Španska princesa postala osumljenka v preiskavi korupcije

1

Špansko sodišče je princeso Cristino kot osumljenko v primeru korupcije pozvalo na zaslišanje konec aprila. Pričala bo v okviru preiskave, ki zadeva dejanja njenega soproga Inakija Urdangarina. Gre za prvi poziv kakšnega člana španske kraljeve družine kot osumljenca kaznivega dejanja na sodišče.

Urdangarin je skupaj s poslovnim partnerjem Diegom Torresom osumljen, da je preko neprofitnega inštituta Noos preusmeril šest milijonov evrov javnih sredstev na račune svojih podjetij.

Mož španske princese vse obtožbe zanika, medtem ko Torres trdi, da je vse potekalo z vednostjo in odobritvijo kraljeve palače in da je bila v nezakonite posle vpletena tudi 47-letna princesa Cristina.

Princesa je bila članica uprave inštituta Noos, na čelu katerega je bil od leta 2004 do leta 2006 Urdangarin, in solastnica enega od podjetij, ki naj bi ga njen mož zlorabil za nezakonite transakcije.

Princeso Cristino je sodišče pozvalo na zaslišanje 27. aprila v Palma de Mallorci, poroča francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

princesa cristina

Je tudi španska princesa Cristina namočila prste v korupcijsko marmelado?

 

Število komentarjev: 1
 1. internet pravi

  Hi, i think that i saw you visited my weblog thus i came to “return the
  favor”.I am attempting to find things
  to improve my website!I suppose its ok to use some of your ideas!
  !

  Feel free to visit my web blog: internet

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen