Bratuškova na TVS tudi o tem, da očitno ne bo več dolgo premierka!

49

Tukaj sem zato, da naredim nekaj dobrega za Slovenijo in da državo spravimo v red, nisem na lepotnem tekmovanju ali tekmovanju iz angleščine, je v pogovoru za TV Slovenija dejala premierka Alenka Bratušek. Med drugim se je dotaknila problematike izbrisanih in napovedala, da bodo zakon dali v parlamentarno proceduro konec aprila ali v začetku maja.

Kot je povedala, prejšnja vlada ni pripravila nobenega akcijskega načrta za način reševanja problematike izbrisanih, čeprav bi skladno s sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice to moralo biti urejeno do junija letos. Zato je nova vlada zaprosila za odlog izvršitve sodbe, a kljub temu dela na zakonu in ga bo v proceduro po rednem postopku dala do začetka maja.

O izplačilu tretje četrtine plačnih nesorazmerij pri plačah javnih uslužbencev je dejala, da dokončne odločitve še ni, a da bo država morala poplačati tisto, kar je dolžna. Verjetno se bodo skušali dogovoriti za izplačilo v več obrokih. Bojazen, da bi javni sektor lahko ostal brez plač, je po njenem mnenju odveč.

Dotaknila se je tudi težke gospodarske in finančne situacije, v kateri se je znašla Slovenija. “Zavedam se, da samo besede niso dovolj,” je dejala. Vlada bo pripravila paket ukrepov in premierka upa, da jim ga bo uspelo v čim večji meri uskladiti tudi s tistimi, ki se jih bodo ukrepi dotikali. “Verjamem, da bo na koncu to pomirilo tudi finančne trge,” je dejala.

Vlada namerava kmalu začeti s postopki prodaje enega ali dveh večjih podjetij. Katera podjetja bi to lahko bila, ni želela špekulirati, saj se o tem še niso dogovorili znotraj koalicije. Se pa strinjajo, da je treba zbrani denar od privatizacije nameniti za spodbude gospodarstvu.

V tem primeru gre lahko po njenih besedah za direktne dokapitalizacije podjetij, pomoč preko garancijskih shem ali kakšne druge oblike pomoči. “Naša želja je, da to potem namenimo nazaj gospodarstvu, ampak dobrim podjetjem,” je dejala.

Pri tem je opozorila, da je treba biti pri iskanju strateških partnerjev previden. Vsesplošni prodaji kar tako počez Bratuškova nasprotuje, saj so stvari, ki jih država po njenem mnenju ne bi smela nikoli prodati.

Pri tem je kot zgrešeno označila morebitno zamisel o prodaji Luke Koper, prav tako se pri energetiki pojavlja vprašanje, ali si lahko privoščimo, da smo odvisni od drugih. Po mnenju premierke je treba pokazati, da je Slovenija odprta družba, ki se ne boji tujega kapitala. “Smo premajhni, da bi lahko sami vse,” je dejala.

Spomnila je, da je reševanje bančnega sistema prva prioriteta te vlade. Minister za finance Uroš Čufer že od prvega dne skupaj z Banko Slovenije in bankami pripravlja operativen načrt. “Samo dokapitalizacija po moji oceni ne bo dovolj,” je dejala. Banki Slovenije nameravajo v zakonu dati večjo težo pri iskanju rešitev in določanju parametrov za prenos slabih terjatev.

Bratuškova je potrdila tudi, da je protestnike že povabila na sestanek in upa, da se ga bodo udeležili, saj se po njeni oceni dajo stvari reševati le za mizo. Je pa bila premierka kar nekaj dolgih trenutkov tiho, ko jo je voditeljica Ksenija Horvat Petrovčič vprašala, če se ji ne zdi, da so sedaj “vseslovenske” vstaje kar malo utihnile.

Premierka se ni mogla izogniti vprašanju o morebitnem vplivu ljubljanskega župana Zorana Jankovića na stranko PS in koalicijo. Po njenih besedah Janković, kolikor ga pozna, “niti ne zna niti ne more biti stric iz ozadja”, če se bodo pogovarjali, pa da se ne bodo skrivali pred drugimi, je zmedeno dejala Bratuškova.

Bratuškova je nedavno od novih ministrov zahtevala tudi seznam ljudi, ki jih je vlada Janeza Janše imenovala v času opravljanja tekočih poslov. Kot je dejala, seznama še ni uspela preveriti, a da njena zahteva ni bila namenjena politični čistki, temveč preverjanju, če so bili ti ljudje na delovna mesta imenovani skladno z zahtevami in pogoji.

Glede domnevnega plagiata svoje magistrske naloge pa je izrazila željo, da bi bila ta zgodba zaključena čim prej in tako, kot je treba, ob tem pa je ponovila, da ima “popolnoma čisto vest”. Hkrati pa je Bratuškova ponovila, da bo s položaja premierke takoj odstopila, če se izkaže, da je njena magistrska naloga plagiat. Kar dejansko pomeni, da je Bratuškova napovedala tudi že svoj skorajšnji odstop, saj se v 99,9%, ko se začne uradno ugotavljanje domnevnega plagiatorstva na katerikoli fakulteti, to ob koncu postopka tudi izkaže. (sta/ured)

alenka bratusek-cnnPremierka Alenka Bratušek se bo kmalu s premierske funkcije poslovila. Vprašanje je samo, ali pred prihodom trojke v Slovenijo ali po njem…

Št. komentarjev: 49
 1. vili100 pravi

  Ne prenesem njenega govorenja in hvale ko pa še ni nič pametnega pokazala ali naredila.Ni dorasla svojim obljubam, ki jih je dajala ko je rušla prejšno vlado.

 2. Star partizan pravi

  Pokaži ,kaj znaš ,ne samo kopirati in prepisovati ,kje vaš program tovarišica .Kopirate Janšo, prej si pa pljuvala po njem in se hvalili kakšen program imaste, imaste pa ku…c. Nigdar ni PS imela programa in ga ne bo ,ker ste nesposobni tovariši.Janković pa tudi ni noben strokovnjak ,ko govori je isto kot bi otrobe vezal, brez vsebine, brez začetka, brez konca.Lahko je samo solat minister na placu.

 3. mrš v 3 pravi

  Kaj je zdaj bratuškova, boš samo lapala, naredila pa nič???? Prepusti premiersko delo komu bolj sposobnemu, a kaj ko ste pingvini sami nesposobneži in laaaaaaapači. pa saraorški šerif po DZ hodi kar tako, ne? brez da ti da kako navodilo, ne? Marš banda lažniva rdeča!

 4. VSI STRPNI pravi

  hahahaha..a ste opazili kako ji mora naša mafijska banda 571 rdečih kurb pridno in vsakodnevno LIZATI smrdečo rit tej naši nesposobni rdečuhinji in štabni kučanovi kurbi od bratušković?….hahahahahahahaha….

 5. VSI STRPNI pravi

  te naše kučanove kurbe iz bande 571 so jo že postavile že na 4 mesto…hahahahahahahahhAHahahahahahha

 6. jezni pravi

  Mislim ,da morajo prioritetno plačat glasove prebrisanih ostale pa čim bolj ogulit.

 7. luda Mila pravi

  fino, kaksne travme imajo domobranci..
  nemocno tipkajo in cakajo na svoj bedni honorar.
  fantje, tega je konec! spet ste vecna opozicija, ki drka
  druge v glavo in rusi pozitivne reforme. jansha style..
  bedniki bedni.

 8. Black Jack pravi

  Kaj skrbi ta candra za zbrisane? Naj raje skrbi za nas, Slovence. Prebrisani so se sami zbrisali, naj bo to rdečim svinjam enkrat jasno.
  Sicer pa, čim preje odjebe, tem bolje.

 9. MISKA pravi

  Sedaj pa se nam še kovca po KK. Če nič drugega je vsaj stavke znala pravilno povedati, pa občekla se je tako,da ni bila videti cenena cipa. Sajjrezultatov ni bilo, ampak sramote pa tudi ne takšne.

 10. gogi pravi

  ha ha ha Miska, to je to. Tale kobila pa ne zna ne govoriti, ne razmišljati, nič od nje skratka. Ena velika sramota za Slovenijo.

 11. Demi Zen pravi

  Ne razumem kaj se jezite. tezki so casi. tale je potegnila ze mnogo kurcev v zivljenju in bo pac se enega malo vecjega. potem jo bomo delegirali v evropo in bo tam mazilila naprej.

  Kjer je stajerka doma, ne rabis psa, pravijo. Zdej bo sele nafukal javni sektor in prav je tako. JJ bi jih tezko tako stisnil kot jih lahko ona brez da bi ga rdeckarji krizali..

  zdaj se samo ulezimo malo potegnimo kaksno pivce in glejmo kako bodo te pingvine pozrli evropski morski psi. Upam da je gospod Jansa v redu in da ma cas za otroke in za revitalizacijo. ko tale nevihta mine bo dela vec kot dovolj…

 12. MEFISTO pravi

  Preveč pričakujete od premierke, ki je konec koncev samo magistrica

  Počakajte, da prepiše še kako doktorsko disertacijo, potem boste pa videli, koliko zmore..

 13. Štabna kurba Bratjoška pravi

  @Mefisto

  bolje, da pregledajo še njeno diplomsko nalogo iz tekstilij, bodo še za to ugotovili, da je plagiat.
  Pa naj se pisuni pozanimajo, kdo ji je kupil maturo, njeeeee

 14. MEFISTO pravi

  Štabna kurba, njena diplomska naloga za njo ni bila docela nekoristna.

  Vsi smo lahko ugotovili, da se pri pisanju magistrski naloge ni kaj prida potila.

 15. lua pravi

  Kako priročno tile strici priogramirajo svoje slamnate lutke: Če ena ne izpolni njihovih pričakovanj, jo takoj vržejo v smeti in jo nadomestijo (brez volitev) z drugo ( Šoltes že čaka!) . Totalni totalitarizem! Medtem pa pogrebni marš partijskih medijev, pranje možganov, ocene vladi rastejo, SD prva ……

 16. kokobily pravi

  Ljubcki Grosupeljskeha veleuma..
  Preberite si YAN-SHA diplomsko in z rdecim podcrtajte vse navedke o ljubi SFRJ, samoupravljanju, nepremagljivi JNA in slll
  Potem si nabavite ocala z modrimi stekli, da vam ne bo postalo slabo…

 17. Pičkurine desničarske, pravi

  upam, da vas bo kmalu tožila za takšne primitivne in osebno žaljive komentarje.Bratuškova se resnično trudi za rešitev padca v črno luknjo, v katero nas poskušal pahniti njen predhodnik in se še vedno trudi, kar dokazuje dejstvo, da je januarja, ko mu je začela biti zadnja ura, prekinil vsa dejstvovanja v zvezi z ugodnim kreditom, ki bi nas obvaroval pred tem, kjer stojimo danes. Ne gospod nam je želel slabo, maščeval se nam je, ker smo ga nagnali. Nagnali smo ga kot garjavega psa in samo to nekaj šteje!
  Politikis, takšno pisanje je vaše maščevanje, ker greste v tri p.m.

 18. Emil pravi

  Pičkurin
  In ti nekoga oštevaš s primitivnimi žalitvami.Ljubi Jezus.Kdo je tebe poslal med civilizirane.??

 19. gogi pravi

  Kaj se ti razburjaš pičkurina levičarska? Propadel boš ti, tvoj kučan, tvoj opankar, in vse tvoja rdeča svojat.

 20. Black Jack pravi

  Naivni “pičkurin”! Tvoja ljuba koza AB nas je že pahnila v črno luknjo. Samo ti tega ne vidiš, ker z glavo vedno tičiš v njeni riti.

 21. Pičkurine desnuharske, pravi

  samo dokazujete, da ste precej na psu; živčki so se vam popolnoma scvrli, ker je vaš lopov na smetišču. Od 20 komentarjev, je 17 vaših; primitivnih, žaljivih in totalen poden. To je zrcalna slika vas samih, bedniki bedni!

 22. Zaza pravi

  “Pičkurn desnuharski”….naj ti razjasnim dan in ti povem da gre Janši čist fajn…..ima celo serijo predavanj v Evropi in ZDA…..medtem ko se tvoja teta Bratuškova čoka po piz…….

 23. Pičkurine desnuharske, pravi

  Ja, ja, Zaza, verjamem, da mu gre čisto fajn; denarja je nakradel, da mu za življenja ni treba več delati. Nakradel je še za nerojene otroke. Predava pa o človekovih pravicah, zlasti o izbrisanih, Romih, upokojenih lustrirancih, istospolnih….. Res ima o čem predavati.
  Ampak, veš kaj, nikoli ne zamenjam z vami. Priimka Janša se bo še generacije držal slab priokus, priokus najbolj pokvarjene, koruptivne barabe!
  V primerjavi z njim je Bratuškova prava svetnica, ki se je žrtvovala za nas državljane. Kaj ji je bilo treba se izpostavljati takšni golazni, kot se je oglašala do sedaj tu gori s komentarji? To kaže na njeno altruistično držo; žrtvovala je sebe, da bo pomagala ljudem. Zato je bolje, da se vsi skupaj poskrijete v mišjo luknjo!

 24. Zaza pravi

  jaz se nimam kej skrivat, še posebej ne pred tabo……heh, priimek Bratušek pa najboljš da po koncu te farse zbrišemo iz Slovenskega jezika

 25. Zaza pravi

  pa delat pejt, ne da tuki gor visiš dan za dnem…..kot Kunstelj

 26. Zaza pravi

  heh, pa ja Bratuškova se je še posebno ZATE žrtvovala…….buahahahhahahahahahhahahha

 27. Zaza pravi

  “gospa” še gradivo za diplomsko dobesedno preplonka……jaooooooo

 28. Pičkurine desnuharske, pravi

  Zazika, sem v zasluženem pokoju in te čisto nič ne briga, kako preživljam čas, razumeš! Kako je pa s tabo, komu pa ti kradeš čas in denar? Samo v zadnji uri si jih tu gori naštepala najmanj šest!

 29. Zaza pravi

  mogoče bi pa ti Janši pojasnil od kje tebi dokazi o njegovih domnevnih “krajah”

 30. Zaza pravi

  jaz mam prost dan….zato ga zanalašč kradem takih penzionerskih priviligiranim pingvinom

 31. Zaza pravi

  ponavadi me tukaj ni, sem prvič tle, ampak ko vidim kakšne nebuloze pišeš, mi je marsikaj jasno…..očitno maste penzionisti preveč časa, pa še prevelike penzije

 32. Zaza pravi

  nekdo je očitno rad v središču pozornosti cele dneve

 33. Zaza pravi

  grem jaz si zelenjavo posejat, ne da se s takšnimi norci ukvarjam……

 34. Pičkurine desnuharske, pravi

  Ma, dej no, Zaza, moje pisanje so nebuloze, samo zato, ker ne piham v vaš janšističen rog. Daj, preberi si še svoje komentarje!Največja tvoja nebuloza pa je to, da je vsak upokojenec, ki ne kruli z vami, priviligiranec! To je čisto navaden čredni nagon, ki ga je Janša s pridom vzgajal.

 35. dingdong pravi

  Pičkurina desnuharska je v zasluženem pokoju, torej je tudi en tistih z zaslužnim penzionom. Podobno kot makaronovićka. Se lahko pridružim tvoji čredi?

 36. Pičkurine desnuharske, pravi

  Dingdong, kako predvidljivo. Samo zato, ker s pisanjem dam vedeti, da nisem eden vaših, postavljaš moj upokojenski status pod čudne hipoteze. Naj te pomirim; čeprav sem deklarirani levičar, je moja pokojnina zaslužena z delom in z vplačanimi prispevki za pokojninsko dobo.
  Sicer pa, analizirajva komentarje pod to vsebino (ki je zelo pritlehna že v naslovu);
  Vsuje se plaz primitivnih, žaljivih komentarjev na račun premierke. Ko se kdo oglasi v njeno bran, začnete žaliti komentatorja.
  Če bi sploh dojeli pomen človekovih pravic (mimogrede; o tem predava vaš učitelj), se nikoli ne bi spuščali na takšno raven.
  Sprašujem; zakaj pa ni oportuno stopiti v bran Bratuškovi? Zakaj nimam pravice do svojega mnenja, pa čeprav drugačnega od vašega, desničarskega?
  In še zadnjič; vi, desničarji, lahko žalite vse povprek, mi pa naj vam nastavljamo le še drugo lice.
  Ne, ne, tako pa ne bo šlo. Klin se s klinom izbija.

 37. dingdong pravi

  Tale Dindong zgoraj nima nobene zveze z mano. Sicer pa je to očitno na prvi pogled. Ah, ubogi Janševi upognjenci, še imena si ne zmorejo izmisliti …

 38. Zaza pravi

  haha ovčka si kvečjemu ti……preberi si danes članek v nemškem časopisu….kam kujejo tvojo zlato predsednico…..menijo da ima Hollandov sindrom……seveda če obvladaš nemško…..so tri strani za prebrat……

  http://www.wiwo.de/politik/europa/euro-pleitekandidat-slowenien-steht-vor-der-pleite/8067216.html

 39. Zaza pravi

  Boš potemtakem tudi tuje medije označil za janšiste, ki žalijo Bratuškovo? Očitno imajo bolj odprte oči kot pa napumpani slovenski (murgelski) mediji…….

 40. Narava_ne_odpušča pravi

  Vsi skupaj dvignite nivo prosim.
  Razlika med Janezom Janšo in Alenko Bratušek je le v tem, da AB samo blefira, je absolutno nesposobna in samo obljublja, JJ pa je edini, ki je za Slovenijo naredil ogromno koristnega.
  Alenka Bleferušek, če želite storiti dobro Sloveniji, takoj odstopite! Čeprav niste naredila NIČ ste povzročila ogromno škode.

 41. MEFISTO pravi

  Tovariš, ki se podpisuje s Pičkurine desnuharske, le oznanja, kako je razočaran nad sanjsko vlado, v katero je levica delegirala najboljše, kar ima.

  Samo to in nič več.

 42. DEBELA BERTA pravi

  Sosedje imajo pripravljen plan, da jo nasilno izselijo.

 43. Bedanec pravi

  Mora bit dobra kobila, ker za njo vedno toliko oslov drvi.

 44. balkanekspres pravi

  pa najbolja i sa punom potporom koree: http://i.imm.io/11eHc.jpeg

 45. balkanekspres pravi

  evo ovde i najjaće karike: http://i.imm.io/YmKC.jpeg

 46. […] to: Bratuškova je včeraj o reševanju bančne godlje v Sloveniji spregovorila tudi za prvi program nacionalne televizije, a kaj več od leporočja in puhlic gledalci niso izvedeli… […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen