V Milanu danes nadaljevanje procesa proti Berlusconiju v primeru Ruby

1

Na sodišču v Milanu se bo danes po napovedih nadaljeval proces proti nekdanjemu italijanskemu premieru Silviu Berlusconiju v primeru Ruby. Zaslišali naj bi prve od skupno 214 prič v tem primeru, in sicer gre za sedem policistov, ki jim očitajo zlorabo položaja.

V aferi Ruby je 75-letni Berlusconi obtožen, da je mladi Maročanki s pravim imenom Karima el Mahroug plačal za spolne odnose, ko je bila še mladoletna. To pa je v Italiji kaznivo dejanje.

Zatem naj bi zlorabil še položaj, ko jo je spravil iz zapora s klicem na policijsko postajo, češ da je vnukinja zdaj že bivšega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka. Za obe kaznivi dejanji nekdanjemu italijanskemu premieru skupaj grozi do 15 let zaporne kazni.

Z eksotično Ruby naj bi si Berlusconi noči krajšal med divjimi zabavami “bunga bunga”, na katere naj bi mu vodili posebej izbrana dekleta, ki so jih plačevali na različne načine. Berlusconi vse obtožbe zavrača in trdi, da mu nikoli ni bilo treba plačevati za spolne usluge.

O dogajanju na zloglasnih zabavah v Berlusconijevi vili Arcore blizu Milana naj bi pred sodiščem podalo izjavo 78 prič obrambe ter 136 prič tožilstva. Med njimi je tudi 32 deklet, ki so se udeležile katere od zabav, ter nekatere slavne osebnosti, kot je igralec George Clooney. (sta)

Berlusconi vse obtožbe zavrača in trdi, da mu nikoli ni bilo treba plačevati za spolne usluge.

Število komentarjev: 1
  1. hors pravi

    Brigajmo se za svoje politike ,ki niso nič več vredni.,pustimo Berlusconija pri miru!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen