Končno: Dars bo cestninsko postajo Kompolje preuredil v sredo

0

Družba za avtoceste v RS (Dars) bo preureditvena dela na cestninski postaji Kompolje zaradi današnjih vremenskih razmer začela v sredo, in ne danes, so sporočili iz Darsa. Po državi danes močno dežuje, nekje celo sneži.

Dars bo tako v sredo začel odstranjevati sredinske cestninske otoke na cestninski postaji Kompolje na štajerski avtocesti. Zaporo bodo zjutraj začeli postavljati v smeri Maribora, zgodaj dopoldne pa v smeri Ljubljane. Dela bodo predvidoma trajala dva tedna.

Med izvajanjem del bosta v vsako smer zaprti dve vinjetni stezi, tako da bo promet prek cestninske postaje Kompolje predvidoma do sredine aprila potekal le po eni vinjetni stezi tako v smeri Ljubljane kot v smeri Celja. Cestninjenje tovornih oz. nevinjetnih vozil bo potekalo po dveh klasičnih in eni hitri stezi ABC.

Po preureditvi čelne cestninske postaje Kompolje bo promet v obe smeri potekal po dveh vinjetnih stezah z omejitvijo hitrosti 60 kilometrov na uro in štirih stezah za tovorna oz. nevinjetna vozila, od katerih bo ena hitra steza ABC.

Kompolje je četrta cestninska postaja, kjer bo Dars odstranil betonske cestninske otoke. Od lanskega septembra je že preuredil čelne cestninske postaje Log in Videž na primorski avtocesti ter Torovo na gorenjski avtocesti. (sta)

dars CP

Foto: dars.si

 

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen