NLB zaradi suma kraje podatkov blokirala večje število kartic

1

V Novi Ljubljanski banki (NLB) so zaradi suma kraje podatkov s kreditnih kartic na bankomatih različnih bank po Sloveniji preventivno blokirali večje število bančnih kartic. Prizadetim bodo nove kartice naročili avtomatsko in brezplačno.

Kot so pojasnili v NLB, so v zadnjih dneh zaznali povečano aktivnost zlikovcev s t.i. skimming napravami na bankomatih različnih bank po Sloveniji. Med potencialno izpostavljenimi so tudi imetniki BA Maestro kartic NLB, zato so v četrtek preventivno blokirali večje število teh kartic.

Hkrati so začeli tudi s telefonskim obveščanjem imetnikov o izvedeni blokaciji. V NLB poudarjajo, da gre za preventiven ukrep v zaščito imetnikov, da se čim prej in v čim večji meri zmanjša možnost zlorab.

Imetnikom blokiranih kartic bodo nove naročili avtomatsko in brezplačno. Ob tem v banki dodajajo, da v primeru zlorabe kot posledice skimminga stranka ne utrpi škode, saj oškodovani stranki banka povrne denar.(sta)

(fotografija je simbolična)

Število komentarjev: 1
  1. Alb pravi

    Zadeve so kontrolirane…s strani bank in spuščene v javnost , ko se doseže kritična masa zlorab bančnik kartic na bankomatu. Preberite si spodnje dogodke na povezavi :

    http://forumi.siol.net/showthread.php?t=39523&page=3

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen