Zbor za republiko pod novim predsednikom Lovrom Šturmom zares oživel!

17

Danes, v torek, 29. novembra 2011, ob 17. uri, bo v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani imel Zbor za republiko posebno slovesnost. Umetniški del slovesnosti Zbora za republiko nosi ime “Oživitev”. S svečano prireditvijo želijo člani te civilne organizacije utrditi vrednote, ki jih zagovarja Zbor za republiko, to pa je združevanje državljank in državljanov Republike Slovenije ter Slovenk in Slovencev v zamejstvu in po svetu s pozitivnim odnosom do svoje domovine in slovenske osamosvojitve.

Slovesna prireditev je namenjena združitvi in prerojenju vseh, ki so sodelovali pri ustvarjanju političnih, kulturnih in gospodarskih temeljev osamosvojitve, na simbolni ravni pa se bo s svečanostjo ponovno opozorilo na vrednote svobodne demokratične družbe, slovenske osamosvojitve in ustavne demokracije ter Resolucije Evropskega parlamenta o Evropski zavesti in totalitarizmu.

Novo upanje in nova svoboda, ki “ne sme imeti nikakršnih mej, čeprav se brez njih sploh ne da hrepeneti po njej,” sta motiv umetniškega dela prireditve. Na slovesnosti bodo nastopili priznani slovenski glasbeni ustvarjalci, ki bodo na krilih svoje glasbe poskrbeli za oživitev domovine, ki se mora prebuditi iz sna. Prireditev bodo počastili tudi vplivni politiki s slovenskega političnega prizorišča.

Da je Zbor za republiko pod novim predsednikom Lovrom Šturmom zares oživel, pričajo tudi imena nastopajočih. Na prireditvi bodo tako igrale in pele glasbene legende kot so Oto Pestner, Pepel in kri, Pop design in Victory. Slavnostni politični govorniki pa bodo: Janez Janša, Ljudmila Novak, Franc Kangler in Boris Popovič.

Mimogrede, današnji politični govorci nedvomno dokazujejo, da je Zbor za republiko vedno bil in bo ostal civilna platforma demokratične družbe in intelekutalni podpornik pomladnih političnih opcij, ne pa orodje v rokah SDS kot je svoj čas zlobno namigoval predsednik vse bolj toneče Državljanske liste Gregorja Viranta.

Zbor za republiko bo danes v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani organiziral svečano prireditev z naslovom “Poživitev”.

Foto: arhiv Demokracije

Št. komentarjev: 17
 1. Miki 2 pravi

  Ste se zbrali sami nesposobneži in kaj boste poživili?????

 2. opankovič pravi

  Dom upokojencev Leona Rupnika? Glasbene legende pa pridejo še hudiču pet, če jim dobro plača. “Poživitev” pa le vzemite, ste je potrebni.

 3. MEFISTO pravi

  Zaman sanjate o boljši prihodnosti, dokler imamo preveč MIKIJEV 2 in OPANKOViČEV.

 4. magic bus pravi

  Jebiga. Važn je samo kaj misli IMF in MMF. Važn ta trenutek je samo ali imaš od barab oceno AAA in nič drugega. Kakšno oceno ima Slovenija? Najbrž že BBB. Važn je ali bo kdo povabil Slovenijo v klub AAA? Sanja svija koruzo na polju Monsanto oljne repice. Torej imamo vlado, ki je všečna Washingtonu in Bilderbergom. Merklova je nekaj škripala, da ima Janša podporo z njihove strani. Torej zakaj pa potem nismo v AAA skupini? Kdo to ve? Nategujejo nas kot živino!

 5. anakonda pravi

  Komunistični prasci (z njimi tudi Miki 2 in opankovič) izgubljajo tla pod nogami, pa tudi vero v komunizem. Kolikor bolj dražijo in žalijo SDS in Janšo, toliko več glasov dobi SDS. To jim ne gre v glavo.
  Kar zezajte še naprej, potem pridemo do nedelje na 75 %.

 6. Franci pravi

  Bravo Zbor za republiko. Slovenija se mora ponovno poživiti z demokratičnimi silami, komunajzarje pa je potrebno enkrat za vselej vreči na odpad zgodovine!

 7. opankovič pravi

  anakondek, ti si pravo govedo od goveda. Niti z besedo nisem omenil tvoj SSDS. Kaj se pa tiče glasbenih legend, je pa čista rasnica, da bi za denar peli tudi hudiču.

 8. Gec pravi

  “Mimogrede, današnji politični govorci nedvomno dokazujejo, da je Zbor za republiko vedno bil in bo ostal civilna platforma demokratične družbe in intelekutalni podpornik pomladnih političnih opcij, ne pa orodje v rokah SDS” …

  HAHAHAHAHAHAHA…NEUMNOST MESECA!

 9. Baron pravi

  Komunajzerji so agresivni, ker sami niso sposobni organizirati kaj podobnega.

  Poleg tega jih boli tudi dejstvo, da je SDS dobila ogromno podpore iz tujine, medtem ko komunajzerske stranke niso dobile nič.

 10. Gec pravi

  Nič agresije:) Neumni članki….” Zbor za republiko vedno bil in bo ostal civilna platforma demokratične družbe”…in glavni govornik so SDS-ovci….to bi še 5 letni otrok nasmejal nad tako blamažo

 11. megi. pravi

  Bravo Zbor za republiko.
  Izdajalski Virant je po navodilih udbomafije blokiral delovanje, ki je bilo za Slovenijo zelo dobrodošlo.

  Izdajalci Slovenije tipa Gec, skrijte se v najbolj umazane luknje, sram naj vas bo lizanja riti Srbijanom.
  Ste pravi srbijanski konjušari.

 12. MEFISTO pravi

  Govorite, kar vam pada na pamet, če jo imate, da boste le volili za SDS.

 13. Petrovc pravi

  ČESA SE BOJI MILAN KUĆAN ali ZOV ARESTA¨:
  Kućanova navodila se izvajajo! Tako so nove odločbe že dobili člani volilnih odborov po Sloveniji, mestih in vaseh! IN VEM ZA VSAJ TRI ČLANE, KI SO BILI V TEH TREH ODBORIH VSA LETA, NA TE VOLITVE PA NISO POZVANI!V Dva od teh sta na Gorenskem! Zamenjani so z upokojenim oficirjem JNA pa z prav tako upokojenim organizatorjem antiJanševih govorov na upokojenskih avtobusnih izletih! Ista zgodba je iz Ljubljane!
  TE VOLITVE BODO VELIKA GOLJUFIJA!
  MILAN KUĆAN BO PONOVIL GOLJUFIJO, KO JE PREVARAL GOSPODA JOŽETA PUČNIKA!
  SDS in NSI: V VSAK VOLILNI ODBOR, VSAKO VOLILNO MESTO MORATE NASTAVITI SVOJEGA OPAZOVALCA!
  In naj preveri, če skrinjice niso že napol polne ob 07:00, ko se volišče odpre! In naj do do konca štetja, brez odmora! In naj si zapiše rezultate štetja!
  NA TEH VOLITVAH SE BO GOLJUFALO NA VELIKO!
  KAJTI: zver in izdajalec nacije, Milan Kućan se boji, da se obelodani nekaj, kar je težje kot to, da je bil prodajalec smrti na balk-anu!
  MILAN KUĆAN UPRAVLJA SLO BANKE IZ MURGEL, PO TELEFONU!
  Ni samo Janković in NLB, tudi Virant in NKBM!
  MILAN KUĆAN NAS JE POKRADEL SKOZI BANKE, vsakega Slovenca za 1.000 Euro! Vsakega korenega Slovenca za 1.500 Euro! Vsakega delovnega Slovenca za 4.000 Euro! Torej vsakemu delovnemu Slovencu je Milan Kućan ukradel leto dni življenja!

  Če pa gledamo skupaj z uničenimi in pokradenimi podjetji (SMELT, ::::) nam je Milan Kućan pokradel neto sedanje vrednosti za okoli 200 milijard Euro!

  In Kresalka ima v rokah sodstvo in tožilstvo in policijo!¨In kućanu je potrebna!

 14. EVROPA pravi

  BRAVO, BRAVO ZBOR ZA REPUBLIKO, KO BI VSAJ LAHKO

  PO SPLETU GLEDALI, ČE SE ŽE NEMOREMO UDELEŽITI,

  KER SO SAME VISOKOSPOŠTOVANE OSEBE Z VISOKO

  INTELIGENCO, MORALO, ETIKO IN DOMOLJUBMOSTJO

  TER DOBRONAMERNI, TAKE LJUDI RABIMO, KI SO

  POŠTENI IN PRAVIČNI.
  ==============================================

  NERABIMO PA RDEČESRAJČNIKE IN NJIHOVE BARABINE Z

  KRIMINALNIMI DEJANJI IN NEMORALNIMI IN NEETIČNIMI

  MAHINACIJAMI.

  NERABIMO TE RDEČE-JUGO-SODRGE, KI NAS VSAK DAN

  BOLJ VLEČE V REVŠČINO MATERIALNO IN MORALNO.

  NERABIMO RDEČESRAJČNIKE KOT SO MURGELSKA

  PODGANA, TURČIN ZAPRAVLJIVI, BALKANSKI ĐANKIJEVIĆ

  , KRESALKIN GARAŽNI PAR, NERABIMO NEMORALNE

  POLITIKE, KI SE SAMO Z SVOJIM OMREŽJEM

  OKORIŠČAJO

  IN TO NA NAŠ RAČUN-NA RAČUN DAVKOPLAČEVALCEV.

  NEMARAMO POKVARJENE TOLPE 571 IN

  RDEČESRAJČNIKOV PRI RTVSLO, KAJTI ONI ŽIVIJO OD

  NAS DAVKOLAČEVALCEV IN BI MORALI BITI KOREKTNI IN

  NEODVISNI TER SE BI MORALI DRŽATI KODEKSA, KI GA

  TAKO ZELO OPEVA MANCA KOŠIR, JA SAMO OPEVA .

 15. roman pravi

  Šturm je leta 2008 skupaj z Bajukom potopil NSI…

 16. anti pravi

  Vse , ki se oglašate in pišete negativno o Zboru za Republiko, bi prosil naj s tem prenehajo. Na Zboru za Republiko, smo se včeraj zbrali pošteni, zavedni Slovenci, Slovenci, ki nam je kaj mar za pošteno Slovenijo in slovenske državljane. Pišete kar nekam v tri dni, zbora se niste udeležili, ampak veste pa vse. Zbora bi se lahko udeležili, saj na zboru nikogar ne mečejo ven. Res pa, moraš imeti pri sebi razčiščeno ali imaš čisto vest in zavednost, da si pošten, dobro misleč Slovenec in le taki smo bili včeraj prisotni. Ne podpira pa Zbor za Republiko, potuhnjenih, lažnivih in izdajalskih voditeljev strank, ki so v zadnjih treh letih pokradle, uničile Slovenijo in list , ki se imajo za rešitelje Slovenije., Čeprav jim je preko medijev dokazano preveč nečistih stvari, da bi jih lahko volili, kaj šele izvolili. Veseli pa me in to bi moralo veseliti vse Slovence, da so pomladne stranke, enotne in v stanju prevzeti in voditi našo Slovenijo, kljub zdajšnji situaciji. V nedeljo so volitve in Slovenci volimo slovenske stranke pomladi!
  Osebno bom volil SDS!

 17. KRISTUS pravi

  ČREDA HIPOKRITOV
  …………………………………. IN OPORTUNISTOV
  .
  KLERO-DOMOBRANSKIH HINAVCEV.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen