Velika Ivanča: Pokopali 13 žrtev morilskega pohoda

0

V srbski vasi Velika Ivanča so danes pokopali 13 žrtev morilskega pohoda, ki ga je v torek izvedel 60-letni Ljubiša Bogdanović. Na pogrebni slovesnosti se je zbralo več tisoč ljudi. Občina Mladenovac, h kateri spada tudi Velika Ivanča, je današnji dan razglasila za dan žalovanja.

Pravoslavni pogrebni obred se je dopoldne odvil pred vaško cerkvijo, kjer so že nekaj ur pred začetkom ležale s cvetjem pokrite krste žrtev, med njimi bela za najmlajšega med njimi, 17-mesečnega fantka. Na njej so bili tudi njegovi prvi čevlji in plišast medvedek, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Žalujoči so v rokah nosili cvetje in po 13 svečk, po eno za vsako žrtev. Med njimi so bili tudi sorodniki žrtev, ki so v Srbijo pripotovali z Dunaja.

Na vaškem pokopališču bo po poročanju medijev pokopan tudi 60-letni morilec. Po morilskem pohodu se je poskušal ubiti, v četrtek popoldne pa je poškodbam podlegel. Njegova soproga, ki je edina preživela streljanje, je še naprej v beograjski bolnišnici. Njeno zdravstveno stanje naj bi se izboljšalo.

Policija medtem še vedno tava v temi glede motiva za morijo. Prve izjave soproge morilca očitno niso prinesle nobenega pojasnila. (sta)

truplo

(fotografija je simbolična)

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen