Janša Jankoviću še zadnjič pokazal kakšno mora biti “premiersko testo” v letu 2011! Ter razkril vse pogodbe.

27

Predsednik SDS Janez Janša je včeraj med soočenjem na Pop TV Zoranu Jankoviću še zadnjič pokazal kakšen mora biti pravi kandidat za premiera v letu 2011. Povezujoč, razgledan, kulturen, z dolgo politično kilometrino in računalniško opismenjen. Vse to kar Janković ni.  Janković je namreč spet ponovil, da z Janšo po volitvah ne bi sodeloval (to od včeraj dalje govori tudi Gregor Virant!), na veliko je zamenjeval določene pojme (še zdaj denimo ne zna ločiti med pristojnostmi vlade in državnega zbora, Janša mu je tudi svetoval, da si kakšno stvar naj raje prej prebere, preden jo začne razlagati), Janši in drugim sokandidatom je ves čas skakal v besedo) in se v letu 2011 hvalil, da on računalnika ne potrebuje.

Janša je potem tekom noči na svoji Facebook strani prav tako objavil celotno dokumentacijo oziroma pogodbe o njegovih nepremičninah, kar Janković vse do danes še ni storil. Javnosti je namreč “pozabil” pokazati pogodbe o poslovanju med Mercatorjem in Electo. No, Janković še kljub temu meni, da je “čist kot solza”. Na to je opozoril tudi Janša, ko je dejal, da je z objavo dokumentov čakal tako dolgo, saj je želel, da kandidati za premiera razkrijejo vse svoje premoženje in ne samo petih odstotkov. Želel si namreč videti pogodbe, ki jih je Janković podpisal, ko je bil prvi mož Mercatorja, s podjetji, ki so bila v Jankovićevi zasebni lasti.

Janša je že med samim soočenjem dejal, da ni zaskrbljen, da bi pristojni organi odkrili kaj nezakonitega, saj je bilo njegovo početje pri pridobivanju nepremičnin vedno zakonito. Ko ga je voditeljica Darja Zgonc vprašala, če obstajajo kakšne sporne povezave med njim in podjetjem Imos, ji je Janša odvrnil, da on ne samo temu pritrjuje, ampak tudi dokazuje, da teh povezav ni. Po drugi strani pa je Zgončeva Jankoviću postavila dobro vprašanje, ko ga je vprašala, ali bo Janković odstopil s položaja, ki ga bo v danem momentu zasedal (županskega ali premierskega), če mu pristojne službe odkrijejo karkoli nezakonitega? Janković je dejal, da takoj.

Mimogrede, ob koncu soočenja je Janša tudi v papirni obliki Jankoviću izročil pogodbe in mu dejal: “Posebej za vas smo jih skopirali, da ne boste imeli težav pri iskanju Facebooka.” Še prej je Janša pojasnil, da on uporablja računalnik in da ne rabi papirjev Zoranu Jankoviću nositi. A tudi na tem mestu je Janša še enkrat več izpadel gentlemansko in računalniško nepismenemu Jankoviću priskočil na pomoč.

Janez Janša je tekom noči na svojem Facebook profilu objavil celotno dokumentacijo oziroma pogodbe o svojih nepremičninah.

Foto: Facebook

 

 

Št. komentarjev: 27
 1. vsesamJanšo ne pravi

  VSI NA VOLITVE ZA JELINČIČA ALI JANKOVIČA! ELITE RAZBIT, CIGANE ODSTRANT!!!

 2. MEFISTO pravi

  Tegale pa v trebuhu črviči.

  Je zmanjkalo žganega?

 3. tatjana pravi

  Janša je edini ,ki je usposobljen za premierja .

 4. modusvivendi pravi

  Jankovič, kdaj bomo videli pogodbe med Elekto in Mercatorjem. Pa pogodbe med Volosom in Mercatorjem. Pa vse tajkunske pogodbe za odkup Mercatorjevih delnic. Tiste pogodbe vržene na mizu niso konsistentne z premoženjem, ki ga imaš. Se ne sklada.

 5. megi. pravi

  VOLITE JANŠO, ker je edina opcija, ki nam lahko izboljša prihodnost.
  požareport razkriva:

  Lista donatorjev pravnih oseb razkriva nekaj izjemno zanimivih podjetij in seveda njihovih lastnikov. Tako je Gregor Virant vzel denar tudi od enega izmed največjih slovenskih tajkunov Igorja Laha, lastnika finančne družbe KS Naložbe. Spomnimo, Lah je pred kratkim neuspešno prevzemal Pivovarno Laško. Virantovi listi je denar dal Stanko Polanič, lastnik družbe Intering Holding, znan kot “poglavar Prekmurja,” vedno na seznamu najbogatejših Slovencev in tesen prijatelj nekdanjega predsednika države Milana Kučana. Virantova lista je denar dobila tudi od medijsko razvpitega murskosoboškega podjetja 3Lan d.o.o., v lasti Denisa Čeha, to je podjetja, preko katerega je prosluli Matej Raščan, bivši lastnik propadlega založniškega podjetja Delo Revije kupoval mariborski časnik Večer (glej faksimile).
  Gregor Virant načrtuje velike investicije v sektor informacijske tehnologije, največ v projekt e-zdravje in nadgradnjo e-uprave, zato verjetno ni naključje, da se je med Virantovimi kandidati za poslance znašel tudi dokaj razvpiti uradnik na ministrstvu za pravosodje Dušan Kričej, kar smo na našem portalu že poročali (glej članek Gregorji v propad?!). Prav Kričej naj bi bil po navedbah naših virov ključna zveza med Virantovo stranko in tako imenovanim IT lobijem, med finančne donatorje Virantove stranke pa je pripeljal znana slovenska podjetja, ki se ukvarjajo z informacijsko tehnologijo. Denimo SRC.SI, ki ga je v starih dobrih časih LDS obvladoval nekdanji minister za notranje zadeve, zdaj odvetnik Mirko Bandelj, in podjetje Ipmit d.o.o., ki si prizadeva pridobiti posel elektronskega cestninjenja na državnem Darsu.
  Najzanimivejše ime med posamezniki (fizičnimi osebami), ki so Virantovi stranki podarili denar, pa je nedvomno Aleksander Mervar, ustanovni član Golobičeve stranke Zares. Mervar je pomočnik uprave Elesa in velja za enega izmed najvplivnejših ljudi v slovenski energetiki (glej galerijo slik).
  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=17830&type=tags

 6. Kardeljev Edi pravi

  Res ste hohštaplerji. Sem mislil, da gre za to, da nas nekdo potegne iz dreka v naslednjih letih, vi se pa kot smrkavci prepirate o tem kdo ima vikend v Trenti ali bajto v Grosuplju. In vaš ljubi JJ je že imel priložnost. Pa jo je zapravil. Zdaj jo dajmo še komu drugemu. No, Dolenjci bodo že po defaultu hoteli imeti svojega spreobrnjenca na čelu vlade. Upam, da jim bomo Slovenci dokazali, da nam ni ljubo živeti v cvičkariji.

 7. hors pravi

  Sinočnje soočenje in voditeljica je bilo doslej najslabše zraven sodi tudi soočenje Pucerja .Na POPu imajo pa res “krasne”voditelje.Virant se je pa pokazal kakšna baraba je!!!!

 8. hors pravi

  Kardeljev Edi tudi primorci hočejo svojega pa je tudi imel priliko pokazat kaj zna in tudi je zapufal nas do neba.Raje se ugrizni v jezik

 9. Nebodigatreba pravi

  meni je samo zanimivo kako se da slovenski narod poceni kupit.
  Pogodbe so davek je plačan kaj pa kupnina? Pogodbe ne dokazujejo plačila kupnine ampak samo namero.

 10. Kardeljev Edi pravi

  Tako je, hors. Se strinjam s tabo. JJ in BP sta pač odplesala svoje. Dajmo priložnost še komu.

 11. zimb pravi

  najprej diskreditacija … v isti sapi pa govoriti o povezaovanju in odprtosti … sicer pa najprej JJ govori naj pokaze pogodbe za nepremičnine in zdaj kJ so pogodbe med Merkatorjem in Electo, kje je tu povezava pa veste samo progresivci. ste pa simpatični, šef pove misel, mediji jo povzamete in potem se šef sklicuje na iste medije kot dokaz da govori resnico. prefrigano.

  volit se pa ne da itak nikogar, programe imate vsi identične, pregovarjate se pa o lastnih barabijah, ki ste jih vsi polni, zdaj je že bolj na tem da “jaz kradem manj kot drugi”.

 12. ribon pravi

  Grem stavit oz vem, da zdaj ko so papirji na ogled postavljen, da je star postala nepomembna. Ob gledanju POPa se je videlo in čutilo kako na vsak način Janšo postavit v nelagoden položaj. Od velikosti stanovanja skoraj v cm2 natančno,do nepremičninske “strokovnjakinje”Pašek Šetinc o vrednotenja stanovanja????. Me je pa definitivno razočaral Juda Iškarjot Gregec. Mislim, da to njegovo sinočnje početje raskriva vso njegovo gnojno goščo v najslabšem pomenu. Ja ljubi bog, niti dva meseca ne obstajajo pa se hvali, da so čisti in brez madeža halo !! Predstavljate si ga čez 20 let., upam, da jih bistveno prej pobere. Do kroga za orevanje na dirki se je futral pri Jaši, potem pa očitek Janši o kadrih njegove vlade v kateri je bil sam predsdnik kadrovske komisije. Bljak !!

 13. MEFISTO pravi

  Ja, res je, Janša je že imel svojo priložnost in jo je izkoristil v naše dobro.

  Tudi Pahorju so dali priložnost, čeprav smo vsi vedli, da iz te moke ne bo kruha, pa jo je do kraja in konca zavozil, z njo pa še državo.

  Ker je rdečakar, nima ponosa i nsramu, pa si upa še nkrat kandidirati in računati na pozabljivost dela butastih Slovencev.

  Če bi imel kam oditi, bi vam prav privoščil vsaj eno leto Jankovića.

  Več pa tragikomedija z njim ne more in ne bi smela trajati.

 14. MEFISTO pravi

  Naivneži računajo, da bodo pod Jankovićem lahko zapravljali kot Jurček in Damjan.

 15. megi. pravi

  Zanimivo kako glupe SLOVENSKE OVCE zdaj premlevajo samo to, ali je z Janševimi pogodbami vse v redu ali ne.

  To, da Mafijanković pogodbe skriva, pa jih sploh ne skrbi.
  To, da je KGB uničil državo, so kar pozabile.
  To, da je Virant podli izdajalec, ki je zabil nož v hrbet SDS, jih ne skrbi.

  Glupi slovenski folk se raje z drobizem ukvarja, da mu ni treba gledati, kako se zapravljajo milijarde.

 16. danilo II. pravi
 17. Janko Ić pravi

  Slab JJ še vedno boljši,od dobrih ostalih.

 18. fidel pravi

  janša-LUKAŠENKO—?????????

  -politično KULTUREN..???
  ……………………………
  .
  SAJ STE PONORELI na tem kurčevem, portalu..!!!
  .
  je navaden -ŠARLATAN IN

  HIPOKRIT.

  .LOPOV

  .LAŽNIVEC

  OPORTUNIST..!!
  .
  SOVRAŽI GA VEČ KOT POL SLOVENIJE..!!
  …………………………………………………………….
  .
  ZATO NE BO DOČAKAL KONEC MANDATA..!!
  .
  DOL in stran z kriminalcem–JANŠO..!!
  ………………………………….

 19. slovenka pravi

  Problem je, ker je v Sloveniji veliko kriminalcev in zafrustrirancev zato ima veliko podpornikov.

 20. janez pravi

  Res je pokazal včeraj kako lagati medtem ko te gleda v oči, kako odgovarjati na vprašanja brez da bi odgovoril !!!

 21. Baron pravi

  Janez in slovenka, to velja za komunajzerje.

  Očitno pa ste res obupani.

 22. janez pravi

  Danes je JJ pokazal kakšen je 😉 včeraj je do zadnjega zavlačeval s pogodbami, danes pa ignoriral medije, da je preprečil potop !!!

 23. gor pravi

  ma dajte prosim vas samo Janšo naprej nosite kaj je pa naredu je oče tajkunov celo državo je razprodal za drobiž zdaj želi še dokončat začeto. Niti pod razno dol z njim nas bo vodil navaden vodnik ne ga srat naj pove o jahti ki je zasidrana v Dubaiu nevem a smo res Slovenci tako butasti da lahko ponovimo napako.Sem podjetnik in v njegovi vladi nam ni bilo nič naklonjeno še dobro da je omenil da se nam standard dviguje :)komik na podlagi 120000 brezposelnih pa penzije za 40 let dela 380 eur naj on preživi z tem kar zmrazi me

 24. Simeon pravi

  Spoštovane Slovenke in spoštovani Slovenci!

  Nisem neumen in nisem pameten, sem človek, ki ocenjuje Volitve poslancev v državni zbor, kakor tej instituciji pravimo v Republiki Sloveniji. Marsikdo mi je v preteklem tednu govoril, glej kako bo zmagala SDS in kakšno razočaranje bo prisotno pri t.i. levih strankah. Takrat sem odvrnil, če se pravilno spomnim zgodovine slovenskih volitev, ni nikoli zmagal nekdo, ki se je 1 teden pred volitvami “okronal” in “bahal” s tem da je že mandatar za sestavo nove vlade. Bila je izjema in to so bile volitve leta 2008, ko je zmagala SD. Zakaj je bila izjema? Tudi leta 2008 je SD na sredo, pred volilno nedeljo vodila s 36%, sledila ji je SDS. A takrat je SD-ju uspelo obdržati pičlo oz. dokaj malo prednost pred SDS-om, vendar ji je podpora padla na dobrih 30%. Takrat je bilo napeto, medtem ko letos na predčasnih volitvah te napetosti ni bilo, vse javnomnenjske raziskave so kazale na močno zmago SDS, a se je obrnilo drugače. In sedaj veljaki SDS iščejo izgovore pri vseh ostalih, samo pri sebi ne. Ne vem kaj več je vreden gospod Janša od nas posameznikov, ki živimo v tej naši državi. In če je sam predvideval da Gospod Janković ni pripravljen pokazati pogodb o pridobitvi premoženja se je močno zmotil. Na koncu se je izkazalo, da je gospod Janša blefer (prevarant), da je sam upal da se Gospod Janković ne bo pokazal s pogodbami na Kanalu A, zato je svojo udeležbo vedno napovedoval in tudi urednikom potrjeval. Ko pa je izvedel, da na soočenje pride g.Janković, se je ustrašil in zbežal drugam, to je resnica. Kajti če pogledamo realno in se zavemo, da lahko direktor v gospodarskem podjetju zasluži velikokrat več v 20 letih, kot pa javna osebnost , poslanec v državnem zboru ali pa premier v Republiki Sloveniji. Najbrž ni težko sklepati, da lahko g. Janković dokaže, da je vse njegovo premoženje pridobljeno na pošten način, medtem ko tega g.Janša ne more, saj je cenitev njegovega premoženja večja od seštevka vseh njegovih plač in dodatkov v 20 ali več letih, tudi če k temu dodate plačo ga. Bačovnik Janša, vam bo kmalu jasno da nekaj ne gre skupaj, saj je bila 4 leta nazaj ga. Bačovnik samo študentka in tako ni mogla bistveno prispevati v skupno premoženje. In še nekaj, to ne pomeni da je g. Janković največji in najboljši, je pa človek ki je prepričal volilce in to voljo volilcev je potrebno spoštovati!

  Slovensko volilno telo je takšno kot je in danes govoriti o tem kdo je Slovenec in kdo ne, je neumestno, neokusno in če želite nedovoljeno, saj s tem člani stranke SDS, blatite in žalite vse nasprotno misleče državljanke in državljane Republike Slovenije. To kar počnete Vi je dobesedno predstavljanje Vas članov stranke SDS, kot NADSLOVENCE, vsi ostali pa smo MANJVREDNI SLOVENCI. Mar RES?

  Sem Slovenec, sin SLOVENSKEGA očeta in SLOVENSKE matere, pa v nedeljo, 04.12.2011, nisem volil ne PS+in ne SDS, marveč je bil moj glas oddan SD-ju, ker bi tako vsaj vedel, kaj me v prihodnosti čaka, tega mi ni povedal g.Janša, ki še danes po volitvah ne upa razkriti svoje pokojninske reforme in ne upa povedati, do kod je dvignil mejo starosti za upokojitev, govoriti o pravični reformi, pa je nesmiselno in neumestno brez podatkov. Pri gospodu Jankoviću vsaj vem da se je strinjal s pokojninsko reformo SD-ja in tako imam veliko manj dilem. Za vas pa sem zato MANJ vreden, kot vi, dragi sodržavljani in sodržavljanke.

  Lep pozdrav in veselo deljenje še naprej.

  Manjvredni državljan Republike Slovenije

 25. PASJI FRITZL pravi

  GOR @ , TI ki si podjetnik //sice r bolj slčabo pismen //, bi moral prvi vedeti , kaj vse je napravila dobrega vlada JANEZA JANŠE !
  1. Ukinila nepotrebne nalepke ,
  2. Ukinila formularje in koleke ! /vsaka smrklja iz občine te je lahko poslala v “DRŽAVNO ZALOZBO po nje // !
  3, TEHNIČNI pregled avtomobilov na štiri leta !
  4, Zgradila samo leta 2006 89 b km avtocest proti LENDAVI ! Po ROPOVIH planih bi dobili v Prekmurju to šele leta 2013 ,
  5, Uvedla vinjete, ki so bile dostopne vsakomur, po 55 Eurov !
  6, Navkljub najvišji ceni nafte ( sod 148 $ ) , je bila cena na črpalkah cca EN EURO !
  7, ODPRAVIL je dolge vrste na DAVČNI UPRAVI, ob nošenju napovedi, to je bilo odpravljeno , vsaj to bi moral vedeti , kot obrtnik !
  8, vSEGA SE TA trenutek ne spomnim, vem pa, da je JANŠEVA VLADA CELO POSPRAVILA IN PLAČALA 2,000,000 EU , tiste razbitine na KORZIKI , ki bi jih moral pred dvemi desetletji pospraviti za sabo KUČANOV kompanjon KOCIJANČIČ , kot dolgoletni direktor “ADRIE ” !

 26. PASJI FRITZL pravi

  GOR @ , JANŠI JE VZELO VELIKO ČASA VODENJE EVROPSKE UNIJE , UVEDLI SMO EURO , VSTOPILI V EVROPSKO UNIJO , RDEČUHI S PAHORJEM NA ČELU , PA SO HODILI V FITNESSE IN ŽRLI “REED BULL “, kot se je nekoč izrazil JANŠA !

 27. Andrej pravi

  Koliko volitev je Janša že izgubil? Celo Urška ga kliče “luzer”

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen