Še ena Jankovićeva “mučka”: bazen za sina zgradil na črno, pred novinarji pa še dalje skriva svoje premoženje!

15

Slovenske novice danes razkrivajo, da so Zorana Jankovića, predsednika Pozitivne Slovenije, že pretekli ponedeljek vprašali, ali je za gradnjo bazena ob svoji hiši v Grosupljem, kjer živi njegov sin Jure z družino, pridobil gradbeno dovoljenje, a na tovrstna vprašanja Janković sploh ni odgovoril. Podatek, da dovoljenja nima, so novinarji Slovenskih novic pridobili na grosupeljski upravni enoti, kjer je načelnica Nevenka Gorec pojasnila: »Gradbeno dovoljenje za gradnjo bazena po naši evidenci ni bilo pridobljeno.« Pokriti bazen je po naši oceni dolg okoli 10 metrov, širok pa približno štiri, zato je črna gradnja, ki pa jo bo moral Janković legalizirati. Čeprav v grosupeljski hiši živi sin Jure, bi moral za gradbeno dovoljenje zaprositi oče Zoran. Gradbeno dovoljenje lahko pridobi zgolj lastnik hiše. Da je lastnik Juretove hiše njegov oče, se je izkazalo pretekli teden, ko smo novinarji izbrskali izsledke davčne preiskave Jureta Jankovića, med katerimi je bilo tudi 129.000 evrov, ki mu jih je nakazal oče Zoran, še pišejo pri omenjenem časniku.

Sedaj pa pozor: Zoran Janković kljub večkratnim prošnjam nacionalkinega portala mmc, da naj pošlje svoje poročilo o premoženju, ki ga je posredoval na protikorupcijsko komisijo, tega ni naredil. Ob tem je na moč zanimivo ravno Jankovićevo komuniciranje z novinarji, kjer se “wannabe” slovenski premier obnaša neverjetno zvišeno, znervirano in zamerljivo!? To je torej očitno Jankovićev pravi trojni Z! 

Prvak slovenske opozicije Janez Janša in najverjetnejši prihodnji mandatar za sestavo nove vlade, s tem ni imel nikakršnih težav. Posredovani podatki izkazujejo, da je Janša lastnik hiše v Šentilju pri Velenju, počitniške hiše v Bovcu s pripadajočim travnikom in njivama, manjšega kmetijskega zemljišča v Žalni, je polovični lastnik stanovanjske enote v Ljubljani, vozi volvo karavan in ima posojilo v višini 172.000 evrov, na osebnem računu pa 25.000 evrov. Iz SDS-a so sicer še opozorili, da je celotno premoženje vseh njihovih poslancev že od leta 2009 javno objavljeno in dostopno na njihovi spletni strani.

Mimogrede, tudi Borut Pahor, Gregor Golobič in Radovan Žerjav so brez težav posredovali svoja poročila o premoženju, ki so ga pred tem poslali na protikorupcijsko komisijo. Poleg Jankovića pa teh podatkov na mmc nista hotela posredovati še Katarina Kresal in Zmago Jelinčič.

Zoran Janković pred novinarji še dalje skriva svoje premoženje. Svojega poročila o premoženju, ki ga je posredoval na protikorupcijsko komisij, novinarjem ni želel posredovati.

Foto: arhiv Politikis.si

Št. komentarjev: 15
 1. MEFISTO pravi

  Ni je reči, ki je “ponositi Srbin ne bi učinio za svoga sina, ki mu je dao čak i unuka”.

 2. METULJČEK pravi

  Potem pa ta mafijski prase napada Janeza Janšo, fuj mafija balkanska tako jugo-gnojišče imamo v Sloveniji, ta krade in laže in to mu narod verjame, ali so tisti, ki njega podpirajo iste barabe, sram vas je lahko vsakega posameznika, ki bo dal glas temu jugu-balkanskemu tatu.

 3. anakonda pravi

  Kdaj bodo Slovenci končno sprevideli, da je Jankovič mafijec?

  Pri Jankovičih poteka vse v smislu družinskega klana, gorje nam, če bi ta Srbijanc prišel na oblast.

 4. […] pri družinski hiši (beri: v lasti Zorana Jankovića), za katerega se je ravno danes ugotovilo, da ga je Janković zgradil na črno. A Janković kot Levji kralj malemu Jurčeku – Simbi v parodiji ne bo zgradil novega bazena, […]

 5. JANKOVIĆI SO KVAZI LEVIČARJI pravi

  “V soboto sem, denimo, v nekem drugem mediju prebral, da njegova žena Mija Janković, sicer tudi članica Pozitivne Slovenije, od leta 2001 ni plačala niti centa dohodnine, se pa sama javno hvali, kako na veliko šopingira v Milanu.”

 6. Danilo pravi

  Balkanska posla sredi Slovenije. Apeliram na vse zavedne Slovence in Slovenke, da takšnemu norčevanju iz pravne države na volitvah rečejo odločni NE! Potem pa lahko s tem svojime ne-jem gre nazaj v svoje rodne Saraorce.

 7. Slikar pravi

  Svinja!

 8. samo pravi

  ni kej , misli da smo že v ZOKISTANU !

 9. angi pravi

  Tako misli ta balkanski-jugo mafijec delat z državo, kot je danes naredil v MOL, da samo njegova banda (lista) sprejme zakon za 50% višje cene za javni prevoz, tako se dela v demokraciji tega Jankovića, da se krade z vsemi štirimi, LJUDJE UPRITE SE TAKIM DEJANJIM IN NIKAR NEVOLITE TEGA JUGO-BALKANSKEGA MAFIJCA, KI SE BOGATI NA NAŠ RAČUN, SAJ SAM SI NI ZNAL Z POŠTENJEM ZASLUŽITI TEGA KAR IMA, ŠE MANJ PA NJEGOVA NARKOMANSKA SINOVA-LOPOVA, KI GROZITA JAVNO Z UMORI, TAKI “TERORISTI” BI MORALI V PRAVNI DRŽAVI ŽE ZDAVNAJ BITI ZA ZAPAHI, TAKO PA JIH ŠČITI RDEČE SODSTVO IN POLICIJA KOT KRESALKO IN NJENE PASJEJEBCE TO JE SLO-LEVIČA RDEČA PRASI.A!!!
  FUJ IN FEJ LJUDJE PAMET V GLAVO PA NIKAR TE BANDE VOLIT, PA TUDI POZOR NA VIRANTA JE SORODNIK OD JANKOVIĆA IN MU DENAR ZELO DIŠI TO PA DIŠI PO MAFIJI.
  V POŠTEV PRIDEJO SAMO POMLADNE STRANKE KJER NI NOBENIH AFER IN KRAJE, ČE BI PA BILE BI PA BILI VSI ZA ZAPAHI!

 10. Borec za SLO pravi

  V Youtubu napište : Volitve 2011 Pahor Virant Jankovič

 11. kruhazabebce pravi

  Ljubi pederčki in lažnjivci pojdite na tole stran in verjemite prebranemu saj bo kmalu prišlo tudi ven! http://mikstone.wordpress.com/. Kako pa Rajko živi se nihče ne vpraša še familija JJ ni sveta, mogoče tud njegova ne, k mu kkšen delavček v zelje skače?

 12. […] Zorana Jankovića glede lastništva njegovih nepremičnin in nepremičnin njegovih sinov ter nespoštovanja zakonov glede gradnje pomožnih objektov kot je denimo bazen, so se v javnosti pojavile nekatere špekulacije o Jankovićevem nepremičnem premoženju […]

 13. vsesamJanšo ne pravi

  SLOVENSKO LJUDSTVO POZIVAM DA VOLI ZMAGA JELINČIČA.NIMA SICER
  SLOVENSKEGA PRIIMKA, BI BILI PA SMEHI NA DNEVNI BAZI IN CIGANI BI JIH DOBIL PO KEP.

  JELINČIČ MORA ZMAGAT!!!

 14. vsesamJanšo ne pravi

  JELINČIČ MORA KONČNO ENKRAT ZMAGAT…IZNEVERL SO NAM NAROD!!!

 15. kureta pravi

  Mislim da imaš prav ˝˝ kruhazabebce˝ Vsi bi morali prebrati kaj tam piše.
  Imam na sumu da se pod nekim psevdonimom res skriva sam JJ in podpihuje te slepe ljudi ki vidijo samo naravnost in nič naokoli. Mialim da znajo biti prekleto razočarani ne glede na izid volitev. Preseneča pa me, da ima lider sds-a take primitivce za volilce, saj se še izražati ne znajo po človeško. Iz njih prihaja samo sovraštvo, pljuvanje po vseh drugače mislečih, skoraj enoumno in kakor naučeno ponavljajo ene in iste frazekatere niso človeka dostojne. Žal mi je njeihovih otrok če jih vzgajajo v takem duhu.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen