Janez Janša z islandskim predsednikom o konceptu “odgovornost zaščititi” (R2P)

3

Ob robu mednarodne konference o človekovih pravicah, ki se je v petek zaključila v Reykjaviku, se je prvak SDS Janez Janša sestal s predsednikom Islandije Olafurjem Ragnarjem Grimssonom. Slednji je Janšo in predsednika Inštituta za kulturno diplomacijo (ICD) iz Berlina Marka Donfrieda gostil na svečanem kosilu, so sporočili iz SDS.

Janša in Grimsson, ki Islandiji predseduje že peti mandat, sta izmenjala izkušnje s področja delovanja mednarodnih institucij, uresničevanja koncepta odgovornost zaščititi (R2P – Right to protect) in drugih pri poskusih dopolnitve mednarodnega pravnega reda, da bi bil ta učinkovitejši pri preprečevanju množičnih grozodejstev in genocida.

Predsednik SDS je sogovornika podrobneje seznanil z mednarodno iniciativo ICD in drugih organizacij za dopolnitev pravnih osnov delovanja ZN v smislu večjega poudarka na preprečevanju konfliktov ter ga prosil, naj tudi Islandija imenuje kontaktno točko oziroma visokega predstavnika za koncept R2P in hkrati sponzorira Globalni center za R2P. (sta)

jansa_janez-izjava_za_medije

Št. komentarjev: 3
 1. roos pravi

  JJ bil rad pomemben,pa je totaln luzer,ki so se mu dL,Desus,NSI in SLS dokončno odpovedali

 2. Drago pravi

  Še prosili ga bodo, če bi lahko šli z njim v koalicijo.
  Kmalu boš videl, kdo je luzer. Pa še po žepu nas bo ta novica krepko udarila. Od Plagiatorškove težko prilčakujemo kaj drugega.

 3. (_;_) pravi

  Treba je nadaljevati, korak za korakom.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen