Virantova stranka začela z napadalno politiko: Janša je avtokrat!?

44

Državljanska lista Gregorja Viranta se je na slabi polovici predvolilne kampanje priključila vsem tistim, ki vodijo politiko izključevanja in napadanja do največje opozicijske stranke SDS. Če je njen predsednik Virant še ne dolgo nazaj trobil, da oni ne bodo šli ne levo, ne desno (mimogrede Janez Janša ga je podučil, da opcija ‘ne levo ne desno’ v Evropi ne obstaja), je sedaj že jasno, da so s svojimi političnimi idejami, pa tudi z obnašanjem krepko na levi strani, kjer pa so doma takšne ali drugačne diskreditacijske metode.

V včerajšnjem Nedeljskem dnevniku smo tako lahko prebrali intervju z Virantovo desno roko Janezom Šušteršičem, ki je med drugim dejal: “Na silo ne moreš doseči nič, čeprav te podpira avtokratski Janez Janša.” Sicer pa je Šušteršič v intervjuju branil tudi svojega šefa Viranta za katerega je dejal: “Sam pa mislim, da je politik lahko drugačen, da ne posega po umazanih igrah in da zato še ni naivnež.” Smešno, a so torej naivni bralci, ki berejo takšen intervju, kjer intervjuvar Ciril Brajer med drugim citira Jožeta P. Damijana, ko je ta Janšo označil za “političnega bleferja”? In naj potem še verjamejo nepristranskosti zapisanega?

Mimogrede, če bi Janša bil res nekakšen avtokrat, sedaj Virant ne bi soliral in v javnosti ugibal, koliko naj vrne slovenskim davkoplačevalcem denarja, ki ga je brez slabe vesti prejemal od države, medtem, ko je zraven mastno pogodbeno služil. Potem pa vrnil toliko, kot je sam (avtokratsko) ocenil, da je prav.

“Avtokrat” Janez Janša in solist Gregor Virant. Virantova stranka je medtem začela voditi politiko izključevanja in napadanja do največje opozicijske stranke SDS.

foto: arhiv Politikis.si

 

 

 

Št. komentarjev: 44
 1. Trsten pravi

  Sedaj bodo še tisti nejeverni Tomaži prešli na SDS stran.
  Pol EU strank podpira JJ, tukaj pa se en usran Virant preserava.

 2. Beni pravi

  Virant je dokončno razkril svoj pokvarjeni obraz in zelo močno ugriznil v roko, ki ga je do sedaj krmila. Dobrota je sirota bila in vedno bo. A špeglarček bo s svojim ravnanjem sedaj padel krepko nazaj in bo moral še lepo prositi, da ga bo Janša vzel v koalicijo.

 3. modusvivendi pravi

  Naj mi že kdo natančno navede dejstva v čem je Janša avtokrat in kaj je dosegel na silo oz. kdaj je Janša rekel, da bo dosegel na silo? Je to bolj odziv na padajoč rejting po Virantovem fiasku z nadomestilom?
  Je tudi Janša pretiraval z odzivom na Virantovo početje, ampak tako grdo se pa tudi niso odzivali. To stalno perfidno podtikanje kako je Janša avtokrat in diktator mi gre že pošteno na živce, ker me žalijo, ker predpostavljajo, da smo volivci debili, ki kupujemo take hujskaške populizme in laži. Pa s tem predvsem prednjačijo hujskaški levi ekstremisti, zdaj pa še Šušteršič, ki sem ga zelo cenil kot strokovnjaka. Še eno razočaranje pač. In to se gredo tisti, ki imajo toliko za povedati o neideološkosti, ne levo ne desno, samo stroka. Evo, so že padli pod 10 %, z antijanševsko retoriko se ne da delati oz. dobiti volitev. To smo imeli pred 3 leti, pa vidite kam smo prišli.

 4. cosmo pravi

  Ne levo ne desno, ampak naravnost v smeri denarja…potem pa direkt na smetišče zgodovine. Virantov garmin je pokvarjen – najde samo Urh, Dražgoše, Titovo ulico, Kidričev in Kardeljev spomenik ter Murgle, kamor hodi po nasvete.

 5. laufer pravi

  Povprašajte Šušteršiča kaj je naredil z denarjem, delnicami in drugimi vrednostnimi papirji Borzno posredniške hiše Nika d.d.. Niko je spravil v cegrunt, premoženje pa pobasal. Naplahtal je celo vrsto delavcev, ki so leta in leta varčevali in mu slepo verjeli ter masovno prinašali denar v njegovo blagajno. Če bi on bil minister za finance, potem bo polom. Ni čudno, da se svet in Slovenija potapljata, če pa imamo takšne marksistične ekonomiste. Pojma nimajo, vešči so le v nategu lastnega naroda in upam, da bo kmalu napočil čas, ko jim bo tudi lastni narod sodil. Komunizem bi moral biti prepovedan tako kot totalitarni sistem.

 6. anakonda pravi

  Virant je dokončno prepričal vsakega Slovenca, da se njega ne voli. Je skriminaliziran cagavec, kot vsi na levi strani.

 7. radoveden pravi

  Kaj ni bil ta Virant dolga leta v samem vrhu SDS? Kaj ga niste nastavili celo za predsednika Zbora za republiko? Kaj ni bil minister v vaši vladi? Kaj ni spornega nadomestila vleklo kar nekaj članov iste vlade? Je gospa Kukovič revna, da rabi socialno pomoč? Si Mate res ni bil sposoben najti zaposlitve?

  Zanima me, kdo je jamčil za Viranta. Ali je kdo odgovoren? Bo nosil kake posledice?
  Zanima me tudi, če to karkoli spremeni za nazaj. Ali so bili SDS, pa Zbor za republiko, pa Janševa vlada tedaj, ko je bil ta Virant zraven v samem vrhu, torej “pokvarjeni” kot Virant, ali še vedno popolni?

  Težko je razumeti to silno gonjo proti človeku, ki je bil tako dolgo vaš sopotnik. Po svoje to več pove o vas, kot o njem.

  Pa brez zamere!

 8. yebiwetter pravi

  Prekopirano iz foruma delo.si

  Natko

  Na strehi hotela Lev sedijo in pijejo pivo Turk, Pahor, Janša, Virant in Jankovič.
  Turk eksa pir in se zadere: “Živela Slovenija” in skoči s strehe!
  Pahor to gleda in reče, če je on to naredil za Slovenijo, moram tudi jaz nekaj storiti.
  Tudi on eksa pir se zadere “Živela Slovenija” in skoči s strehe, direktno na glavo.
  Na vrsto pride Janša in si misli, če sta onadva to storila za Slovenijo moram tudi jaz nekaj narediti za našo Slovenijo.
  Tudi Janša eksa pir, se zadere “Živela Slovenija” in porine Jankoviča in Viranta s strehe.

 9. Banda rdeča pravi

  ha, ha odlično yebiwetter

  Kar pa se tiče Cosmota – imaš čisto prav. Virant se je hitro navzel navad rdeče kamarile. Zgleda da je naredil šnelkurz kumrofške šole, ki jo je še vedno v Murglah vodi Kučman.

 10. anakonda pravi

  Zelo dobro, yebiwetter! Tega si je treba zapomniti!

 11. SILVESTER pravi

  ŽIVIJO SLOVENCI

  Nič nas nemore presenetiti vemo za kaj se gre eni ali drugi vedno je pravica na strani ljudstva-zato vas prosim gremo vsi na volišče takrat se pokaže demokracija v pravem smislu in izvolimo to kaj rabimo-samo ne Kučanov klan.

 12. CSI-Morost pravi

  Kako že pravijo je v življenju? Prjatlom ni potrebno razlagati, ostalim nima smisla….

 13. angi pravi

  @yebiwetter!
  Super človek si ni kaj za dodati, to je to, ki človek rabi, da se iz srca nasmeji, pa, ko bi še res bilo bi bilo še boljše!

 14. EVROPA pravi

  Primitivci, da so pa začeli tako nizko padati ti Zavirant-ci, ja narod bo povedal svoje 4.12.2011, čez poštenje ga pa ni to vemo vsi pošteni Slovenci, ki bomo dali SDS svoj glas in, ki zaupamo Janezu Janši, ki je med vsemi najbolj pošten, spoštovan in sposoben človek v Sloveniji, ga pa tudi ceni cela Evropa in v svetu, kar pa od levih-rdečih in privržencev bolševikov-titofinov nemore nobeden doseči tega statusa kot “”” NAŠ JANEZ JANŠA”, ker je pravi evropejec, ni pa pokvarjen balkanski-yugo-mafijač kot Janković in ostali njegovi ritolizniki!
  Virant se pa ni naučil etike in morale zato pa posega sedaj po nizkih udarcih njegovemu političnemu sopotniku, to je pa “primitivizem pur”!

 15. Petrovc pravi

  PRJATLI, SDS: puhloglavec, izdajalec, hinavec, nemoralnež, VIRANT je na TV 1 izjavil, da je JANEZ JANŠA DAJAL NEPREMIŠLJENE IZJAVE!
  Viranta izdajajo živci!
  IN BOG NE DAJ, JANŠA, VPLESTI SE V PREPIR Z VIRANTOM!
  Virant je umazanec in ne umaži se z tako nizkotnim bitjem! Ignoriraj ga!
  Kajti Virant išče prepir s teboj, ker si hoče dvigniti ceno!

 16. Krpan pravi

  Tokrat jim gre pa res za nohte, tem komunajzerjem. Der untergag !
  Traume in more so hude, živci popuščajo, panika dela svoje.
  Vendar, za komunajzerje se bo prava poguba začela po 4.12.2011.

 17. ŠTEFKA pravi

  Kake kozlarije od tega “Jugo-mafijca sploh nima dar govora jeclja, da sam sebe nerazume, kar študira kako bi koga okrog prinesel.
  Ljudje, če mislite dobro za Slovenijo, da se neboste tolkli po glavi in sramovali pred celo Evropo in svetom, potem ne glasovat za tega Đankovića-mafijca balkanskojugokučanovega nepoštenjaka!
  Mene kar groza tale predstava na RTV danes, tudi ta Gobec je antipatična do amena, ne ne gledam več teh “rdečih madrac” na RTV, ker večina je “unterhund”, Rosvita Pesek še gre ter še par izjem kot Saša Krajnc, potem pa ni več veliko izbir! Lidija Hren je tudi super, ker je nevtralna in tako bi morali biti novinarji posebno še na javni RTV, ker živite od nas, ja od nas ste odvisni, pa upam, da bodo leteli tisti rdeči pokvarjenci ala Bobovnik in njemu podobni fuj in fej!!!!

 18. MUSTAFA pravi

  Ja ta Janković je znal prodajat samo “lubenice zato ima glavo tudi kot lubenico”, je pa danes zelo nadevan-pijan ali hočete imeti takega “kretena v vladi, dragi moji sodržavljani, nas muslimane je zajebo z zemljiščem za đamijo, zato moji dragi muslimani nemojte volit toga “srboslovenca ki je jedan veli mafijaš”, on pozna samo pare, pare a nema karaktera kot človek.

 19. Maja pravi

  Pozdravljeni,
  Tole o diktaturi Janeza Janše se popolnoma strinjam, saj je SDS vodi diktaturo tudi do svojih članov in ni čudno, da je Virant šel po svoje, saj pri JJ nima noben pravice govoriti kaj in kako.
  Podporo evropskih strank SDS seveda ima, ja kako da ne bi ime, saj jo imajo tudi ostale , recimo NSI, LDS, SD,Zeleni…. saj vsaka izmed pripade, kot članica nekateri stranki, SDS recimo EPP, SD k ECOSY, Zeleni European Greens……tako, da ne nabijajte o ne vem kakšni podpori iz Evrope:))))))
  Mislim , da je Janša že imel možnost vladati in to je bilo popolnoma dovolj,……….

 20. Rado pravi

  “Virantova stranka začela z napadalno politiko: Janša je avtokrat!?”
  Jaz bi mu kar verjel. Virant že ve, saj je bil precej časa njegov tesni zaveznik.
  Spomnite se, podobno je izjavil tu Hvalica.
  Bo nekaj na tem.
  Janša je po vsej verjetnosti avtokrat.

 21. SONČEK SIJE pravi

  Žnidaršić pljuva po vseh vladah do sedaj, zakaj pa si je grel in mučkal svoje smrdlive jajce v vsaki vladi, daj izgini prase stari nekam v kočo in tam smrdi naprej, v vladi te pa nemoremo več videt fuj in fuj in bejži!

 22. Baron pravi

  Maja bi rada spet ustoličila komunajzerje. Pa ji ne bo uspelo.

 23. Petrovc pravi

  Rado: Rado je po vseh pisanjih dokazljivo BEDAK! Temu bedaku se pridruži še BEDAKINJA Maja, ki ne ve, kaj pomeni diktatura! Kajti termin diktatura je razjasnjen in nujno pojmljiv v ŠESTEM RAZREDU OSNOVNE ŠOLE!
  Virant je pod Janševo vlado se “sončil” in čvekal in kazal svoje umetno zobovje na vseh poročilih! IN NJEGOV REZULTAT je bil, da je povečal izdatke za javno upravo za takole 400.000.000 Euro! Kar za 40% višje!
  Poniglavi Virant se je danes, so ga, VSI SODELUJOČI na RTV SLO 1 RAZGALILI, kot blebetača!

 24. Petrovc pravi

  Rado: spolna usmeritev Viranta in Hvalice sta znani! Ob tem, pa je bil Hvalica tudi ljubitelj tekočih zadev!

 25. mudo moreno pravi

  Če bo Firkant (Virant) tako nadaljeval, bo na koncu pristal na 5% in še vesel bo lahko, če bo za mišjo dlako prišel v parlament.
  SDS stranka obstaja že dobrih 22 let in normalno je, da se kdaj komu nos povesi in izstopi, ali pa ga celo ven vržejo. Ali poznate kakšna zakonca, ki sta skupaj že 22 let in se še nista nikdar sporekla? Ravno ta teden sem bral, da zaradi organiziranja prostitucije sodijo Silvestru Plahutniku. Ja , kdo hudiča pa je to, bo vprašal marsikdo. Bil je eden pionirskih članov tedaj še SDSSa. Rodil se ni kot Silvo, ampak Refik Mehmedi. Iskazalo se je, da iz blagajne stranke krade denar, zato ga je Pučnik hitro zabrisal ven. Tedaj Janša še sploh ni bil član SDSSa ampak SDZja. Pomislite, da bi bil Mehmedi alias Plahutnik še vedno član stranke. No, to pa bi bila novica in pogreb stranke- organiziranje prostitucije! Ni vsak človek dovolj časten in moralen, da bi bil član stranke SDS. Politika ni korito, v katerem se valjajo svinje! Za svinje so na voljo nekatere druge stranke!

 26. Petrovc pravi

  Mudo Moreno: bravo, Rusi bi rekli: “tak točno!”
  Virant in Žerjav imata podoben žargon! Pol je egocentričnega hvalisanja in bebavih strokovnih izjav:
  Oba: ” Jaz, jaz sem, jaz bom,……..!” Skratka polna sama sebe!
  Žerjav: je kmet in je strojni inženir in je elektro inženir in je geodet,……
  Virant: pozna luksemburški in Belgijski in Nemški,…..zdravstveni sistem, pa elektroenergetiko, pa,….
  Skratka tausendkunstlerja!
  V življenju pa nobeden delal in nič ustvaril!

 27. Sandra pravi

  Virant je navadna baraba pokvarjena. Izkoristil je SDS, da sedaj lahko izigrava “novi obraz”. Volivci bodo to nedvomno kaznovali.

 28. bumbar pravi

  Jajcovodu se je klup mizereji firkanta, granika, hanzeja, borata, ludomile, ića, braunera…. pridružo samo javni ksindl. Za zaj ste komaj na 25+ he, he, he

 29. mudo moreno pravi

  Jaoj, jaoj, bumbaru, a si ti sploh pismen, te prašam? Daj drugič se vsaj strezni prej, preden tipkaš neumnosti, prsti te ne ubogajo.

 30. modusvivendi pravi

  Maja, ja ti pa res veš kako je Janša diktator? Si morebiti v stranbki, da “vse veš”? Daj speli se s takimi, To prodajaj svopjim levim ekstremistom. Virant je šel na lastno pest in nihče mu ni nič naredil. Mislim take maloumne nizkointeligentne izjave Maja ni treba tu prodajati. In podporo iz Evrope tudi ni kar samoumevna, verjetno te mora kdo poznati ali pač ne. Če bi pa Zokija kdo podpiral, bi pa o tem cel teden trobil. Zdaj, ko ta leve ne podpirajo, je pa to nekaj ničvrednega.

 31. sivi pravi
 32. megi. pravi

  A temu bebcu ni jasno, kaj mu narod želi povedati?!
  Govorimo o goljufivcu, ki je služil 100 jurjev in obenem prejemal nadomestilo za brezposelnost. Ne glede na to, ali je bila služba redna ali ne. Danes le redki sanjajo o redni službi.
  Njegovo, po novem, povsem odkrito pljuvanje po Janši, je postalo pa tako bolano in je vtis njegove pritlehnosti pri ljudeh že tako velik, da sploh ne vem, kaj išče še v stranki, ki kot prvo nosi ime in priimek ustanovitelja, kot v neki komunistični republiki, kot drugo pa v stranki, ki trosi laži, da so kul, da niso zamerljivi, da oni se pa ne bi kregali …
  Ker ve, da ne bo šlo drugače, zdaj po novem cilja na vsaj 10%.
  S tem rezultatom bo še vedno svinjal po sceni….

 33. megi. pravi

  Maja
  bere nedeljski dnevnik in posluša Kurčana, pa ji je vse jasno.
  Če je Kurčan rekel, da je Janša diktator potem ni nobenega dvoma, a ne Maja????
  In potem se boš zbudila iz rdeče more odpral denarnico in ugotovila, da te je Kurčan na suh nategnil.

 34. megi. pravi

  virant je tako kot pahor: pocukrana embalaža brez vsebine!
  pisati bi se moralk previrant ali pa zvirant.
  po volitvah se bo pisal popušenko!
  in kaj je delal za 92.00000 evrov?
  prodajal je stara jajca makedoncem in rdečemu križu za 40 evrov na uro.

 35. megi. pravi

  Mustafa,
  imaš prav.
  Jaz sem že takoj od začetka dvomila, da bo Srbin naredil đamijo in nisem se zmotila. Srbin prej naredi Srebrenico.

 36. Maja pravi

  Preden tule pričnete komentirati, se raje malce prej informirajte, kaj in kako Janez obvladuje svojo stranko in kakšni ljudje jo vodijo.
  Sicer pa, ko mi nabijete o Kučanu tule gor in ko mi pišete pravljice o pripadnosti, komu pripadam, MAR NI MOGOČE BIL JANŠA KOMUNIST, mar se ni potegoval za PREDSEDNIKA SOCIALISTIČNE MLADINE SLOVENIJE, kjer ga je premagal Školjč, mar se ni SDS prej imenovala SOCIALDEMOKRATSKA STARNKA SLOVENIJE, TOREJ LEVICA…sedaj pa se gre neko desničarsko sranje!!! Prosim Vas lepo, prizanesite meni in nam vsem v Sloveniji. SDS je edina stranka, kjer morajo člani stati v pozdrav predsedniku vstati in v pozdrav MIRNO!, Mar vas ne spominja na čase, ko smo bile še pionirke:)))))

 37. Maja pravi

  Podpora iz Evrope je samo “metanje peska v oči”, briga njih za sranje na Balkanu! Če bi se sekirali, bi bili funkcionarji EU več v Slloveniji, sicer pa je odraz SDS, koliko jim je za EU, kandidat in kandidatka na listi SDS sta še vedno poslanca(Zver in Cizljeva), OČITNO STA SE NAVELIČALA UDOBNIH BRUSELJSKIH SEDEŽEV IN SE JIMKA GLADKO MALO FUČKA ZA EP IN EU!

 38. […] tudi Virantova stranka je začela z napadalno politiko do Janše, kjer so mu obesili, da je […]

 39. Petrovc pravi

  BALKAN-KA maja: TREBA BO V ČETRTI RAZRED OSNOVNE ŠOLE PO AO UČNEM PROGRAMU! TAM UČIJO zemljepis in tam moraš znati, kje se konča balk-an (po turško)!! Obnovi meje dežele Kranske iz leta tam 1848! Tam se konča, na jugu, balk-an! Če pa si se ti, balkanka, preselila v kulturno evropo, pa je balkan prišel za teboj, MI NISMO IN NIKOLI NE BOMO NA BALKANU, PA ČEPRAV SE TAKI KOT TI ŠE TAKO TRUDIJO!

 40. Reh pravi

  Od kdaj lahko hlapci sploh komentirajo kaj počne gosposka?

 41. hors pravi

  Virant je navadna baraba z svojimi mladimi ekonomisti ,katerim se že na faci vidi ,da jim gre samo za denar.Briga njih in Viranta kako gre nam slovenčkom-ovcam.Ne vem kateri debil bi pa volil Jankoviča ,verjetno samo tisti ki berejo delo slov.novice in gledajo soočenja na POP tv zEdijem Pucerjem-kaj takega še svoj živ dan nisem slišal in videl,to je bil podn od podna!

 42. […] Če bi bile volitve ta teden, bi na njih z 18,1 odstotka zmagala SDS, druga pa bi bila Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića (15,3 odstotka). Lista Gregorja Viranta bi dobila 8,6 odstotka. Omenjena stranka je tudi edina od vodilnega trojčka, ki je podporo izgubila, saj bi jo prejšnji teden volilo še 18,8 odstotka vprašanih, kaže anketa Dela. To pomeni, da je Virantova lakomnost njegovo stranko stala kar 10% podpore volilnega telesa. Spomnimo: Virantova stranka je očitno zaradi obupa začela tudi z agresivno politiko do največje opozicijske stranke SDS. […]

 43. klemen pravi

  je sedaj že jasno, da so s svojimi političnimi idejami, pa tudi z obnašanjem krepko na levi strani, kjer pa so doma takšne ali drugačne diskreditacijske metode.

  Ko sem prebral zgoraj naveden odlomek iz članka, se pa res sprašujem kakšen argument je to lahko da neko listo opredeliš za levo (kot da desna stran ne uporablja diskreditcijske metode) to je prov SMEŠNO – ŽALOSTNO. Drugače podpiram SDS vendar taki komentariji niso vredni desnice ter to kar zagovarja…

 44. […] Kot »po naključju« se je na sodišču znašel tudi dr. Janez Šušteršič, podpredsednik stranke Virant, kjer naj bi imel nekakšen sestanek (?), pred tem pa je bil viden v lokalu William’s Pub nasproti sodišča. Na sodišču je nekaterim medijem neformalno razlagal sledeče. Vprašali so ga, ali je prišel podpreti Janšo, pa je dejal, da ne. Nato so ga vprašali kako jim kažejo javnomnenjske ankete, pa je odgovoril, da če bodo dobili 6% se nihče z njimi ne bo pogovarjal. “Videli bomo, ali bomo s SDS prijatelji po 4.12.”, je še rekel. Novinarjem je dejal, da sta zanj pravzaprav tako Janković kot Janša negativca, s čimer je Šušteršič nadaljeval z napadalno retoriko Virantove državljanske liste do SDS. […]

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen