Pričakovano: Janša na 30+, Patria pa spet na sodišču 2 tedna pred volitvami!?

16

Po naših informacijah je višje sodišče potrdilo sklep okrajne sodnice Barbare Klajnšek, da sporni finski in avstrijski dokazi v zadevi Patria ostanejo v sodnem spisu. Že včeraj smo poročali, da ta odločitev še ni javna, saj je v fazi vročanja strankam, na sodišču pa so potrdili datume narokov sojenja, ki se bo tako predvidoma nadaljevalo prihodnji teden, kar z drugimi besedami pomeni, da višje sodišče ni ugodilo pritožbam odvetnikov obrambe. Če bi višje sodišče namreč ugodilo pritožbam odvetnikov obrambe, bi o tem kompleksnem vprašanju verjetno še danes odločalo. To nam je danes posredno potrdil tudi Andrej Kac, pravni zastopnik Walterja Wolfa, ki je dejal, da sodno pošto pričakuje danes okoli 13h ure, a da je skoraj povsem prepričan, da je višje sodišče sledilo potrdilo sklep Klanjškove.

Kot po naključju je pred dvema tednoma še Okrajno sodišče v Ljubljani je zavrglo obtožni predlog, ki ga je prvak SDS Janez Janša vložil proti nekdanji višji državni tožilki na Vrhovnem državnem tožilstvu RS Branki Zobec Hrastar. Naslednja dva naroka sta torej dva (21.11.) in en teden (28.11.) pred predčasnimi volitvami. Več kot očitno je, da določene politične sile v državi hočejo spet spremeniti tok kampanje iz programskih tematik, na tire iz leta 2008, ko se je bolj ali manj govorilo samo o Patrii. To je na ponedeljkovem soočenju na nacionalki poskusil že Gregor Golobič, ko je primerjal TEŠ 6 s Patrio.

Naša projekcija: zaradi afere Patria Slovenke in Slovenci zadnja tri leta živijo slabše kot bi sicer. Letos jih lažniva Patria (spomnimo samo na avtorja Resnice o Patrii Magnusa Berglunda, ki je dokazano lagal, ko je vpletal Janšo v to zgodbo) in podobne (manjše) lažnive zgodbe s pisalnimi stroji ne bodo več ganile. Ankete kažejo, da si večina prebivalstva želi ustoličiti za zmagovalko teh volitev stranko, ki ima najboljši program. Ankete pa prav tako kažejo, da je ta stranka z velikim naskokom ravno SDS Janeza Janše, ki je na vseh anketah javnega mnenja že na 30+ odstotkov in še raste.

Janez Janša se mora na sodišče spet odpraviti samo dva tedna pred predčasnimi volitvami, kjer ga obtožujejo neobstoječega kaznivega dejanja “3x neugotovljeno”. 

Foto: arhiv Politikis.si

 

Št. komentarjev: 16
 1. andrej pravi

  Moje mnenje pa je nekoliko drugačno: sodna gonja v spregi s politiko lahko Janši le koristi.
  Vsakemu, ki ni do konca zaslepljen je že jasno, da gre za silno majav proces, poln konstruktov in nedorečenosti.
  S pravilno interpretacijo se lahko vsa ta sodna farsa z vso ostrino obrne proti tistim, ki so jo sprožili in ne nazadnje je to dobro izhodišče za trditve o nujnosti prenove sodstva…

 2. Minovak pravi

  Točno! Levaki so zadevo pripeljali tako daleč, da se je obrnila proti njim. Vsako forsiranje Patrie je sedaj voda na mlin Janše. Levim ni ostalo prav nič in tudi Patria bo umrla z njimi, ker se sedaj delajo norca iz lastnega ljudstva in prav je, da jih ta tudi pokoplje – za vedno!

 3. Banda rdeča pravi

  Patria je levake zadela točno v sredo njihovih norih pokvarjenih rdečih betic. To svojo Patrio še bodo dolgo sanjali, ko bodo naslednjih xy let sedeli v opozciji s petimi poslanci, s katerimi se bo ukvarjal samo še boter iz murgel.

 4. murenček pravi

  Bivši-boter vseh afer (v zadnjih 20 letih) se NE BO UKVARJAL z njimi, ker jih ne bo več potreboval. Odveč pa bo tudi sam sebi, in to bo zanj največja kazen. Še s prstom bomo kazali za njim! To bo bolelo, to! Drekač in petokolonaš je bil, je in bo večno tudi ostal! Sram naj te bo Milan Kučan, sram!

 5. Baron pravi

  Komunajzerjem očitno ostane edini še Patria. Ker vedo, da bodo poraženi v vsakem primeru. Zato so tudi tako agresivni.

 6. anakonda pravi

  Vsak poskus komunajzarjev, da se diskvalificira Janšo, me še bolj utrjuje v odločitvi, da ga bom volil.
  Banda rdeča, ne bom vam uspelo. Janez Janša forever!!!

  Smrt komunizmu – Svobodo narodu!

 7. irena pravi

  Rdečkarji niti Patria vam več ne bo pomagala, da vas letos ne bo odpihnilo na odpad zgodovine. Tam pa potem zgnite do konca. Ne bo nobene škode za slovenski narod.

 8. EVROPA pravi

  To je to kar rabimo volitve sedaj in, da pokažemo tej PATRIAAFERAŠEM-
  RDEČIM-BOLŠEVIKOM, da je to bumerang za njih.
  ZATO MORAMO, PA RES MORAMO VOLITI ZA SDS IN JANEZA JANŠO, KER GA VES ČAS “TUNKAJO IN OBDOLŽUJEJEO, brez vsakih dokazov in to že več kot 20 let, kar je preveč je pa preveč in mi nismo padli na glavo, ker nepodpiramo kriminal t.j. krajo kamor pogledaš same prevare in svinjarije so jih vse teh RDEČIH-LEVIH-SKORUMPIRANIH-TAJKUNSKIH PATRIAAFERAŠOV-TITOFINOV!
  Sodstvo, tožilstvo in policija je postavljena od te “rdeče-leve gamadi” zato nemorejo in nočejo delati pošteno, ker je njihova mentaliteta podla amoralna in neetična.
  LJUDJE VSI , KI MISLIMO Z POŠTENO GLAVO MORAMO GLASOVATI ZA POŠTENE IN TO JE SDS IN JJ, ker drugače bomo propadli in to čisto zares!!!!!!
  HVALA VAM ZA RAZUMEVANJE-POŠTENI SODRŽAVLJAN!

 9. mudo moreno pravi

  Janši je Kučanov Klan leta 2008 naredil veliko uslugo: Janši so preprečili relativno zmago in v godljo gospodarske krize so poslali nesposobnega Pahorja. Slovenija sicer plačuje za to izdajalsko potezo zelo visoko ceno, a Janša je s tem dobil 3 leta predaha, ki jih je koristno izrabil, se temeljito pripravil na naslednje volitve, pa še otroka je zaplodil. Tole absurdno smešno sojenje okoli Patrije mu lahko škoduje prav toliko, kolikor lahko komar ubije človeka. Kučan bi se moral resno vprašati, komu s svojim zakulisnim rovarjenjem v resnici pomaga. Očitno ima težave s senilnostjo, drek mu že pošteno na možgane kaplja.

 10. Turk say pravi

  http://www.demokracija.si/slovenija/politika/8959-se-nam-po-volitvah-lahko-zgodi-dravni-udar

  vendarle obstaja razlog za skrb: kot so namreč danes sporočili naši viri s tožilstva, bi lahko po volitvah prišlo do posega represivnih organov v politično dogajanje, vključno z morebitno aretacijo Janeza Janše, domnevno zaradi »zavarovanja dokazov« v zadevi Patria. S tem bi predsednik republike dobil nekakšen moralni alibi, da mandata za sestavo vlade ne podeli predsedniku zmagovalne stranke.

 11. Zavedni Slovenec pravi

  Pošteni Slovenci!

  KPS in YU še zdaleč ni odmrla, ampak se neprestano obnavlja in preoblikuje, tako da je danes taka, da bi vse, od Kućana do Jankovića, če bi bili v 1945 letu, Kidrić vse brez sojenja pobil, in jih vrgel v brezna, ter jih 10x zabetoniral! Danes so ti brezBožni lažnivci, kradljivci, ubijalci in koristolovci na plečih nas pridnih, skromnih, popštenih, delovnih Slovencev in nam z mafijsko tehniko zastraševanja in neskromnega nagrajevanja vsebe in svojih pomagačev, z nepravičnimi previlegiji vseh vrst, svoje mafijske udbo in sodnijske mreže, brez sramno vladajo že 65

  Sedaj, ko so nas pripeljali Slovenijo z krajo družbenega premoženja in njegovega izvoza v davčne oaze, pred bankrot in do Grškega scenarija, bi nas radi pahnili v Srbske izkoriščevalske roke, ki so nam vladale od koinca prve S Vojne.
  Vse stranke razen SDS in NSi so resnično sestavljene iz domoljubnih in
  poštenih Slovencev. Največji dokaz, je ta, da komunistična mafija bruha preko svoje udbo mreže gnusne laži prav proti tema strankama, posebbno pa še po Janezu Janši, o svoji več vrednosti in izmišljenih krajah in nemoralnosti teh dveh strank. Ravno obratno od resnice!

  Zato bomo zavedni Slovenci vsi brez izjeme šli na volišča, volili SDS ali NSi, da zmanšamo njihovo načrtno in programirano goljufijo na volitvah.
  Tako, da kjub ponarejenimi volitvami ( kar bodo mogli z svojo kontrolo in vodstvom “Vućko” volilne koimisije. Štejmo in kontrolirajmo volitve vsi , da jim ne bo uspelo ponarediti volitve v celoti, takoi mkoit v Ljubljani!
  Potem pa zaščitimo vse poštene Slovence, ki se izpostavljajo in borijo v prvih vrstah in nosijo svoje “glave v torbah” za blagostanje naše
  ljubljene Slovenije. Brez Božna KP je sposobna vsega!!¨!!

  Bog Blagoslovi Slovenijo!

 12. PASJI FRITZL pravi

  JANŠA JE VELIK, NAJVEČJI ! PRITLIKAVC IZ MURGEL MU NE SEŽE DO GLEŽNJA ! Ljublančani bodo volili svoje pasjejebce , pri nas na Štajerskem še PREMOREMO dovolj kmečkega razmišljanja , pa bomo volili velikega med največjimi JANEZA JANŠO , pa pika !

  LUBLANA JE BULANA …..

 13. lučka pravi

  Zoper tak slep ni pritožbe in edino tako lahko Višje sodišče razsodi. Ali pa ga ne bo več.

 14. hors pravi

  Edina prava izbira za nas je Janez Janša,je dovol pogumen in pameten da nas bo znal voditi v blaginjo in ,da bomo spet ponosni da smo Slovenci.

 15. Jakec pravi

  Kar naj zaprejo Janšo, če si upajo! Potem tud Kranjci inŠtajerci skup stopmo in Lublano bulano na glavo obrnemo, Murgle pa zravnamo s zemljo.

 16. […] sile v državi hočejo spet spremeniti tok kampanje iz programskih tematik na tire iz leta 2008, ko se je bolj ali manj govorilo samo o Patrii. A hkrati smo jasno povedali, da javnomnenjske ankete kažejo na to, da volivci več ne nasedajo na […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen