Pahor je še vedno nerealen in pravi: Vlada je bila uspešna!

7

Slovenska vlada je bila v zadnjih treh letih bolj uspešna, kot to verjame večina javnosti, in to delo bi radi nadaljevali, je na današnji predstavitvi kandidatov Socialnih demokratov na volitvah v DZ v drugi volilni enoti dejal predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor.

“Vlada je bila nepopularna, ni pa bila neuspešna,” je dejal Borut Pahor, ki kandidira za poslanca DZ v 10. volilnem okraju, Nova Gorica – mesto. Napovedal je tudi, da se lahko nadejamo novih predčasnih volitev, saj bo tudi nova vlada zaradi nepriljubljenih ukrepov, ki jih bo morala sprejemati, verjetno kmalu začela izgubljati zaupanje volivcev.

“Živimo v zelo težkem času in to ne velja samo za Slovenijo,” je še poudaril Pahor. Sedanja kriza je bolj politična kot gospodarska, vendar si bo morala nova vlada, ki bi ji rad pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem, morala prizadevati, da bi ostala v isti finančni skupini kot Nemčija, je še poudaril Pahor.

V drugi volilni enoti bodo na listi SD kandidirali Franc Ličer na območju Tolmina, Patrick Vlačič v Piranu, Breda Pečan v Izoli, Alenka Kovšca v Kopru, Marijan Križman v podeželskem delu Kopra, Ljubica Jelušič v Sežani, Borut Rojc v Ilirski Bistrici, Tjaša Žgavec Tripković v Postojni, Mirko Brulc v okolici Nove Gorice, dosedanji predsednik vlade Borut Pahor v Novi Gorici – mesto, na območju Ajdovščine pa Tadej Beočanin.

Kandidati SD v drugi volilni enoti so poudarili, da si bodo prizadevali z novimi gospodarskimi ukrepi za gospodarski zagon in nova delovna mesta, za deblokado odločanja na državnem nivoju ter za večjo enakost vseh državljanov. Seveda pa bodo tisti, ki bodo izvoljeni v DZ, zastopali tudi interese okolij, iz katerih prihajajo.(sta)

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor. (foto: Vasja Šabeder)

 

Št. komentarjev: 7
 1. so what pravi

  Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor.
  “Po izjavah sodeč pa res preveč pije,kake izjave daje”

 2. lua pravi

  Pahor je s svojo nesposobnostjo Slovenijo spravil na kant. To je dejstvo, ki je 1000 svetlobnih let od uspešnosti. Edino kar ta človek resnično obvlada je prazno blebetanje, problem pa nastane , ker v svoja utrujajoča evforična modrovanja 100 % verjame. Pri tem na žalost narodu prav nič ne pomaga, če se za razliko od drugih ni osebno materialno okoriščal. Je pa zato delal nepopravljivo škodo, kar je še huje. Kajti škoda, ki so jo Slovencem naredili njegovi nesposobni in mafijaški sopotniki, ki jih je brezkompromisno podpiral, se skoraj ne da meriti. Upam, da slovenski spomin le ni tako kratek, da bi pa sedaj, ko se sesuvajo nove zvezde politične scemne pa na dejansko zapuščino nekdanjega in hvala bogu nikoli več prvega ministra te države kar pozabili

 3. Mihael pravi

  Res ne vem, kdaj se lahko vključi stroka in mu pomaga na primeren način. Tipo je precej resno bolan.

 4. tony pravi

  Ja res zelo uspešna Vlada, vso svojo uspešnost je gradila na propadli pokojninski zakonodaji. Zakonodaja, ki je od začetnega osnutka z namenom “vsako delo šteje”, torej obdavčitev vseh prejemkov s socialnimi prispevki, kar so prizadeti lobiji gladko preprečili, končala zgolj na želji, da se zadrži “baby boom” generacijo še nekaj let v zavarovanju, torej zgolj podaljševanje delovne dobe in upokojitvene starosti naj bi rešilo Slovenijo iz krize. Kaj pa naj bi “starci” delali do 65 leta, ko niti za mlade in zdrave ni dela? Kje so ukrepi za nova delovna mesta, kje Pahor dragi? Ke je boj proti korupciji, kje je preganjanje kriminala in tistih, ki so vas nenazadnje tja postavili, z nalogo da sprejemate zakone, ki bodo služili zgolj njim? Ste tako naiven ali pokvarjen g. Pahor? Ne podcenjujte ljudi, četudi so vas izvolili in po treh letih sedaj končno ugotavljajo kdo ste Vi.

 5. laufer pravi

  Komunistom je potrebno reči NE. Dovolj vas imamo, dovolj ste pokradli, sedaj greste v zapor in služili boste narodu. Svoboda narodu, smrt komunizmu.

 6. 100 % uspešna pravi

  100 % višji dolg države: 8mrd € –> 16 mrd €

  100 % višja brezposelnost: 60.000 –> 120.000

 7. PASJI FRITZL pravi

  PO NEKIH PODATKIH “DURSA “, JE BILO V ZADNJIH DVEH LETIH ODPLAVLJENEGA DENARJA IZ SLOVENIJE ZA CCA 1. 6 MILJARDE EVROV ! Morda tudi na KAJ račun poštenjaka PAHORJA !?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen