Ob ciljni črti bostonskega maratona odjeknili eksploziji; najmanj 2 mrtva, več ranjenih!

0

Ob ciljni črti bostonskega maratona sta danes odjeknili dve močni eksploziji, v katerih je bilo ranjenih več ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Izbruhnil je kaos, mediji pa poročajo o več zdravstvenih ekipah, ki so se nemudoma odpravile na kraj dogajanja. Ameriški mediji pa poročajo, da sta ob tem umrli najmanj dve osebi.

Bostonska policija je potrdila vsaj eno eksplozijo ter sporočila, da so na prizorišču policijske, gasilske in reševalne ekipe. Sicer pa s podatki o številu ranjenih zaenkrat še ne razpolagajo.

Eksploziji sta odjeknili v času, ko je več tisoč tekačev zaključevalo 117. bostonski maraton, približno tri ure zatem, ko so ciljno črto prečkali zmagovalci. Velika množica je tekače čakala ob ciljni črti.

Po poročanju medijev je bilo ranjenih več deset ljudi, o morebitnih smrtnih žrtvah zaenkrat ni poročil. Naj bi pa nekateri ranjenci po navedbah prič utrpeli hujše poškodbe okončin; fotografije prikazujejo prizorišče eksplozije, prekrito s krvjo.

Ranjence sicer oskrbujejo v medicinskem šotoru, ki je bil postavljen z namenom oskrbeti tekače.

Bostonski maraton je ena največjih vsakoletnih atletskih prireditev v ZDA. Udeležuje se ga okoli 27.000 tekmovalcev. (sta)

boston

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen