Janez Janša: PEN-ovci še hujši od vojaškega sodišča v letu 1988!

32

Upravni odbor Slovenskega centra PEN je pritrdil stališču častnega razsodišča Slovenskega centra PEN, da nekdanji premier in predsednik SDS Janez Janša ne more biti član Slovenskega centra PEN. Kot so sporočili, je upravni odbor odločitev o izključitvi Janše iz članstva sprejel z večino glasov. Upravni odbor je o izključitvi Janše iz Slovenskega centra PEN odločal na seji 25. marca. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je odločitev sprejel po temeljiti obravnavi poročila častnega razsodišča, ki je na pobudo 21 članov oziroma članic Slovenskega centra PEN presojalo o vprašanju, ali je Janša glede na njegova zapisana ali izrečena stališča, ki so v nasprotju s Temeljno listino Mednarodnega PEN, še lahko član Slovenskega centra PEN. Kot so dodali, se je upravni odbor ob obravnavi stališča častnega razsodišča v polni meri zavedal, da izključitev iz članstva pomeni skrajni ukrep, ki ga društvo le zelo redko uporabi.

Celo vojaško sodišče je leta 1988 v sodbi napisalo, za katero konkretno dejanje in izjavo gre, Slovenski center PEN pa v obrazložitvi moje izključitve ne navaja izjav, ki naj bi bile v nasprotju s pravili PEN in zaradi katerih naj bi me izključili, pa se je Janez Janša odzval na obvestilo Upravnega odbora Slovenskega centra PEN o Janševi izklučitvi iz centra.

Upravni odbor je pritrdil 12. februarja izraženemu stališču častnega razsodišča Slovenskega centra PEN, da nekdanji premier in predsednik SDS Janez Janša ne more biti član SC PEN. Njegove izjave in zapisi, zapisi v glasilu stranke SDS in medijih, ki so blizu stranki, po mnenju SC Pen “razkrivajo, da gospod Janša ne spoštuje zaveze, da bodo člani Pen-a nasprotovali vsaki obliki zatiranja svobode izražanja v deželi in skupnosti, kateri pripadajo”.

Na tem mestu objavljamo celoten odgovor Janeza Janše SC PEN:

“Spoštovani g. Upravni odbor

v sporočilu ste zapisali:

“Upravni odbor SC Pen je, kot tudi že častno razsodišče SC Pen, izhajal iz ocene, da mnoga zapisana stališča gospoda Janše, njegove izjave o slovenskih pisateljih in pesnikih, ki so člani SC Pen, njegove izjave in zapisi v zvezi s slovenskimi mediji, zapisi v glasilu Slovenske demokratske stranke in drugih medijih, ki so tej stranki zelo blizu in od katerih se kot predsednik stranke, ki je bil član SC Pen, ni ogradil, primeri njegovega nespoštovanja človekovih pravic, njegovega odnosa do »izbrisanih«, njegove izjave o udeležencih uličnih protestov v zadnjih mesecih in skrajno zaničevalne in poniževalne izjave o članih SC Pen, razkrivajo, da gospod Janša ne spoštuje zaveze, da bodo člani Pen-a nasprotovali vsaki obliki zatiranja svobode izražanja v deželi in skupnosti, kateri pripadajo.”

Celo vojaško sodišče je leta 1988 v sodbi napisalo, za katero konkretno dejanje in izjavo gre.

Tu pa ni enega samega stavka, ki naj bi bil neprimeren in v nasprotju s pravili PEN-a. Mi lahko prosim posredujete citate izjav, ki naj bi bile v nasprotju s pravili PEN-a?

Ali ni temeljno poslanstvo Pen-a, da brani svobodo izražanja? Tu pa pravite, da me izključujete ravno zaradi mojih izjav, ki pa jih za povrh še nikjer ne navedete. Na kaj naj se torej pritožim?

Janez Janša”

pen

PEN-ovci so čisto popenjeni izključili Janeza Janšo iz SC Pen – v pravi komunistični izbrisni maniri – brez pojasnila in možnosti pritožbe.

Foto: Matic Štojs/Demokracija

 

Št. komentarjev: 32
 1. VSI STRPNI pravi

  razumem , da kučanove rdeče kurbe iz bande 571 prikrivajo imena Upravnega odbora Slovenskega centra PEN , ampak da to storite tudi pošteni in svobodni pa ne razumem zakaj.

  mene bi zanimalo, recimo, če je v upravnem odboru recimo tdi rdeči svinjski MAFISJKI in najbrž morilski UDABAŠ tauferić ali ga ni, itd. itd. itd.

  a je PEN že čisto rdeča mafijska PRIKRITA loža ali kaj drugega.
  imena, mankanjo IMENA IN PRIIMKI, da se razume KDO stoji za tem kao upravnim odborom….hahahahahahahhHAHAHAHAHAHA

 2. VSI STRPNI pravi

  STOPNJEVANJE PRIDEVNIKA TAUFERIĆ

  divji TAUFERIĆ
  podivjani UDBAŠ
  zverinski PEN

  hahahahahHAHHAHhahahahahahahh

 3. dingdong pravi

  Pripelje cigo tovornjak na >>šengensko<< mejo na Kolpi.
  Carinik ga vpraša kaj vozi.
  »Knjige«, pravi cigo.
  Cariniku se zdi takoj sumljiv. Hmmm cigo pa knjige.
  Vzdigne cerado in ima kaj za videti: Ročne bombe, kup kalašnikov,
  havbice, pištole …
  »Knjige, a?« ironično do cigana.
  Pa, zbrana dela Janeza Janše.

 4. Milan pravi

  To je v duhu levega fašizma.

  Že videno, oglejte si spodnjo razlago:

  http://www.youtube.com/watch?v=40GT0AuGHEI

 5. igor pravi

  Pravi kalimero. Ko je blatil nasprotnike ni iskal pravice.

 6. VSI STRPNI pravi

  Pripelje cigo tovornjak na >>šengensko<< mejo na Kolpi.
  Carinik ga vpraša kaj vozi.
  »Knjige«, pravi cigo.
  Cariniku se zdi takoj sumljiv. Hmmm cigo pa knjige.
  Vzdigne cerado in ima kaj za videti: mrtve otroke, tuleče posiljene in poklane matere, kupe trupel, veliko krvavih rdečih zvezd, požagane roke in noge……….
  »Knjige, a?« ironično do cigana.
  Pa, zbranapravoverna dela slovenskega PENA

 7. VSI STRPNI pravi

  na sliki ni tudi oni stari predsednik kučanovega foruma 21 in zvestega rdečega mafijaća, ki ideološko posiljuje otroke ob podelitvah bralnih značk?…hahahahahahahahahahahha

 8. dingdong pravi

  Poglejte si spisek ustanoviteljev Odbora za varstvo pravic Janeza Janše. Kdo bi si mislil, v glavnem sami udbaši in levi fašisti : http://sl.wikipedia.org/wiki/Odbor_za_varstvo_%C4%8Dlovekovih_pravic

 9. dingdong pravi

  Sramota !! Kako lahko izključijo najuspešnejšega slovenskega pisatelja vseh časov ??? Z dvema knjigama je Janša zaslužil več stotisoč nemških mark, kaj šele evrov !!

 10. Tommy pravi

  Če so to ti stari smrdlivi pijanci na fotki potem naj bo NADVSE SPOŠTOVANI IN CENJENI JANEZ JANŠA PONOSEN, DA NI V TEM KROGU TEH SIVIH, SINILNIH, SMRDLIVIH PIJANIH PRASCEV.

 11. grey pravi

  Vsi tisti, ki sedaj ostanejo v PEN_u so eno figo vredni. Morali bi izstopiti iz te združbe že takrat, ko se je izvedelo, da je meršol udbovec. Takrat bi bilo prav da bi izstopil tudi g. Janša. Ravno njegova prisotnost v PEN_u je dajala upanje menda pa vendar le ni tako hudo in s tem delno legitimnost PEN_u. Ali nagnati udbovce…. oz. palčkove plačane špiclje. Kakor koli, to je kaplja čez rob, pričakujem množičen izstop, ker to ni več tisto, kar PEN naj bi bil. Dingdong, si bral kućanove pripovedke?

 12. Bojana pravi

  ˇ@ Tommy
  prav imaš, ampak to so stari pijanci, ki smrdijo, ker niso nič vredni to so t.i. “zombiji in levi ultra komunistični fašisti”, g. Janez Janša naj bo vesel, da ni več v tem gnojnem kotlu, ker ti stari poscani primitivci so bili tudi podplačali vstajnike, to je gnila stara titofin-gnida. Niso vredni niti ene besede, kako se jim bo kaj godilo, ko bo prišla “trojka”!

 13. dingdong pravi

  Predlagam, da po vzoru Reporterjevega novinarskega društva SDS-ovci ustanovite še SDS-ovsko pisateljsko društvo in postavite Janšo za dosmrtnega predsednika (premiki, okopi in pokopi press).

 14. peter pravi

  Je o izključitvi glasoval tudi g. Hanžek (na sliki)? Je tudi on član PENa? Kdo pa so sploh člani PENa? So to tisti kulturniki, ki so “prisesani” na državne jasli?
  Še to: Opravičujem se (ne)prizadetim.

 15. JOJ pravi

  A Svetlana Makarovič je pa še članica tega kluba? Pa njeno sovražno govorjenje?

 16. PENis pravi

  Briga me za PEN, še manj pa za trgovca s smrtjo…

 17. Tadej pravi

  Bedasti dindgong se spet oglaša z bedastočami. Zate je JJ bog in tvoj foter hkrati. A takega bedaka kot je dinddong bi se odrekel vsak vaški pijanček, kar se je zelo verjetno tudi zgodilo.

 18. PENis pravi

  Ivana Janšo za predsednika! (združenja zapornikov na Dobu press)

 19. opazovalec pravi

  Na to, da so ga ti zapiti udbovski prasci izključili iz tega udbovskega ferajna je Janša lahko ponosen, tisti, ki dajo kaj nase bi pa morali iz njega sami iztopiti.

 20. opazovalec pravi

  Janša je lahko ponosen, če so ga iz tega udbovskega ferajna izključili gornji bedniki.

 21. Marta pravi

  A kdo morda ve, v kateri državi Evropske unije še predseduje državnemu društvu pisateljev bivši sodelavec tajne policije oz. vohunske službe?

 22. mudo moreno pravi

  Avtor knjig, ki so se prodale v 10.000 naklade res ne spada v družbo luzerjev, ki izdajajo knjige v nakladi po 200 komadov, ki jih nihče ne kupi, ampak so namenjene knjižnicam, kjer se na njih nabira prah.
  Ekskrementov nihče ne bere, pa še smrdijo.

 23. VSI STRPNI pravi

  imena in priimeke na dan tega upravnega odboda društva…..imena in priimki……hvala

 24. ROFL pravi

  @modo

  hahahahaha 10.000
  ali je bil nakup ene od blodenj jajčka obvezen za vse člane SDS? 😀

 25. ROFL pravi

  @opazovalec in podoben volker abfälle

  glede na napisano je jasno, da sploh nisi slovenec ampak pripadnik neke nemškutarske sekte tu pri nas Slovencih. STFU in bodi srečen da lahko živiš v tej prelepi a s strani skorumpirane politike uničeni deželi.

  @Milan
  torej so domobranci v bistvu sodelovali z nemškimi komunisti, ki so napadli Slovenijo?

  ko boste dojeli, da je denar edini bog za vso vodečo golazen od nekdaj, vam bo jasno tudi kdo je, vlada in bo vladal tudi nam Slovencem.

 26. Hribouc pravi

  RDEČA Slovenija je država v kateri na veliki večini vodilnih in vplivnih položajih sedijo, vedrijo, gospodujejo Rdeči khmeri.

  Na pričujoči sliki zgoraj jih vidimo kar nekaj in na sredi med njimi slovitega “odpravnika vlakov na mošiča Slovenije iz Celovca 1945”, velikega panevropejca in malikovalca rdečuha Kučana in njegovih del,
  tov.Bučarja, ki še morda hrani ure, ki jih je nosil med odpravljanjem vlakov, naložene do višine svojega komolca.

  Konkretno, kolikor razumem iz medijev, Slovenski PEN vodi človek, ki jebil član zločinske UDBE in iz je ni nikoli izstopil.Tov.Taufer.

  V slovenskem PENU pa je tako tudi masa pisateljev, ki tiho soglaša in kima udbovcu in njegovemu pajdaškemu timu na sliki?

  Čakajo, tako, kot se za šentflorjanca spodobi, da bo nekdo poslal Tauferja in njemu najbližje ven iz te organizacije.
  Torej, ali PEN centrala ve kakšna sodrga vodi slovenski PEN in kaj bo s tem v zvezi naredila?

  Ali bodo morale Human rigts, Amnesty international in človeški Slovenci
  na ulico, da zahtevajo, da boljševiški psihopati in zakrinkani rdečefašisti
  zginejo s predstavniške scene?

  S R A M O T A za PEN v celoti !!!

  Kje si in kaj porečeš, spoštovani Jančar?

  Ali ima poleg g.Capudra, ki je izstopil iz zločeste PEN še kdo kaj jajc od pišočih slovenskih umov?
  Le vkup, le vkup poštena gmajna !

 27. Hribouc pravi

  Saj ni res, pa je!

  Janez, zakaj pa nisi sam izstopil in s seboj vzel pokončnih ljudi, ki jim ni vseeno?

  Ali si (ste) obvestili centralo PENA kdo in kako vodi slov.PEN?

  Ali bomo pustil, tako kot to Rusi in Romuni, da tajni agentje vodijo državo in institucije? Halo?

 28. MEFISTO pravi

  Pričakujem, da bodo namesto izključenga Janše sprejeli v Slovenski PEN aktualno premierko.

  Pozneje pa bodo imeli dovolj časa odločiti, v katero zvrst literature spada njena prepisana magistrska naloga, med kriminalno slovstvo ali med pogrošno literaturo.

  Opravičujem se Radu, če sem prizadel njegova politična in domoljubna ćustva.

 29. […] Janša se je v svojem odzivu na izključitev vprašal, ali ni temeljno poslanstvo PEN prav to, da brani svobodo izražanja. Celo vojaško sodišče je leta 1988 v sodbi napisalo, za katero konkretno dejanje in izjavo gre, Slovenski center PEN pa v obrazložitvi moje izključitve ne navaja izjav, ki naj bi bile v nasprotju s pravili PEN in zaradi katerih naj bi me izključili, pa se je Janez Janša odzval na obvestilo Upravnega odbora Slovenskega centra PEN o Janševi izklučitvi iz centra. […]

 30. severna koreja odobrava pravi
 31. nisemon pravi

  Lustracija, ker nismo mi njh, oni nas. Hribovc, ko se zbudimo pa mogoče kaj bo. Kako se bomo zbudili? en dober pljusk še, pa bo.

 32. IGOR pravi

  Rupel ni izstopil, ker ni mogel izstopiti. Bil je izključen iz PEN-a, že pred leti.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen