  Pri Gumici so že začele delovati Mefistove mušnice.

  Človeku se že blede.

 87. VSI STRPNI pravi

  berto, ti si en navaden NESTRPNI in LAŽNIVI balkanski rdečuh., ki pljuvaš po vseh , ki ne razmišljajo kot ti in zagovarjaš titova in partizanska komunistična KLANJA……to je sprevrženo, čeprav vem, da te sploh ni sram tega zagovarjanja………že dejstvo, da si kao italijan je laž….. prav tako, da naj bi bil jaz nacionalist? zakaj….nacionalizem je nevaren, posebno ko se igrate z njim vi kao SOCIALISTI …od mussolinija, do hitlerja , od miloševiča, do titeka , od stalina do lukašenka, od kučana do tuđmana itd. itd….vsi ateisti in vsi zelo socialistično izobraženi……

  glede italijanov pa le dve enostavni vprašanj v italijanščini:
  perché quando il 99% degli italiani d’ istria veniva cacciata i tuoi sono rimasti li?
  sarebbe interessante sapere che ruolo avevano, ma di questo è vietato parlarne vero?…..in 99% viene cacciato, torturato ammazzato , mentre i tuoi no….strano, vero…….ajde, brate, ne jebaj ljudi, ki poznajo RESNICO….hahahahahahahah

 88. VSI STRPNI pravi

  resnica boli ampak ostane resnica….saj so skrivali vse jame, hude jame, fojbe, še sedaj najbolj opranoglavi zanikajo vse……pa so mjih našli do sedaj že več kot 600….
  ni razlik me fašistonom in komunistom, oboji vedno zverinski in morilski
  ,
  ni razlik me mussolinijem in titekom, jih ni……..razlika je le v tem, da je mussolini deloval 20 let , tito 35…….

 89. VSI STRPNI pravi

  tako, da zame kot za večino evropejcev je tito navaden zverinski in morilski mokunistični KLAVEC, za vas opranoglave balkanske rdeče svinje in prasce pa lahko tudi heroj, ker je klal otroke, žene, može, zapiral drugačče misleče, izvajal GENOCID , zganjal enoumje in MAFIJO itd. itd. itd…..zato bo slovenija še naprej ostala ZELO razdeljena…..ker se poleg ideloških bitk bije tudi kulturno-civilizacijska
  evropa vs balkan …….

 90. VSI STRPNI pravi

  berto, tako, te prosim (ker te imam vseeno za poštenega človeka) ne zagovarjaj več genocidov in klanja drugače mislečih….hvala.

 91. Paolo Mazzolini pravi

  Ne vem , kaj so Bertiju dajali v hrano, saj me niti ne briga.
  Brez Titovega čiščenja Trsta v tistih prvih majskih dneh leta 1945, bi nam Trst pripadel brez nadaljnjega, zraven pa še Gorica, Krmin, Monfalkone, Ronki. Meja bi šla južno od Gorice po strugi Soče.
  Ampak naši velegeniji so se odločili drugače. Važnejše jim je bilo, da so nekaj tisoč Tržačanov in Goričanov odvlekli čez mejo in pometali v Fojbe.
  Ko so kasneje Kardelja spraševali, zakaj tako, je odgovoril nekako v stilu: “Kdo za vraga potrebuje tisti usmrajeni Trst, z vso tisto avstroogrsko imperialno navlako. Kdo pa bo vzdrževal vse tiste nefunkcionalne palače? In če ne potrebujemo Trsta, zakaj za vraga bi si želeli Gorice?!”
  S takimi politiki, kot so bili Tito, Kardelj, Kidrić, Bebler, Kućan in danes Lukšić, Bratošek, Janković, Slovenija sovražnikov sploh ne potrebuje!

 92. BERTO pravi

  @VSI STRPNI
  PONAVLJAM , ČE NE RAZUMEŠ , NISEM KOMUNIST , NE BELOGARDIST , NE KOLABORANT , NE NACIJONALIST SEM PAČ EN OBIČEN SLAVO , KOT TI . . . DANES SLOVENIJA PRAZNUJE PRIKLJUČITEV PRIMORSKE K MATIČNI DEŽELI , IN NE NAPENJAJ ČE NE RAZUMEŠ . ZGODOVINO SE NEDA ZBRISATI , POVRATKA NI , VOJNA JE BILA IN VOJNE BOJO . VSI SMO IMELI STARE OČETE IN MATERE , KATERI SO SE BORILI ZA SLOVENIJO , PAČ TAKRAT ZA JUGOSLAVIJO , NAJ TE NEBO NIČ SRAM , BODI PONOSEN , DA SO SE BORILI ZA NAS , KER ČE NEBI BILO NJIH , NEBI IMELI , DANES NITI TEGA, KAR IMAMO . MORALI BI STOPITI SKUPAJ , SI SEŽT V ROKE DRUG DRUGEMU , IN SI POMAGATI V TEM KRIZNEM ČASU . NE PA TO KAR DELAMO ? ? ? ? ? NEPOZABI , DA SMO VSI ” SLOVENCI ” ? ? ? ? ? ? IN NEPOZABI , DA VOJNE SO BILE , IN BOJO , IN KAR BOŠ NAREDIL POVRATKA NI , ZDAJ PA PEJDI , POMAGAT SOSEDU REZAT DRVA ALI ZIDAT HIŠO , KOT SMO SI NEKOČ POMAGALI , NE PA BLUZIT O NEKIH MAFIJAH , GENOCIDIH , MUSSOLINI, TITO , HITLER . . . BODI PONOSEN DA SI SLOVENEC ?? LAHKO NOČ 🙂

 93. gumica pravi

  Madoniš, ste pa res kerlci, kukr se vsak zase tako zavzemate za
  svoje, kdaj bo pa sprava?
  Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo med ljudi,
  v eni roki nosim sonce, v drugi roki (nevemkakšen) smeh… 😉

 94. MEFISTO pravi

  Preberite si zgoraj, kako seje Glumica dobro voljo med ljudmi pod nickom Glumica in pod nicki:

  Miran, Nočem JJ,Pridanič, Igor, Skeptik, Z- Majer, Romarka, Keks, Parrheziastes, Kmetica Gomboc, Glista,Berto …

 95. Miran pravi

  Mefo kaj sem reku ?
  Ne omenjaj po nemarnem mojega imena.

  Ne želim biti v druščini tvojih kozlarij.

  🙁

 96. MEFISTO pravi

  Praviš, da imaš dovolj svojih kozlarij!

 97. glista pravi

  Sejanje dobre volje, a la Mefi…

  -Same debilke in debili.
  – koliko zavednih Primorcev se vsak dan vozi na delo iz komunistične Slovenije v fašistično Italijo.
  -Nekaj podobnega se je zgodilo tudi s slovensko Koroško, kipa so jo “osvoboditelji” velikodušno zamenjali za belogardistw
  -Rdečuhi, kašni zmagovalci ste bili,…
  -Rdeči humoristi, pod simbolom rdeče zvezde in v siju Titovega izročila ste nas že drugič do golega okradli in nas boste očitno osvobodili tudi svobode.
  -Ko nas bo komunistična oblast spomladi spustila na pašo, sem namreč prepričan, da bodo rdečkarji spet hoteli imeti zase najbolj sočne šope trave.
  -Toda spet dvigujejo glave občudovalci rdeče zvezde, ki nas odvračajo od poti v svobodo.
  -Mefisto je danes nabral tudi veliko mušnic.
  Rdečkarji, navalite, za vse vas jih bo dovolj.
  -Lik Romarke je bedast kot je bedast njen stvarnik.

  …in, če priložnostni bralec ob poplavi Mefijevih “zabavnih” umotvorov, prebere še:

  Vsi rdeči skrajneži bi radi polemizirali z modrim Mwfistom, ki pa mora skrbeti za svojo moralno, duhovno in intelektualno integriteto ter ignorirati te primitivce. !?!?! 🙂

  …in potlej presenečen na koncu ugleda razlago, da so vsi – ena Glumica…mu preostane edini umljiv zaključek, da je model z nickom MEFISTO nek usmiljenja vreden dementni paranoik za tipkovnico. 🙂

 98. gumica pravi

  Kdor vesele pesmi poje
  gre po svetu lahkih nog
  če mu kdo nastavi zanko
  ga užene v kozji rog!

  Tole sem zapojala Mefiju, da bo boljše volje.

 99. Miran pravi

  http://www.24ur.com/novice/slovenija/skoraj-petina-slovencev-v-tezavah-zaradi-revscine.html
  ——–
  No Frančki kaj je zdej? 🙁
  Folk gladuje, vi pa nabijate kako smo trpel, ker smo moral v Trst po kufe hodit.

 100. Miran pravi

  @Berto

  Sej si čist v redu dečko.
  Sam ne nabijat z vključenim CAPS LOCK.

  To pomeni, da se dereš na nas.
  Nihče ne mara, da se kdo najga dere.

  🙂

 101. Miran pravi

  @Paolo Mazzolini

  Tist kar se tebi zdi in na vodi čutiš ne velja kaj dosti, čeprav menim da iskreno nabijaš.

  Nam prostalim pa razloži malo z dokazi kako nam bi pripadalo vse tisto kar razlagaš.

  Začneš lahko z pariško mirovno konferenco, nato z osimski sporazumi, predvsem pa z argumentiranjem in umeščanjem domobranjerske strani v svetovno politiko in dokaze zakaj bi zavezniki njih poslušali ne pa italijanskih hotenj pretenzij.

  Dokler tega vsaj približno ne obrazložiš, si eno navadno teslo, ki nabija ke nekaj v tri krasne, kar so mu strici (katolibani) tako povedali.

  Butelj na kvadrat.

  🙁

 102. Miran pravi

  Joj, kaj sem enih pravopisnih napak naklepal. 🙁

  Ampak me je teslo od Paolota res razhudil, da to ni res.

  In takih kretenov je na tone.
  Nič ne vedo, nič ne preberejo, včeraj so se rodili pa menijo da vse vedo.

  🙁

 103. 14.divizija pravi

  SMRT—janšizmu..klero-domobrasntvu
  .
  .SVOBODO –SLOVENIJI

 104. sds--polopice pravi

  Berto..nima smisla
  .
  SEKRET–politikis.si
  .
  JE pljuvalnica stranke -domobrancev-slovenije
  .
  tle se pokaže
  .
  sds
  ——-naci-klero-domo-fašistični–
  .
  .THINK-TANK..?
  .
  VSaKA STRANKA JIH IMA .PO CELEM SVETU..
  ZMENETA..SODRGo
  ——————————–
  geblse..
  grimse..tankote..jerovške
  .
  znane..inkognito..v senci
  možgani vloženi v šnopčku..
  čite brez tarzanov..

  .
  .

 105. VSI STRPNI pravi

  BERTO, bla, bla, bla…dejstvo, da se družiš s tistimi, ki hvalijo klanje drugače mislečih, ki so izvajali genocid, ki so in širijo enoumje inn divjo balkansko nestrpnost ….in torej….ajde, tvoje je le prazno, lažnivo in hinavsko balknsko rdeče bla, bla, bla, bal, bla……hahahahah

 106. VSI STRPNI pravi

  BERTO, bla, bla, bla…dejstvo, da se družiš s tistimi, ki hvalijo klanje drugače mislečih, ki so izvajali genocid, ki so in širijo enoumje in divjo balkansko nestrpnost ….in torej….ajde, tvoje je le prazno, lažnivo in hinavsko balknsko rdeče bla, bla, bla, bal, bla……hahahahahhahahhHAHAHhahahahahahhahah

 107. Star partizan pravi

  Ajmo še malo častiti bandita Tita in klavca 10. po vrsti grozodejstev in zločinov nad človeštvom.

 108. ultimax pravi

  A ko so italjani talali penzije,ste billi vsi primorci italjani,pokvarjenci izdajalski!!!!!

 109. BERTO pravi

  LAHKO VAM SAMO TO POVEM , ČE STE VI ” SLOVENCI ” RES , , ZA VAM SKINIT KAPO . VI RABITE PSIHJATRA . VI IN VAŠI RDEČI IN TITINI ITD . . RES STE POTREBNI ZDRAVLJENJA . MED TEM CAJTOM , KO STE SE VI TU GOR DAJALI , KDO JE ZGUBU TRST IN GORICO IN ZAKAJ SE SLOH PRAZNUJE PRIKLJUČITEV PRIMOSKE K MATIČNI DEŽELI , ŠE DOBRO , DA SE TO SPLOH ZGODILO , KI ČE NE BISTE GLEDALI MORJE IZ UNCA . . . . SEM JAZ PARIM SOSEDOM POMAGAL ZLAGAT DRVA ZA ZIMO . IN VI STE SLOVENCI ? ? MA VI STE EN NIČ OD NIČA . NAJ VAM BOG POMAGA , ČE LAHKO ?

 110. VSI STRPNI pravi

  berto , ne naš tipičen nestrpni balkanski socialistični nacionalist….hahahhahahah

 111. XEROX pravi

  bebljati o……………………. ne-delitvah
  in marširati po rovtah,v šentjoštu
  v
  domobranskih krpah
  .
  počakajte do
  kurentovanja–kurbe izdajalske

 112. sds drek pravi

  preoblečni v domobranske cunje
  sds-ovci spadajo na
  začetek
  kurentovanjske povorke

 113. psihiater pravi

  Nošnja titovke s slovensko trobojnico bi bila leta 45 usodna. Sektaše so takrat likvidirali. Dobro je, da se držimo zgodovinske resnice.

 114. MEFISTO pravi

  Samo veliki in obdarjeni MEFISTO ve, kaj paše ženskam levičarjev.
  Prsta v nos, pa na kolena, pa po pasje.

 115. send bulk email pravi

  “Powermta Support’s installation has been top-notch.
  Their integration team has been able to quickly roll out custom extensions for us.”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen