Ljubljanski policisti pridržali spolnega nasilneža, ta je napadel štiri ženske

1

Ljubljanski policisti so bili v soboto zjutraj obveščeni o kaznivem dejanju, povezanem s spolnim nasiljem. Kriminalisti in policisti so na podlagi obvestil in dokazov v soboto popoldne odvzeli prostost 32-letnemu Ljubljančanu, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana. Pridržani moški naj bi v zadnjih štirih mesecih napadel štiri ženske.

Med preiskavo so ugotovili, da je osumljeni v soboto okoli 5.30 v Ljubljani najprej sledil nato pa fizično napadel mlajšo žensko. Večkrat jo je udaril ter poskusil spolno napasti. Žrtev je dobila poškodbe, osumljeni pa je s kraja pobegnil.

Osumljeni, ki je zdaj v policijskem pridržanju, bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Moški je sicer znan policiji in tudi sodišču. Po dveh napadih oziroma poskusu posilstva na območju Bežigrada v začetku decembra lani je policija moškega izsledila in ga s kazensko ovadbo privedla k preiskovalnemu sodniku. Ta je moškega izpustil na prostost.

Policisti so nadaljevali preiskavo in naknadno ugotovili, da je osumljeni podobno dejanje storil že konec novembra lani v središču Ljubljane. Zaradi novih dejstev so policisti osumljenemu ponovno odvzeli prostost in ga zaradi suma poskusa posilstva privedli k preiskovalnemu sodniku, ki pa je zanj odredil hišni pripor. Ta je še vedno v veljavi.

Po zakonu o kazenskem postopku sodišče nadzoruje izvajanje ukrepa hišnega pripora samo ali preko policije. ta sme vsak čas, tudi brez zahteve sodišča preverjati izvajanje tega ukrepa. (sta)

zenska zalostna(fotografija je simbolična)

Število komentarjev: 1
  1. Bojana pravi

    Tipično za slo-talibansko sodstvo, da izpusti nasilneža, ki hoče posiljevati, pa to je noro in paše k tej sodniški slo-tolpi, fuj in fej te PRAVNE-GNILE SMRDLIVE ŠTALE!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen