FAZ in CNN: Apokaliptični jezdeci trojke že skoraj v Sloveniji. To bo naslednja domina.

6

Kljub skromnim dolgovom se je Slovenija znašla pod drobnogledom bonitetnih agencij in trojke. Predsednica vlade Alenka Bratušek temu ugovarja, v današnjem prispevku o Sloveniji izpostavlja nemški dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Nova vlada v Ljubljani zaenkrat še ogorčeno zavrača namigovanja, da bi lahko bila kmalu primorana zaprositi za mednarodno pomoč, a senca apokaliptičnih jezdecev trojke že visi nad majhno Slovenijo, izpostavlja časnik.

Ob tem navaja nekatere makrooekonomske podatke o Sloveniji ter omenja torkovo izvolitev naslednika guvernerja Banke Slovenije Marka Kranjca, ki julija odhaja v pokoj.

43-letni Boštjan Jazbec je v 90-članskem parlamentu dobil podporo 77 poslancev, kar je “v politično zelo polarizirani državi redkost”, navaja nemški dnevnik.

Ali bo trojka vdrla v Slovenijo, je odvisno od tega, kako se bo premierka Alenka Bratušek umestila v navzkrižju konfliktov med gospodarskim razumom in ideološkimi pritiski.

V za njen tabor vplivnem levem časniku Mladina je urednik Gregor Repovž od nje zahteval, naj ne popusti pred “izsiljevanjem” EU, ki ga je primerjal z “vojno napovedjo ali napadom na našo državo”. Nasprotno, vlada se mora podati v odkrit boj in njene možnosti so dobre, saj se EU ne boji ničesar bolj kot izstopa kake države iz evroobmočja in še nadaljnje izgube zaupanja v skupno valuto, povzemanje Mladine končuje FAZ.

Slovenija bi bila lahko naslednja domina, ki bo padla, vendar gre za majhno gospodarstvo, zato njegove težave ne bi smele zatresti temeljev območja evra, pa je v pogovoru za televizijsko mrežo CNN v sredo povedal Stephen Pope iz Spotlight Ideas.

Po njegovih besedah gre za še en primer velikega bančnega sistema glede na bruto domači proizvod in gospodarstva, ki ni tako raznoliko kot v drugih večjih državah v območju evra.

Finančni trgi so v zadnjih letih jasno pokazali, da bi raje videli, da bi prišel nekdo na visokem položaju in odkrito povedal za težave ter predlagal rešitve, je v pogovoru z novinarjem Richardom Questom dejal Pope. Vendar pa moramo očitno vedno skozi proces določenih ukrepov, čez šest mesecev pa sledi reševanje te države, je dodal. (sta/ured)

bratusek_alenka-govor-jansa_v_ozadju

Ali bo trojka vdrla v Slovenijo, je odvisno od tega, kako se bo premierka Alenka Bratušek umestila v navzkrižju konfliktov med gospodarskim razumom in ideološkimi pritiski.

 

Št. komentarjev: 6
 1. Minovak pravi

  Trojka je dejstvo, ker je rdeča oblast stremela samo po zamenjavi vlade in ji je bilo samo do tega, da so na oblasti in – kradejo. Druge definicije ni, ker je zamenjava Janševe vlade prilila olje na ogenj in podrla temelje, ki jih je zgradil, da se rešimo. Nove vlade, ki temelji na zavajanju ljudi, ne mara nihče v EU, zato nimamo perspektive in je skrajni čas, da pridejo tujci, ki so edini zmožni pometati na gnoj rdečo sodrgo, ki je vir vsega zla pri nas.

 2. južnokorejka pravi

  Pod drobnogledom bonitetnih hiš in trojke se je Slovenija znašla zaradi kolovodje slovenskih desničarjev in Angele Merkel. Tega človeka bi morali postaviti pred zid, zaradi rušenja suverenosti države.

 3. lua pravi

  Kominajzarso usrane Repovž bi državo porinil iz Evrope in Eura, da bi njegovi lahko tiskali denar in nam naprtili 1000 odstotno inflacijo. Ne bo mu uspelo, skupaj s to vlado bo izginil za vekomaj, s svojo ostudno Mladino vred!

 4. umetnik123 pravi

  FAZ je trobilo Merklove, tako kot sta Politikis in Demokracija trobilo slovenskega grobarja Janše in njegovih podrepnikov, jokajočih opranoglavcev za ljubljenim voditeljem in njegovo SDS-ovsko enopartijsko in absolutistično vlado!!!

 5. MEFISTO pravi

  Tudi za Umetnik od ena do tri bo prišel čas, ko bo drugače govoril ali vsaj umolknil, če seveda ima kaj ponosa.

 6. Dallas outdoor kitchens pravi

  Wow! After all I got a web site from where I know how to genuinely take valuable facts regarding my study and knowledge.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen