Janez Janša: Potrebujemo takšno raven socialnega dialoga, kot smo ga imeli v času vlade 2004 – 2008

6

Predsednik SDS Janez Janša je na okrogli mizi strankinega podmladka poudaril potrebo po medgeneracijskem sporazumu. Do slednjega bo po njegovih besedah prišlo le tako, da bodo mladi imeli delo, na drugi strani pa se ne bo vsega prevalilo na upokojence. Pogajanja za nov medgeneracijski sporazum je Janša napovedal že za prihodnji teden.

SDS namreč po besedah njenega predsednika izhaja iz prepričanja, da morajo mladi imeti delo, ki pa ne bo zgolj priložnostno, saj bodo mladi le na ta način lahko vplačevali v pokojninsko blagajno. Na drugi strani ne smemo prevaliti vsega na upokojence. Ti namreč niso krivi, če se je s sredstvi pokojninskega sklada upravljalo slabo, je dejal.

Po oceni Janše bo treba v prihodnje najverjetneje podaljševati delovno dobo, vendar je to po njegovi oceni smiselno le, ko to daje želene rezultate.

Predsednik SDS sicer ocenjuje, da je mogoče vse težave, ki so nastale, rešiti tako, da dobimo sposobno in operativno vlado, ki bo vedela, kaj so prioritete ter bo videla tudi gozd in ne samo drevesa. “Potrebujemo še vsaj tako raven socialnega dialoga, kot smo ga imeli v času vlade 2004 – 2008 in medgeneracijski dialog. Kajti nobenega od večjih problemov, ki so pred nami, ni mogoče rešiti brez tega,” je dejal.

Glede volilne kampanje pa je Janša danes dejal, da so se poskušali v njej omejiti predvsem na tisto, kar je najbolj nujno, in večino časa nameniti vsebinskim razpravam.

Slovenska demokratska mladina (SDM) je namreč pripravila javno tribuno z naslovom Slovenija 2.0, na kateri beseda teče o razvoju Slovenije, priložnostih za mlade, podjetništvu in prihajajočih volitvah.(sta)

Predsednik SDS Janez Janša je na okrogli mizi strankinega podmladka poudaril potrebo po medgeneracijskem sporazumu. (foto: Vasja Šabeder)

Št. komentarjev: 6
 1. Fidel pravi

  HAHAHAHAAAAAAAAAAAAAA..socialni dialog..??
  .
  z kom..janša-LUKAŠENKO-janez..??
  .
  z tvojim trgovci in barabami..!!!????

 2. slovenka pravi

  socialni dialog bo potekal le z isto mislečimi. Ostalih 70% ponosnih slovencev pa bo ostalo zunaj. Slaba prihodnost se nam obeta.

 3. Janko Ić pravi

  Slovenka, če si ena tistih,ki si pomakala prste v državni med ,se pa lahko res kaj spremeni.

 4. happy jack pravi

  Sociale ne bo, ker ti globalistična banda ne bo dal denarja. Evropo so namenona sesul in vi od takih pričakujete kaj dobrega. Globalisti ti bodo tudi minirali vsako oživitev gospodarstva. Globalisti hočejo edin samo eno še bolj te zasužnjiti, popiti ti vso kri. Za krvosese smo vsi odvečni in nekoristni jedci. Res noben narod v EU nima več kot samostojen narod prihodnosti. Nastaja super država pod taktiriko Trilateristov, skupine Bilderberg in Goldman Sacha.

 5. MEFISTO pravi

  FIDEL, jutri te bom vprašal, če si upaš zmerjati bodočega premierja Janšo.

 6. MEFISTO pravi

  Kakšna Slovenka si SLOVENKA; če navijaš za Jankovića?

  Kdo pa so ti 70 % Slovencev.

  Upam, da glede na telesno težo ne predstavljaš kar sam ta visoki odstotek rojakov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen