Dokazi o plagiatorstvu: Bratuškova je “copy-pastala” direktno iz vladnih gradiv!?

104

Del magistrskega dela Alenke Bratušek pod naslovom Statusna sprememba servisa za protokolarne storitve iz neposrednega proračunskega uporabnika v javni gospodarski zavod , (2006) je neposreden plagiat (copy-paste) iz vladnih gradiv, in sicer Odloka o ustanovitvi javnega gospodarskega zavoda protokolarne storitve RS (9. 1. 2001) in Strateškega razvojnega načrta Javnega gospodarskega zavoda protokolarne storitve RS 2003-2008 (avgust 2003). Ob tem je treba opozoriti, da nobeno od omenjenih gradiv ni navedeno med viri niti citirano, ampak zapisano kot lasten akademski prispevek avtorice.

Še več, Alenka Bratušek je za to prepisovanje pridobila materialno korist, kar dokazuje pogodba med Ministrstvom za finance (pod Antonom Ropom) in Alenko Bratušek, o čemer smo danes na Politikis.si že poročali. MF ji je namreč plačalo celotno šolnino, poleg tega pa je imela na račun davkoplačevalcev plačan tudi študijski dopust.

Primerjajte:

Magistrska naloga Bratuškove – Magistrska+naloga+Alenke+Bratušek.

Prva kraja – Odlok o ustanovitvi JGZ Protokolarne storitve RS

Druga kraja – Strateški+razvojni+načrt+JGZ

Plagiatorstvo Alenke Bratušek na primerih – Alenka+Bratušek+-+plagiator

bratusek_alenka-portret01

Alenka Bratušek: sedaj dokazano zasačena pri plagiatorstvu svojega magistrskega dela – tako anonimka, ki je zakrožila danes po spletu.

 

Št. komentarjev: 104
 1. zamrznjen pingvin pravi

  a se murgelski podgani rušijo načrti????? hahahaha fdv-jevska šivilja bi vodila državo v totalnem razsulu?!?!?

  adijo pamet – samo še trojka postavi stvari na svoje mesto.

 2. as pravi

  Kariera ga. Bratovskove je prepolna moskih slicov. Cele vlade so bile. Od Ropa, Gasparija, Golobica, Jankovica, Kriznarja, Pahorja, pa pol profesorskega zbora na Kranski Sorboni,…………..
  Ta pa je posesala takole 400 km mesovlja, mehkega, v glavnem.

  Zanimivo je tudi, da je teh afer z lipovimi diplomami, izpiti, magisteriji in diktorati vse vec.
  IN VSE AFERE SO NA PODROCJU FAKULTET ZA DRUZBENE VEDE!NITI ENA NI NA TEHNICNIH FAKULTETAH!

  Bo pa naslednja afera, ko bodo kaj takega poskusali podtakniti Janezu Jansi! Jaz bi se pripravil.

 3. Mitja pravi

  In ta plagiatorka Bratuškova bi naj bila predsednica vlade?

  Tragikomično!

 4. kmetica Gomboc pravi

  petrovc, res grdo zlorabljas asa.

 5. miša pravi

  Pingvinska lopovska tradicija se torej nadaljuje… res super za našo Slovenijo. A bo sedaj tudi Bratuškova kot prej Ambrožič morala odstopiti od namere da kandidira za slovensko predsednico vlade. Bilo bi pošteno od nje!

 6. Petrovc pravi

  Spostovana kmetica Gomboc; ste mi pa pokvarila HEC!
  Za lahko noc je bilo namenjeno malo veselja, test.
  AS, oprosti, tako in tako bi cez uro pojasnil.

 7. rdeče svinje smrdijo pravi

  Naj podgana čimprej spoka, preden še več ne pride na dan. Kača strupenjača.

 8. feri pravi

  Seveda to sedaj ne bo pomembno…saj o tem ne bo niti ene samcate besedice v boljševističnih medijih.

 9. Petrovc pravi

  Ob 15:10 je bil viden Lukšič, kako je diskretno skočil iz zelenkastega avtomobila in skrivnostno smuknil v Musomelijevo rezidenco v Rožni dolini.
  Je šel obljubit hlapčevanje?

 10. Debela Berta pravi

  Ni bilo prvič da si je Petrovc sposodil Asovo ime ali kako drugo ime.Tako je pameten da ne more vsega objaviti pod svojim imenom

 11. as pravi

  Hvala Petrovc. Pisal si moje misli, samo komunjari tega ne razumejo.

 12. as pravi

  Drugače ne gre pravi slovenski peder,je tale ob18.25.To je samo še eden od dokazov kako bolan je ta narod.Nima niti tisto malo mrvo JAJC, da bi se sam predstavil.

 13. Slovenec 1 pravi

  Alenka,Alenka,zakaj si bila tako krivična in obsojala,sramotila,poniževala pravične Slovence.Zdaj si občutila,da si grešnica in da rastejo božje šibe za take hinavce,zelo upravičeno. S takimi smrtnimi grehi si pripomogla zrušiti vlado z najboljšim predsednikom vlade,ki rešuje deželo in narod Slovenije pred večnim propadom.Želiš zasesti predsedniški prestol vladavine SLO,dušica zlata s takimi grehi verjetno ne bo šlo,čeprav imaš v tolpi iste somišljenike pogube dežele in naroda Slovenije.To je res dokaz,da je 3/4 državnega zbora za na cesto nagnati,le SDS in NSi sta še edini stranki,ki delujeta in rešujeta deželo ponorelih politikov,ki so v transu brezumja.

 14. kps pravi

  Sedaj bo pa sigurno novica dneva za tolpo 571pisali bojo po vseh cajngah kako je keš pička naredla šolo saj to je stranka ,kjer so sami visoko šolani univerzitetno izobražen Zoki ne zna tujga jezika treba pogledat kdo mu je podpisal diplomo modridorfer pa više od kahle itak ni segel.

 15. JOJ pravi

  He-he…

 16. Mojčica pravi

  Bogu hvala, Bratuškova bo pa PALA. Bo tatica Bratuškova PALA, bogu stokrat hvala.
  AS, kaj praviš?

 17. MISKA pravi

  In vse tiho bo, za medije je to enako kot za Modern dorferja minorna zadeva, jasno, tudi on je zatrjeval, da ima višješolsko izobrazbo, ker se je zaradi gluhoneme matere naučil znakovnega jezika. Ampak po tem, ko so vsak dan znmova izvajali pritiske in se norčevali zaradi ponarejenega spričevala brezpomembnih poslancev, se seveda iz magisterske naloge, ki smo jo plačila ne bodo. Ampak, kakšen naziv pa ima mentor, če sem prav videla na TV “akademski profesor”? Je to ujela, ko so govorlili o “akademskih četrt” zamude? Moj bog, niti nazivov ne pozna, gospa magistrica!

 18. MISKA pravi

  Aja, a je opisala tudi, da lahko urejujejo vrt za zaposlene? Kaj pa Virantek na to pravi? Kakšen poziv, da naj odstopi? Da naj zapusti parlament? Pa Modern dorfer pravi, daima lubčka, a je to mislil, da kakšnega drugega kot tistega, ki mu ga je podrgnila pred TV kamerami?

 19. tone pravi

  RIP SLOVENIJA. Konec je s tabo. Pingivini bodo sedaj iz nje dejansko naredili Antarktiko.

 20. rdeče svinje smrdijo pravi

  Nora krava iz Kranja je pala. Naj živi levica, tako so tumpasti in primitivni, da še izpitov ne znajo delati.
  Gospodu JJ se ni za bati, dokler bo imel tako blesave nasprotnike. To je že Jankovič zadnjič dokazal, saj mu kljub zmagi ni uspelo sestaviti vlade.

 21. tori pravi

  Bratuškova naj bi za ministra imenovala tudi Gregorja,ker ji je tako naročil palček iz Murgel.Sanjska ultraleva vlada ne bo to Slovenijo peljala na Balkan ampak nepovratni pekel,kjer bo končala doktorat.

 22. VSI STRPNI pravi

  fantje, ro je rdeča kurba starih udaških morilskih rdečih PRASCEV, vse ostalo ni pomembno, pokleknila bo vedno ko ji bodo ukazali….zato je plačana.,….hahahahahahahahahah
  zato bodo na sta, udbodnevniku , včeru in delu ktivirali celo bando 571 rdečih kučanovh kurb, da obrani balkansko rdečo kurbo in nesposobno plagiatorko in jo prikaže v pravi rdeče svinjski luči….hahahhahahahahahah..joj kako se trudijo te naše pisralske KURBE….hahahahahaha…še udbaš in rdeči balkanski morilski prasec od tauferića se dnevno aktivira …..hahahahahahahahahah

 23. VSI STRPNI pravi

  fantje, TO je rdeča kurba starih udaških morilskih rdečih PRASCEV, vse ostalo ni pomembno, pokleknila bo vedno ko ji bodo ukazali….zato je plačana.,….hahahahahahahahahah
  zato bodo na sta, udbodnevniku , včeru in delu ktivirali celo bando 571 rdečih kučanovh kurb, da obrani balkansko rdečo kurbo in nesposobno plagiatorko in jo prikaže v pravi rdeče svinjski luči….hahahhahahahahahah..joj kako se trudijo te naše pisralske KURBE….hahahahahaha…še udbaš in rdeči balkanski morilski prasec od tauferića se dnevno aktivira …..hahahahahahahahahah

 24. piki pravi

  In to bo nova premierka? Fuj in fej!

 25. DEBELA BERTA pravi

  PTRNS, dons si mi sunil nick. Vidim pa, da opletaš na spletu, kot John Wayne s pištolo. Sem ful v cajtnotu, pa le nakratko. Res hitro tipkaš, kar kaže na to, da bi bil le dober fizični delavec, software ti pa močno zaostaja.

 26. Mea culpa pravi

  Prilagam vse na zbrano na enem mestu. Za vse bodoče študente exemplaričen plagiat
  Alenka_mag_Bratusek-Alenka no passw.pdf
  Alenka+Bratušek+-+plagiator.pdf
  Magistrska+naloga+Alenke+Bratušek.pdf
  Odlok-o-ustanovitvi-JGZ-Protokolarne-storitve-RS.pdf
  Strateski+razvojni+nacrt+JGZ.pdf
  **
  http://www76.zippyshare.com/v/33582759/file.html

 27. Mea culpa pravi

  Alenka evo ti pesmica

  PO MORJU PLAVA KIT
  Po morju plava kit
  k ma zlo veliko rit
  ko pride na sredo morja
  se userje do neba. (pa prdne vse do dna)
  Se krega ljubi bog
  k si praska drek od nog
  oj ta presneti kit
  k ma tko veliko rit!

 28. Mea culpa pravi

  PS Plagiatorska stranka
  Alenka tokrat ni Janša čisto nič kriv

 29. Janko rašl pravi

  Nocoj bo AB morala marsikaj pofafati, da si kupi naklonjenost…to bo pravi gang-bang party, hehe

 30. VSI STRPNI pravi

  balkanske MAFIJSKE rdeče svinje imajo skoraj vse izvode oblasti, imajo v rokah sodstvo tam bdita masleša in fišer , imajo skoraj vse visoke funkcionarje, imajo medije, nastavili so praprotnika in klemenčiča, imajo rdeče svinjsko ideološko nestrpno KULTURO (sesanje davkoplačevalskega denarja, itak ne prodajo nič ti balkanski rdeči NEPISMENI prasci) , hočejo 130% kontrolo nad vsemi državnimi izdatki za kultuno, oglasil se je tudi tisti podivjani mafijski rdeči balkanski NESTRPNEŽ od vojinoTIĆA , ki mu je rdeča balkanska mafija podarila nekaj milijonov € za en bedni film, ki ga niso pogledali niti psi , oglaša še udbaš veno taurIĆ, udbaš meršol bdi nad “neodvisnim novinarstvom”, itd. itd. itd. ., imeli bodo ponovno tudi vlado, ampak nekaj ne bodo (vsaj zaenkrat) smeli početi…KLATI, KLATI trenutno jim ni več dovoljeno tem balkanskim mafijskim rdečim PRASCEM , naj lažejo, krulijo, delujejo mafijsko in klentelistično – imajo pač v genih – , ampka KLATI da balkanska ideološka DRHAL ne sme…..in to je najpomembnješe……in spomnite se , enkrat balkanska rdeča svinja, vedno balkanska rdeča svinja.

 31. ANGELCA pravi

  Mea culpa, mnenja sem, da lahko zveni surrealistično celo nekoliko bolje.

  Po morju plava,
  od kita glava,
  za njo pa šprinta,
  krvava pinta.

 32. alan k. pravi

  V Murglah so že spet pri svečah.

 33. herkules pravi

  Na vrsto pride tudi Janševa diploma! Da vidimo, a ja za njega pa ne velja, ker je v celoti njegova diploma copy and paste od pokojnega Kardelja in nekega vojaškega velikaša JLA!

 34. Mea culpa pravi

  Po Janši pride Janša pri takšnih šalabajzerjih

  Ponarejajo podnapise (grafolog jih lahko preveri), pa saj ni treba, saj je Maša že priznala
  V parlamentu niso čudežno izgini podpisi ampak so se čudežno dodali
  Kot svetniki prepovedo poslancu (Jazbinšku) govoriti in mu z varnostnki onemogočijo sodelovanje
  V parlamentu pošiljajo tiste, ki jim niso všeč v kot sedet
  Med njimi je Meršolj, ki je ovajal prijatelje in znance
  Denar prenašajo na Ciper, res Jankovič & sinovi, a oni vljudno gledajo stran
  Gledajo stran tudi v magistratu in so krivi vsaj toliko kot Zoki ali pa še bolj
  Prepisujejo brez citiranja (kradejo tuje znanje)

 35. alan k. pravi

  Herkilas, če bi kdaj delal diplomo, bi vedel, da to kar trdiš, ni možno. Po izposoji teme v knjižnici si le te navedel, tudi več, kjer je posledično tudi profesor vedel iz kje si črpal, ter koliko. Zadnjih 10 let se pa vse to dobi na internetu, in ni ga profesorja, ki bi vedel več od spleta.

 36. Janko Z.Vića pravi

  Pa rekao sam ji LEPO PIŠI ĆIRILIĆNO PISMO AZBUKU i SLOVECELNI ĆE ZINUT ZABEZEKNUTI!!!!

 37. Janko Z.Vića pravi

  JOŠ NEŠTO PARE ZA PRIVILEGIJE (VIŠE GODIŠNJE) NA IZOBRAZBU I POLOŽAJ MAGISTRE I ŠKOLARINU PRAVI PINGVINI NE VRAČAJU !!!!!!!!! TO MORA SAMO MOJ DALJNI ŠOGOR VIRANTVOLIMUŠKO, jer on je ČIST…………………………………………………………fuknjen.

 38. Mea culpa pravi

  Иван Петрович Павлов
  Kaj nam vzgaja SLOVENSKO šolstvo!
  Mlade, ki pogojno ne morejo prebrati ničesar, kar ne diši po levi prominenci.
  Če le malo zadiši, po kakšnem drugem vonju, jim gre na bruh!
  In se pogojno slinijo, grizejo in bruhajo!
  **
  Potem pa so presenečeni, če jih opomniš,
  da imajo tudi oni lepo oprane možgane,
  saj to je nemogoče, saj so se rodili v demokraciji!

 39. Mea culpa pravi

  Saj res, danes vidimo, kako je resna ta nova koalicija in kaj nam je ponujala zadnji mesec poleg novih obrazov.
  Poleg vsakokratnega novega obraza niso imeli niti A, od kakšnega programa in to drži še danes.
  Program PS je Janković (se spomnim Viranta, kako je pred letom komentiral)
  Jankovićev koncept, ki ima zelo malo točk
  a. Janševa vlada dela slabo (brez argumentiranega pojasnila, mislim, da ga nima)
  b. Zlato fiskalno pravilo (dejstva govorijo sama zase: Janković veliko dela, kadar dela pa dela pufe)
  c. SLABA BANKA (Janković se je boji, kot hudič križa in bo vedno proti razkrivanju korupcije)
  … Lahko, da sem kaj nepomembnega spregledal
  **
  Opozarjam bodočo vlado, da bo na njenih sejah, na stolčku financ ministra, posredno ali neposredno sedel tudi Janković.

  Vse točke so proti in ne poznam nobene druge
  Janković je veliko v medijih pa nam ni še nič zaupal o svojih konceptih za izhod iz krize.
  Pardon spomnim se dragih investicij, a se ne spomnim, da je kdaj pojasnil, kdo bo financiral.
  Predvidevam, da bi se domnevno, hudo zapufal?!

 40. MARIJAN pravi

  Zagotovo je že dlje znan vzorec “vzgajanja”, ter posledično tudi vzorec obnašanja. Tu so največji strokovnjaki židje, praksa se pa izvaja v Romuniji in Bolgariji. Pa ni nič drugače, v Severni Koreji. Vsekakor, tu gre le za psihologijo povprečnega ega, ki ga lahko z manipulacijo dvignemo, do sebi željenih rezultatov. Ta najnižja zvrst demokracije, se pravkar dogaja pri nas. Tu gre le za nadgradnjo patriotizma.

 41. Janko Z.Vića pravi

  KAKO NISAM ZAUPAO KONCERTE(BRENA; SEVERINA; BRUNCLIK) ZA IZHOD IZ KRIZE. DAO SAM NJU DIL ZA MARIBOR DA GA ELECTA OFARBA NA ZELENO, TO SAMO NOVI ŽUPAN (GOLEMA KOCKA), da potvrdi……

 42. jelka pravi

  Tale kobila bo jezdila Slovenijo samo eno leto in nič več. Potem pa jo bodo tako zbrcali v to leno, nesposobno rit!

 43. Mea culpa pravi

  Argument nasprotnikov SLABE BANKE je da bi nastala 4 milijardna finančna luknja.
  *
  Torej bi nastala 4 milijardna luknja, ki pa ni prazna, ker bodo banke prenesle slabe nepremičnine v to banko, ki se bodo kasneje prodajale po tržni ceni. Tako da danes ne more nihče trditi, da je na koncu samo izguba, vse je odvisno od prodaje na trgu, kjer ob ugodnejših cenah na trgu se lahko zgodi celo PROFIT.
  Alternatvia pa da v spufano banko, katera je vredna na trgu mogoče 800 mio €, še naprej vsako leto mečemo denar za dokapitalizacijo po 200 do 400 mio € na leto. Potem pa raje vidim da jo prodamo za 1 €.

 44. Janko Z.Vića pravi

  NEĆE DA VAS JAŠE SAMO TA KOBILA U MOM HLEVU IMA I PASTUHA DUPLI GAŠPAR KOJI VUĆE KO MAGARAC A KAD SE IZTROŠI PRAVAC U TORTELINE, PA ONDA RASNA PLAVA LIPISRANKA KOBILA MELY.. tek se ožrebila, pa onda imamo ženskog BIKA, te BABU I PO TAMARU VOOONTAAAA i NAŠ NAJVEĆI NEBRUŠEN DIAMANT KOJI MAŠE SA CIPRA I STRANCIMA OBJAŠNJAVA ZLATNO PRAVILO O MALOM IVELIKOM KRUŽIĆU!!!!!!!

 45. alan k. pravi

  Pri uličarju še vedno gorijo sveče. Je še mal za počakat, mogoče so taprave. Jumpajdi jumpajda.

 46. MARIJAN pravi

  Seveda, da se je Joshua ubranil takratne SZ, je iskal pomoč pri njenih nasprotnikih in jo tudi dobil. Kdo drug, kot MOSAD, ki je v znak pomoči prevzel tudi vse ključne točke, seveda z vso infrastrukturo, ter takrat dobro vedel, da je to dobil v trajno last. Ne preseneča več, da se v vojski, politiki in umetnosti po 60 letih pojavljajo le še hebrejska imena oz. priimki, ter da Joshua, vedel, kaj je pustil za sabo. Vse to je vedel tudi murglaški škrat, pa na koncu koncen, ni imel druge izbire, tudi možnosti, kajti nasprotovanje, bi ga odneslo. Težko je biti v teh trenutkih razsodnik, vendar murglaš ta hip predstavlja prav to, kar je nekoč predstavljal boj domobrancev. Polizal je curo, ki mu je prinesla še naprej isti standard, ter državniško slavo. Pa vseeno se še vprašam, le kje so še domobranci, kaj vidim le še podpornike židovskih izmečkov, čeprav, tega niti ne vedo.

 47. Demi Zen pravi

  Magister Bratusek LOL:))

  Kak je ze vcasih pisalo za slovenijo star pupil of eastern europe ::)) hahah.

  Najboljsa je pa ta da so ji se placali za nalogo. Briljanten in neprekosljiv prispevek k slovenski birokratski znanosti. Trojka!

 48. Ribon pravi

  Zdaj je pa že čas, da se preveri diplome profesorjev, ali pa bližnje trafike kjer se le te kopirajo.

 49. dingdong pravi

  Domov
  Naročnina
  Podjetje
  Uredništvo
  Oglaševanje
  Arhiv
  Global
  Monitor
  Prijavi se
  Naroči se na spletno Mladino
  27.2.2013

  MLADINA

  Politika
  Ekonomija
  Svet
  Družba
  Mnenja
  Kultura
  Napovednik
  Foto
  Trgovina

  Zadnja številka
  Mladina 0 | 0

  Naroči se na spletno Mladino
  Kolumne
  Intervju
  Izjave
  Rolanje
  Konzum
  Foto
  Napovednik
  Trgovina
  Naslovnice
  Diareja
  Ilustracija
  Proglas
  Pesmica
  Mladinamit
  Pisma bralcev

  Teme

  Intervju
  Kritika
  Kultura
  Upor

  Število komentarjev

  10
  Komentiraj

  Arhiv
  Shrani&Deli
  Uporniki z razlogom
  Uporniki z razlogom

  Prispevki o vseslovenski ljudski vstaji

  Politika
  Kako je diplomiral Janez Janša in kaj je prepisal?

  Max Modic | 26. 2. 2013

  Janševa diplomska naloga pod mentorstvom generalmajorja JNA in izrednega profesorja Milovana Zorca se začne zgledno: z navedbami socialističnih poudarkov o samoupravljanju.

  Janševa diplomska naloga pod mentorstvom generalmajorja JNA in izrednega profesorja Milovana Zorca se začne zgledno: z navedbami socialističnih poudarkov o samoupravljanju.
  © Tone Stojko

  Po poročanju nekaterih medijev naj bi na FDV začeli postopek preverjanja magisterija kandidatke PS za mandatarko Alenke Bratušek, ker menda v svoji magistrski nalogi ni navajala virov. In medtem ko postopki tečejo, si osvežimo spomin na diplomo mandatarja v zadnjih izdihljajih Janeza Janše, hkrati tudi prvaka stranke SDS, ki je imela do sedaj daleč največ težav z uradnimi dokumenti in pristnostjo dokazil o izobrazbi svojih kadrov. Branku Mariniču so ‘težave’ že pravnomočno dokazali, Alenka Koren Gomboc, Bojan Kekec in po novem še Danijel Krivec, pa so zaradi sumov še pod drobnogledom. V tem kontekstu je zelo zanimivo tudi diplomsko delo njihovega strankarskega šefa, kar je v članku z naslovom Zbrane misli velikega vodje aprila lani povzel Igor Mekina. Članek ponovno objavljamo v nadaljevanju.

  Kakšna pa je diploma predsednika vlade ali kako je Janez Janša hvalil Edvarda Kardelja, opozorjal na nevarno tujo tehnologijo in previsoke stavbe ter malo prepisoval

  Vlada Janeza Janše je v teh dneh obudila spomin na domnevno pomanjkljivo in celo partijsko izobrazbo nekaterih naših funkcionarjev. Ob polemikah o ponarejenem spričevalu poslanca stranke DeSUS Ivana Simčiča je napovedala »sistematičen in podroben« pregled v preteklosti podeljenih spričeval. »Na vlado prihajajo pobude k podrobnejšemu pregledu veljavnosti spričeval. Tudi tistih, ki so bila izdana na podlagi avtomatičnega priznavanja enoletne šole CK v trajanju 8 mesecev in 6-mesečnega tečaja iz Kumrovca, ki se je priznaval kot višja šola, torej VI. stopnja,« so sporočili z Erjavčeve.

  V koaliciji so projekt razkrivanja polpretekle zgodovine vzeli precej zares. Sledila so »razkritja« domnevnih pomanjkljivosti diplomskih del. Mitja Meršol, sedaj poslanec Pozitivne Slovenije, naj bi bil za svojo »sumljivo« diplomo »prepisal lastno knjigo«, kot so denimo po Twitterju prav zares opozorili v stranki SDS. Preverjanje funkcionarskih akademskih nazivov je očitno resda potrebno in aktualno. In kakšna je torej diploma prvega med »čistimi«, predsednika vlade, pridnega študenta, ki naj bi bil, kot sam poudarja, diplomiral »prvi v letniku«?

  V uradnem življenjepisu o diplomskem delu Janeza Janše, razen tega, da je obramboslovec, ni mogoče veliko prebrati. Splošno sprejeto in dobro oglaševano je, da je Janša svojo sodobno politično kariero zgradil ob pomoči antikomunistične retorike in Jožeta Pučnika, ki se je komunizmu upiral že sredi sedemdesetih let. Manj znano je, da je Janša v osemdesetih letih, leta 1982, ko je bil absolvent »splošne ljudske obrambe« na takratnem FSPN-ju (Fakulteta za sociologijo, politične vede in novinarstvo), diplomiral z delom Obrambnosamozaščitne funkcije v načrtih družbenega razvoja republike.

  Janševa diplomska naloga pod mentorstvom generalmajorja JNA in izrednega profesorja Milovana Zorca se začne zgledno. Z navedbami socialističnih poudarkov o samoupravljanju (itd.), v katerem »delovni ljudje in občani združujejo delo in dohodek«. Nato času primerno nadaljuje z navedki iz del Edvarda Kardelja. »Vlogo načrtovanja najbolje opredelijo naslednje besede Edvarda Kardelja: ‘V naših pogojih socialističnega samoupravljanja mora biti plan eden glavnih instrumentov družbene reprodukcije in to ne samo materialne, temveč tudi reprodukcije socialističnih samoupravnih družbenih ekonomskih odnosov,’« navaja Janša iz Kardeljeve srbske izdaje knjige o protislovjih družbene lastnine.

  Člani SDS se zgražajo, češ da je v diplomski nalogi Mitje Meršola navedenih »le devet virov«, o tem je poročala celo RTV Slovenija. No, diplomska naloga Janeza Janše na 72 straneh ima navedenih pet virov (pet knjig).

  Ob tem je imel avtor kar nekaj težav tudi pri navajanju. Tako je dobesedno in brez navedbe vira prepisal kar vse poglavje 4.7 Družbenega plana SRS za obdobje 1981–1985, z enako vnemo in brez navajanja vira pa je prepisoval tudi iz dveh avtorsko varovanih knjig. Gre za knjigo Slavka Soršaka in Jožeta Smrekarja o delovanju družbenopolitičnega sistema v neposredni vojni nevarnosti, ki je izšla v Mali knjižnici splošnega ljudskega odpora in družbene samozaščite, in za knjigo Osnove rukovođenja i komandovanja, ki sta jo napisala Stevo Tankosić in Dušan Vukadinović. Iz prve knjige je Janša brez navedbe vira prepisal več odstavkov, od tega, kaj morajo vsebovati prostorski načrti, kakšno vlogo mora načrtovanje imeti pri »vodenju splošne ljudske obrambe«, do ukrepov za hitro mobilizacijo. Iz Tankosićeve in Vukadinovićeve knjige pa si je »sposodil« shemo vodenja, pri čemer je napisal, da jo deloma povzema, jo je pa prekopiral.

  Poleg tega avtor na več mestih v diplomi, času primerno, opisuje idealno družbeno organizacijo, ki naj bi bila učinkovita v odporu proti prihajajočemu »zunanjemu« sovražniku. Svetuje, naj se država izogiba nevarnim tujim »licencam«, kmetijstvo pa »monokulturam«. Ob upoštevanju »interesov« in »potreb« Slovenije naj bi bilo po Janševem mnenju »načrtovanje velikih sosesk in s tem velike koncentracije prebivalstva sploh nesprejemljivo«, saj bi v vojnih razmerah s tem sami sebi povzročali nerešljive težave. Če bi zmanjkalo energije, ne bi delovala dvigala, potem ne bi bilo gretja, občutili bi pomanjkanje hrane in vode. Na podeželju bi bile vse te težave veliko manjše, je bil leta 1982 prepričan sedanji predsednik vlade. Zato je nasprotoval tudi »odpiranju«. Modernizacija na podlagi uvoza licenc naj bi bila »škodljiva«. Glavna nevarnost naj bi bila predvsem v »zunanjem sovražniku« v obliki tujega kapitala, znanja in informacij. »Ali uvajanje sodobne tehnologije v proizvodnjo ob naših lastnih skromnih dosežkih ne pomeni uvoza tujih licenc« in »ali se dovolj zavedamo, da tuja tehnologija pomeni odvisnost od preskrbe z rezervnimi deli in mnogokrat s tujim strokovnim znanjem?« se je spraševal takrat

 50. cincamarinca pravi

  Manjka samo še Spomenka Hribar.

 51. kmetica Gomboc pravi

  bravo, dingdong. crne odojke je treba vsake toliko casa
  spomnit, koga castijo. kako jih bolijo dejstva..
  ajde, zdaj pa pretrcavat cesto, v daljavi se vidi oslova senca.

  😀

 52. grey pravi

  @Marjan, oprosti ne razumem dobro zadnjih stavkov. To, da nas je šlosar izročil zionistom, mi je jasno, ko beli dan. Domobranstvo, je nastalo iz vaških straž, izključno v smislu samozaščite. Potem se je vmešala politika in je nastalo kar je glej Skrivna Združenja. Ampak kućan pleše z zionisti. EU se poskuša iztrgati iz zionističnega smrtnega objema oziroma se otresti suženjstva, ki ga vsiljujejo zionisti, preko denarja, medijev nafte energije in še mnogo drugih nevidnih vzvodov. Da pa je kućan del zionistov, je jasno tudi iz tega, kje je kupoval kućan havbice. Gospod Janša pa je v navezi z EU, ki se želi otresti suženjstva, ki ga vsiljujejo zonisti. Primer Patrija je nazorno razkrila opisana ozadja, vse sicer brez vsake pravne osnove, ampak samo zato, ker ne pleše s zionisti. Torej kućanovi nabijači služijo zionistom, pa se tega niti ne zavedajo. Rinejo v klavnico suženjstvo in tega niti ne vedo. Mediji v lasti klavničarjev, jih pa tako lepo vabijo. Vsak dan jih preparirajo z novo lažjo in oni slepo verjamejo, celo drenjajo se, kateri bo bolj usral človeka, ki jih hoče odpeljati stran od nji – naše pogube. Ves trik je v medijih in lažeh, ki jih širijo. Se strinjaš?

 53. cincamarinca pravi

  Upoštevajoč vse razlike med Virantom in Bratuškovo,lahko mirno ugotovim,da bodo prej mariborske Viole začele navijati za Olimpijo,kot pa bosta ta dva skupaj sestavila učinkovito vlado.Sicer pa bomo videli na današnjem derbiju.

 54. grey pravi

  Kako se bost počutila Kmetica Gomboc, in Ding dong – pa še kdo, ko bosta razumela Marjanov in moj zapis?
  No se zavedam, reakcija ne bo takojšna na dologi rok pa zagotovo. Torej malo si vseeno prišparajta kasnejšega sramu.
  Kakor je že rekel sloviti Schopenhauer vse Resnice gredo skozi tri stopnje:
  Zavračanje;
  Nasilno nasprotovanje;
  Sprejemanje, kot samoumevno.
  Torej moja iskrena želja je, da si prihranita malo psihičnih muk in nam tudi, ker branje teh in podobnih – milo rečeno nevednosti, pušča slab občutek za okolico v kateri živim.

 55. kmetica Gomboc pravi

  grey, lahko malce pokomentiras dejstva
  glede diplome jj? da ne bos samo nabijal
  v prazno..

 56. rdeča opranoglava balkanska svinja pravi

  @grey

  torej izbira:

  – njihovi kurčevi srbsko ložni prostozidarji ali
  – vaši jebeni opus dei-jevci?

  koga priporočaš?

 57. grey pravi

  @rdeča…
  Opus dej je vatikanska loža, ki je isto iluminatsko sranje. Krinka iluminatov pa so ravno nepojemliva nasprotja, kot je opus dei. Pravo osebno svobodo za enkrat še!!! je v EU. Sicer vse te vladarske združbe so iluminatske, oziroma potomci onih, ki so služili anunakijem. Se sliši malo preveč ZF? Poglej si dobro zgodovino od Ramovega imperija dalje. Potem postanejo Ješuine (Jezusove) besede razumljive, posebno v stavku: Resnica vas bo osvobodila”. Ne mešaj Ješuin nauk z institucijo kot je RKC. Pa tudi v tej inštituciji so ljudje, ki iskreno verjamejo v to kar delajo. Kot veš so prve Kristjane – Esene preganjali vsi od Rima do židov.
  Te mase je ogromno in v parih stavkih zajeti kdo je kdo..
  Ok na kratko Srbske lože so direktno v navezi zionistov. Opus dei pa ne.
  “- vaši jebeni opus dei-jevci?” Ne vem, pa kaj je to vaši oziroma kaj si mislil s tem?
  P.S.
  Na tvojem mestu si ne bi dal takšnega nicka, niti ga ne bi na takšen način prevzel.

 58. grey pravi

  @Gombočeva kmetica, glede Janševe diplome nimam še nobenih info. Edino kar vem, da je bil glede ideologije močno zaveden, tako, kot masa nas takrat nevednežev. Sicer pa “nauk” je bil tako na prvo žogo lep in privlačen, ko pa pogledaš bolje v njegovo “kodo” je kot računalniški virus, namenjen samouničenju.
  Takrat ni bili Interneta tiskane publikacije, pa pri nas nedosegljive, ali celo prepovedane.
  Kje si z dojemanjem po Schopenhauer_u 1? ali 2?

 59. totto rossello pravi

  Mekinina jajca ! @ rdeča svinja ………..

  malo pozabljaš da je diploma pisana v JUGI na družboslovni fakulteti , kjer si moral navajat – prepisovat ” VELIKANE ” socijalizma – drugače nisi diplomiral

 60. naj prvi vrže kamen.. pravi

  ??????????????
  .
  svojat–sds-ovska
  .
  PA KAR Z šleperjem..
  .
  .
  .ne pomaga..
  .je že preč..
  .TIK-TAK..TIK-TAK..TIK-TAK…!
  .

 61. heineken pravi

  potrebno bo pregledati tudi –plagiatorstvo–diplome–j.i.j.
  .
  kaplar
  ———– je namreč na
  .veliko prepisoval iz ..
  ————————–
  DEL EDVARDA KARDELJA..SLAVKA SORŠAKA..!!..etc..etc
  .
  .saj sam –NIKOLI NI NIČ ZNAL–!!
  .
  .RAZEN
  .
  MANIPULIRANJA
  LAGANJA
  BLEFIRANJA
  OBTOŽEVANJA.
  .
  .smrt–janšizmu

 62. Mea culpa pravi

  Kateri dan je danes, zgodila se je sreda in jutri bo četrtek.
  Alenka bo še čakala v čakalnici!
  Račun za prepisovanje, bomo malo počakali, se ne mudi in ne skačimo na prvo žogo!

  Kmalu znano, ali bo Ambrožič še magister ali ne
  Minilo je več kot 6 mesecev in še danes se ga titulira magister Ambrožič.
  Preverjen recept za Alenko!?

 63. Mea culpa pravi

  Alenka je sama prepisovala in sama bo nosila posledice.
  Ko pride na vrsto ji neki drugi prepisovalec ne more spremeniti usode. Videl sem Kanglerjevo diplomo in danes Alenkino, lahko rečem Alenka veliko preveč si prepisovala.
  Zakaj nam danes dodajajo še nove in nove nepreverjene prepisovalce.
  Alenkinega prepisovanja to ne skrije!

  Njeni režiserji so danes v zagati in so uporabili stare metode, ki danes bolj škodijo, kot pomagajo Alenki.
  Alenkina diploma bo solo šla na analizo!
  Kaj pa, če ji Janković pomaga, da se zadeva izgubi v kakšni omari?

 64. Mea culpa pravi

  Potrati časa je ostalo za govor le 8 sekund
  http://tvslo.si/predvajaj/v-zivo-tv-slovenija-1/tv.slo1/#tv.slo3;;

 65. Mea culpa pravi

  Še pomnite ponarejene podpise in potem priseganje o pristnosti. Maša pa priznala pred kamerami, da so golfali. Ali še kdo verjame brez grafologa, kar na besedo poslancev PS, da niso ponarejali?
  Danes Alenka pri svojem prepisovanju pričakuje, da ji bo dal podporo LDS Mirko Bandelj,
  on mora potrditi, da je Alenka sodelovala pri gradivih iz leta 2001 in nato copy pastala 2006

 66. markospil pravi

  kako je lepo poslusat kadar macke mjaukajo ko jim se stopi na rep…niste prej tako govorili za svoje lopove z ponarejenimi diplomami in gdo se ve kaj….zdaj ste pa kar naenkrat zelo pametni in se vam je osvezil spomin…zanimivo…in prepozno…spucajte raje drek v svojih vrstah potem pa pridite pometat se kje drugje…

 67. Mea culpa pravi

  “spucajte raje drek v svojih vrstah ”
  Besede zelo veliko in kar precej vulgarne, ne razumem pa kaj si hotel?

 68. xtc pravi

  Podporniki puklastega:
  Vsebina komentarjev je odraz duha, manjvrednosti, stopnje frustriranosti, razgledanosti … uporabljate izraze, ki jih nikoli nebi uporabljal za najhujše sovražnike.

  Kaloh: “copy – pastala” … briljantno!

 69. Mea culpa pravi

  Janković je pripravil ognjemet

 70. dern pravi

  BTC…………………..OGLASI SE ČEZ LETO DNI, KO BOŠ OBUBOŽAL , IN SE PRED MERCATORJEM NADUVAL, DA TI PAČ, ŠEKDO DA ZA LIFE…………..BOBEK, BEBEK, BEBO, ČAKA TE KANTA.

 71. […] na medmrežju se že pojavljajo prve šale v zvezi z Bratuškovo, denimo “Miss Plagiat” bo vladala neoriginalno ali pa Kakšen je slogan političnih plagiatorjev? Brat bratu Bratušek! […]

 72. Mea culpa pravi

  Danes na Slakovem TV omizju
  Dr Bojan Dobovšek:
  “Glavno vlogo bi morali odigrati pa novinarji. Opažam, da novinarji v zadnjem času,
  poročajo zelo pristransko. In ko bomo razvili tisto pravo preiskovalno novinarstvo
  pa ne bo naročenih člankov, ker ljudje ne razumejo dovolj kaj se dogaja v politiki
  in preveč zaupajo medijem in se potem to prikaže pristransko in ljudje so zavedeni.
  Se pravi, da pričakujem, res tisto pravo preiskovalno novinarstvo.
  Vsak naj počisti na svojem pragu in prikaže to kar se dejansko v politiki dogaja.
  *
  Mi imamo pa same spin offe o katerih smo že govoril, razpravljal smo o tem
  kaj je pravno in kaj ni pravno, ali pa kaj je delala narobe KPK,
  ali pa kaj so člani narobe naredili,
  nismo pa imeli finančnih strokovnjakov, forenzikov s strani računovodstva
  da bi razčistili te finančne tokove pa teh razprav sploh ne bi bilo potrebno dva meseca”

 73. […] Preberite še: Dokazi o plagiatorstvu: Bratuškova je “copy-pastala” direktno iz vladnih gradiv!? […]

 74. […] Preberite še: Dokazi o plagiatorstvu: Bratuškova je “copy-pastala” direktno iz vladnih gradiv!? […]

 75. Star partizan pravi

  Ona je sama kopy past spic komunista, zato je tudi najboljša in nedotakljiva, katerega boste že pogruntal. Je najboljša v murgeljstanu in svetu . Edina točka programa nove vlade je uresničena .Ostalo pa ni važno, razen kadrov in to obvezno svojih iz murgeljstana,nenaše pa vse ven od čistilke naprej.

 76. […] Politikis.si je bil prvi medij v državi, ki je objavil omenjene akte zavoda Brdo, kjer je poleg tudi tekst, ki dokazuje kje in na kakšen način je Bratuškova […]

 77. […] Vsak bralec Politikisa pa se lahko sam prepriča o “originalnosti” magistrske naloge premierke Alenke Bratušek – TUKAJ.(sta/ured) […]

 78. […] Vsak bralec Politikisa pa se lahko sam prepriča o “originalnosti” magistrske naloge premierke Alenke Bratušek – TUKAJ. […]

 79. diabetyk pravi

  It’s going to be finish of mine day, except before end I am reading this fantastic piece of writing to increase my experience.

 80. www.youtube.com pravi

  wonderful publish, very informative. I ponder why the opposite experts of
  this sector do not realize this. You must proceed your
  writing. I’m confident, you have a great readers’ base
  already!

 81. njoy electronic cigarettes fda pravi

  Quality content is the main to invite the people to pay a visit the web page,
  that’s what this site is providing.

 82. dune buggy primary games pravi

  I was extremely pleased to find this website. I wanted to thank
  you for your time due to this wonderful read!! I definitely savored every
  part of it and i also have you book-marked to look at new stuff on
  your web site.

 83. Projet Participatif pravi

  I really lve your site.. Grerat cooors & theme.

  Did you create this web site yourself? Plrase reply back as I’m
  trying to create my own blog and would like to find out where you got this from or
  what thee theme is called. Appreciate it!

  Look at myy web blog; Projet Participatif

 84. cheap auto insurance pravi

  With money, we can prevent ourselves from sufferings that
  come with poverty like cold and hunger. If you’re going
  to make money from your photography, you’ll need to stay on top of the business side of
  things. Mobile Money Machine is a mobile Web
  advertising machine which creates a mobile internet marketing campaign and sends it to billions of i earth in other to deliver an overflow
  of cellular Site visitors to the affiliate hyperlinks of an affiliate marketer.

 85. banana kong cheats pravi

  banana kong cheat features a huge function throughout U .
  s . Way of life. Many people is frequently observed taking
  part in things to do associated with banana kong hack 2014.
  This can be partially because men and women on most age range can be required along with people
  are generally added with each other through this specific.

  Commonly someone that exhibits the do not like for banana kong hack android can be regarded as a good outcast.

 86. telecharger fifa 14 pravi

  telecharger fifa 14 gratuit has a significant role within United states
  Tradition. Lots of people is usually viewed taking part in pursuits linked to telecharger fifa
  14 gratuit. That is partially since individuals of most age ranges may be included as well as people are generally introduced in
  concert by means of this specific. Usually a person which shows their
  particular detest for telecharger fifa 14 gratuit might be deemed an outcast.

  Economical Aspects

  It’s not common practice to link economics with telecharger fifa 14
  gratuit. Usually, telecharger fifa 14 gratuit would be considered
  to have no impact on the financial situation, but right now there have been some results.
  Your revenue industry linked to telecharger fifa 14 gratuit is truly a a couple of.
  3 billion dollar 12 months industry and also developing each and every year.
  The utilizes practically 150, 000 folks in the
  usa by yourself. It could be safe and sound to say that will telecharger fifa 14
  gratuit play a vital purpose with U . s . economics
  in addition to must not be assumed.

  The environmental Components

  From a several calendar month very long research project, I have been competent to end that
  will telecharger fifa 14 gratuit isn’t going to in a wrong way impact environmental surroundings in any way.
  Any telecharger fifa 14 gratuit failed to apparently end in waste materials and also would not become obtained
  in jungles, jungles, estuaries and rivers, ponds, oceanic masses, and many
  others… In fact, telecharger fifa 14 gratuit produced
  some positive effects about our own special little dynamics.

  Politics Components

  Oh yea may telecharger fifa 14 gratuit at any
  time have an effect on governmental policies. Not too long ago 5 applicants operating intended for some sort of
  situation applied telecharger fifa 14 gratuit because the main matter in their advertising campaign.
  An individual could possibly feel telecharger fifa 14 gratuit has
  to be undesirable matter to be able to lead some sort of marketing campaign with, but also in reality using the societal and ecological influence can be has,
  this particular subject matter could acquire many readers.
  These types of 5 individuals proceeded to go four pertaining to 5 upon successful his or
  her positions.

  Conclusion

  telecharger fifa 14 gratuit are a bit more essential undeniable fact that nearly all provide credit ratings pertaining to.
  The next time the thing is that or perhaps imagine telecharger fifa 14 gratuit, take
  into consideration that which you simply just go through and also recognize precisely what is truly going on.
  It is likely an individual beneath respected telecharger
  fifa 14 gratuit previous to, but will probably today commence
  to provide the acknowledged desired along with well
  earned.

 87. Cloud Raiders Hack pravi

  You have made some good points there. I looked on the net for more info about
  the issue and found most people will go along
  with your views on this website.

 88. insure mobile phone pravi

  This is really interesting, You are a very skilled blogger.
  I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post.
  Also, I’ve shared your website in my social networks!

 89. google pravi

  I think this is among the most vital info for me.
  And i’m glad reading your article. But wanna remark on some general
  things, The website style is perfect, the articles is really excellent : D.
  Good job, cheers

 90. Fifa 14 Hängt sich auf xbox pravi

  Wonderful web site. Plenty of useful information here.
  I am sending it to some pals ans additionally sharing in delicious.

  And certainly, thanks to your sweat!

 91. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who
  had been doing a little research on this. And he in fact ordered me dinner simply because
  I found it for him… lol. So let me reword this…. Thanks
  for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this subject here on your web page.

 92. druk cyfrowy Opole pravi

  Hey there! This is my first comment here so I just wanted
  to give a quick shout out and say I truly enjoy reading through your
  blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums
  that deal with the same subjects? Many thanks!

  my site … druk cyfrowy Opole

 93. It is usually at this point that the most junior member of the household suggests that maybe I should put more water in the bowl so that the plunger has half a chance of
  success. It’s very vital that you get Plumbing Alameda work made by
  a specialist. Due to the high level of customization, it
  is very easy to ruin or severely impair a character in Champions Online.

  Feel free to visit my web page; copper repiping pompano beach amphitheater

 94. bitcoin faucet free pravi

  We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website offered us with valuable info to work on. You’ve done
  a formidable job and our entire community will be thankful to you.

 95. This is much is true, but what some customers don’t realize is
  that you can help reduce your total bill by doing some services on your own.
  Some of the heavy stuffs like piano create real problem for the removers.
  Arts, sports, music, and fun have given a new face in town.

  my web-site; national moving companies consumer reports

 96. storage companies in tucson pravi

  Save yourself the hassle of moving, plus Fri day and enjoy it.
  ” The easy answer to that difficult and (often) emotionally charged issue is that you need to determine how much stuff you will really need to take along to your new home. Providing assistance to customers who are trying to relocate is the responsibility of the customer service reps.

  my blog post – storage companies in tucson

 97. Margery pravi

  Instead play games over the long-term as the Steve Jobs of China which
  mmorpg games creates a new Computer system speakers.
  The Best MMORPGThese days in the realm of addictive behavior.

 98. social media marketing Kuwait pravi

  The demands of the more mainstream content, such as Facebook and
  blogging, can leave little time for these extras, and it’s important not to become so buried
  in online activities that you steal time away from your core business.
  You always want to track data relevant to your
  traffic and conversion rates. Article Source: in business is mostly about marketing, especially online.

  Also visit my webpage; social media marketing Kuwait

 99. Used Cars in Jacksonville FL pravi

  Thanks foor finally taalking about > Dokazi o plagiatorstvu:
  Bratuškova je

 100. Houston pravi

  So how do you agree on time limits and set some rules around geolocation, velocity,
  and Legion is very important thing about flash games.
  We have full the game access to some people would go to the trainer.
  A Whole, Fresh Beat Band, Hit Machine allows players to carefully accelerate, completely untrue, claims to be this generation.

 101. Take initiative and get the amount of customers you deserve.

  Promote multiple affiliate programs in your website but don’t promote every
  little thing the world has to offer. SEO Traffic Lab can provide effective local SEO Lincoln services that can benefit your business.

  My weblog … social media marketing web x.0 of opportunities

 102. hcg weight loss omaha ne pravi

  If you or someone you know thinks they may be pregnant or is experiencing any symptoms of pregnancy and acquires a negative test result, its best to test again in around a week.
  This is not the energy expenditure with planned
  exercise. These picnic spots and weekend gateways are spread along the borders ofthe city.

  My web-site; hcg weight loss omaha ne

 103. putitas online pravi

  Lali Espósito llega al videochat de para compartir con sus seguidores.

 104. hotel pravi

  What’s up, I read your blog on a regular basis. Your story-telling style is awesome, keep doing what you’re doing!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen