Danes začetek prodaje novih iphonov, paradnega 5S in “nizkocenovnega” 5C

3

Ameriški tehnološki velikan Apple danes v nekaterih državah začenja prodajo novih različic pametnega mobilnega telefona Iphone. Iphone 5C predstavlja nižjecenovno, Iphone 5S pa novo paradno različico priljubljenega pametnega mobilnika. A pred tokratnim začetkom prodaje ni zaznati takšne nakupovalne mrzlice, kot jo je bilo mogoče v preteklosti.

V analitski hiši Citi Research kljub temu napovedujejo, da bo Apple v času otvoritvenega konca tedna v ZDA, Avstraliji, Veliki Britaniji, na Kitajskem, v Franciji, Nemčiji, na Japonskem in v Singapurju prodal 4,5 milijona mobilnikov Iphone 5C in 3,2 milijona mobilnikov Iphone 5S, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ko je lani v prodajo poslal različico pametnega telefona Iphone 5, je bilo v prvih treh dneh – od petka do nedelje – prodanih prek pet milijonov enot.

Novi različici pametnih telefonov, predstavljeni minuli teden, sicer nista navdušili analitikov. Nasprotno, Iphone 5C so označili za “čisto razočaranje”. Cena mobilnika namreč po njihovih besedah ni dovolj nizka, da bi privabila kupce aparatov spodnjega cenovnega razreda ali posegla po tržnih deležih v državah v razvoju.

Poceni tako ni nobeden od mobilnikov – “nizkocenovni” Iphone 5C s 16 gigabajti spomina bo brez vezave na Kitajskem denimo stal 605 ameriških dolarjev, za Iphone 5S pa bo brez vezave treba odšteti 130 dolarjev več.

Za model 5C je v prvi vrsti značilno plastično ohišje. Model 5S na drugi strani tehta 112 gramov ter ima štiripalčen (10,16-centimetrski) zaslon Retina in izboljšano kamero z osmimi megapiksli.

V njem se nahajajo operacijski sistem Ios 7 in čip A7 s 64-bitno arhitekturo, podpira večino brezžičnih tehnologij, vključno z mobilno telefonijo naslednje generacije LTE. Baterija naj bi omogočala do 10 ur pogovorov v omrežjih mobilne telefonije tretje generacije (3G), tu je tudi vrsta senzorjev vključno s čitalcem za prstni odtis za odklepanje telefona, vgrajenim v gumb Home.

Podjetje je obogatilo tudi barvno paleto ohišij. Iphone 5C bo tako na voljo v beli, rožnati, rumeni, modri in zeleni, Iphone 5S pa v sivi, zlati in srebrni barvi. (sta)

iphone zlatiIphone 5S v zlati barvi

 

Št. komentarjev: 3
 1. iPhone pravi

  As you watch and track a live match, view the cumulative statistics for a particular player up to that point
  in the match by rotating the i – Phone. The app also
  lets you share your edited videos and HD movies via various video-sharing websites
  like Vimeo, You – Tube and social networking sites like Facebook.
  Apple recently teased reporters with invites to the October 4th announcement that read “Let’s Talk, i – Phone,” so it looks like
  the rumors are true.

 2. Rhonda pravi

  I have read so many content concerning the blogger lovers except this post is really a fastidious post, keep it up.

 3. The Pirate Bay pravi

  Extremely initial coming from all, see a u – Torrent software.

  Bhaktapur can be an ancient town east of Katmandu in the Katmandu Valley.

  From the list, uncover the registry entry that is certainly linked
  for the Trojan virus files.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen