Pozor: vremenoslovci napovedujejo padavine, možnost poledice!

0

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes in v naslednjih dneh ponekod po Sloveniji rosilo ali rahlo deževalo. Zaradi nizkih temperatur in manjših padavin obstaja velika nevarnost nastanka poledice. Policisti zato opozarjajo na previdno vožnjo, dosledno spoštovanje predpisov in upoštevanje varnostne razdalje.

Policisti svetujejo, da se na pot ne odpravite brez ustrezne zimske opreme. Zmanjšajte hitrost vozila in jo prilagodite razmeram ter stanju vozišča. Ob tem svetujejo večjo varnostno razdaljo, da zavirate narahlo in po potrebi postopno, z večkratnim pritiskom na stopalko.

Ne spreminjajte smeri vožnje sunkovito, saj lahko vsako tako ravnanje povzroči zanašanje vozila. Posebej bodite pozorni na izpostavljene dele ceste, kjer se pogosteje pojavlja poledica. Policija pa svetuje, da računajte z daljšim časom potovanja, zato se od doma odpravite prej kot običajno.

Med vožnjo bodite zbrani, predvsem pa strpni do drugih udeležencev v prometu. V takih razmerah so še posebej pomembni vozniška kultura, etika in solidarnost, so poudarili. Tovorna vozila naj se ob močnem sneženju na cesto odpravijo le, če je nujno, ob tem pa naj dosledno spoštujejo cestnoprometno signalizacijo.

Vremenoslovci napovedujejo, da bo popoldne v zahodni in osrednji Sloveniji oblačno, predvsem na zahodu bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno, po nekaterih nižinah vzhodne Slovenije pa še megleno. Temperature bodo od štiri do 12 stopinj Celzija.

V soboto bo pretežno oblačno, prehodno se bo pooblačilo tudi v vzhodni Sloveniji. Občasno bo deževalo, pogosteje v zahodni ter deloma osrednji in južni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, ob morju 9, najvišje dnevne od 4 do 10, ob morju do 13 stopinj.

V nedeljo bo v vzhodni in deloma osrednji Sloveniji večinoma sončno, drugod pa pretežno oblačno in predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. V ponedeljek bo oblačno, občasno bo deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter.(sta)

(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen